» »

HP na Compaq Presario CQ61

HP na Compaq Presario CQ61

jozerus ::

pred slabim letom sem kupil omenjeni prenosnik, imel težave z virusi in se sedaj odločil, da formatiram disk. format je lepo zlaufal vendar ko sem ponovno nalagal win 7 je javljal napako na HD. Ob zagonu spustil quck test HD - vredu Smart test pa se sploh ne izvede javi napako (error 301). Win mi seicer laufa sam se vake toliko časa za kakšno minuto zaustavi in potem spet ok. ob vsakem zagonu mi predlaga check HD pa preskočim in gre boot - sicer traja nekoliko dlje kot bipričakoval.

Aja format ni javil nobenih bad sectorjev, HD je 300GB. C particija je sistemska 2 GB. MOgoče je virus poškodoval to particijo in sedaj javlja probleme.

A ima kdo izkušnje s čim podobnim

jozerus ::

še nekaj: ko poskušam namestiti avast free mi čisto na koncu zadnjo sec zamrzne in potem se resetira ... mogoče povezano kaj s sistemskim sectorjem na Hdd -ju

Brias ::

najhitrejsi nacin da preveris kaj je z diskom....

HD SENTINELL
http://www.hdsentinel.com/thanks_for_do...

on ti worklog na disku samem, tako da ti javi ali je kaj narobe z particijo, ali so kaki slabi sektorji, ali so spinnupi, ali je disk 100% pa se zgublja komunikacija z kontrolerjem na plati, ali se zgubljajo podatko z predpomnilnika.... ali je bil disk kdaj med delom prevec segret, na koliko stopinj.... tudi pricakovano zivljensko dobo diska, in koliko casa je disk dejansko delal...etc etc etc,

skratka kadarkoli disk ne more kaj izvesti oz izvede narobe, le to zapise v SVOJ LOG, in ta software ti ta log prebere...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zatikanje računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
585746 (4572) BorutK-73
»

Nestabilni windows 7

131265 (896) offsummer
»

Računalnik se ponovno in ponovno zaganja... Ali crkuje trdi disk??

152997 (2729) Riff
»

Blue screen...

233153 (2307) PacificBlue
»

Problem Hard disk za strokovnjake za win2k

Oddelek: Strojna oprema
221728 (1396) Alec999

Več podobnih tem