Forum » Programiranje » C# - Grafični izpis števil
C# - Grafični izpis števil
someone1 ::
Pozdravljeni!
Imam sledeč problem: Napisati moram program, ki bo vneseno celo število izpisal v "grafični" obliki (uporaba znakov - plus, minus, klicaj) + dovoljena je uporaba funkcije Length in osnovnih funkcij za delo s posamenimi znaki.
Program imam delno že narejen, a je problem ker mi pri izpisu vedno vrine vrstico.
Najlepša hvala že vnaprej!
Imam sledeč problem: Napisati moram program, ki bo vneseno celo število izpisal v "grafični" obliki (uporaba znakov - plus, minus, klicaj) + dovoljena je uporaba funkcije Length in osnovnih funkcij za delo s posamenimi znaki.
Program imam delno že narejen, a je problem ker mi pri izpisu vedno vrine vrstico.
Najlepša hvala že vnaprej!
HP Elitebook 8530p
- spremenil: someone1 ()
@darkolord
Kako to misliš? Program imam narejen tako, da imam podprogram Izpis (char število) in potem if stavke za vsako število in če je število == '1' izpiše v glavnem programu 1 v "grafični" obliki.
Kako to misliš? Program imam narejen tako, da imam podprogram Izpis (char število) in potem if stavke za vsako število in če je število == '1' izpiše v glavnem programu 1 v "grafični" obliki.
HP Elitebook 8530p
Zgodovina sprememb…
Zakaj pa je ne smeš uporabiti oz. kaj lahko?
Si mogoče imel v mislih to z vrsticami, kot lepljenje nizov? Če nisi, se opravičujem :)
Malo sem se narobe izrazil.. lahko uporabim sicer, vendar ima že sošolec narejeno podobno kot jaz in se bojim, da mi bo prof. dal plagiat. Tega pa nočem :)
HP Elitebook 8530p
Zgodovina sprememb…
keworkian ::
Potem pa naredi nekaj v stilu
* pomeni nisem ziher. Vsaj mislim, da naj bi to delal.
String numbar = null; for(int i = 0; i < args[*].length; i++) { numbar += funkcijakinaredilepeznakce(args[*][i]); } system.out.neki(number);
* pomeni nisem ziher. Vsaj mislim, da naj bi to delal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: keworkian ()
darkolord ::
someone1, takole nekako sem mislu:
string[][] stevilke = { new string[] {"+--+", "! !", "+ +", "! !", "+--+"}, // 0 new string[] {"+", "!", "+", "!", "+"} }; // 1 string stevilka = "1010"; for (int i = 0; i < 5; i++) { foreach (char cifra in stevilka) { Console.Write(stevilke[(cifra - '0')][i] + " "); } Console.WriteLine(); }
revvs ::
Kaj je smisel vsega tega če si ti vsako število posebej narisal(sprogramiral) ? V bistvu ti potem program ne nariše ampak izbere.
@darkolord
Najlepša hvala za pomoč!
@revvs
Pred tem sem probal na podoben način kot mi je sedaj pokazal @darkolord, vendar sem poizkušal jaz z enodimenzionalnim poljem in mi ni pravilno deloval program, zato sem probal na lažji način. Imaš pa prav, da tak način v primeru 100ih ali pa več števil nebo koristen :)
Najlepša hvala za pomoč!
@revvs
Pred tem sem probal na podoben način kot mi je sedaj pokazal @darkolord, vendar sem poizkušal jaz z enodimenzionalnim poljem in mi ni pravilno deloval program, zato sem probal na lažji način. Imaš pa prav, da tak način v primeru 100ih ali pa več števil nebo koristen :)
HP Elitebook 8530p
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# program za pretvorbo v desetiško število z rekurzijoOddelek: Programiranje | 1477 (1200) | MrStein |
» | [C#] Domača naloga - osnoveOddelek: Programiranje | 2497 (1714) | 11tomi12 |
» | KalkulatorOddelek: Programiranje | 1313 (1080) | lebdim |
» | [C#] Operacija IN in ALI med dvema int številomaOddelek: Programiranje | 1169 (982) | LeQuack |
» | Namig za rešitev nalogeOddelek: Programiranje | 1684 (1483) | vojko20 |