Forum » Problemi človeštva » Bernard Brščič
Bernard Brščič
Thomas ::
http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/potre...
Slovenska "forumosfera" je danes polna razprav o temle. Čas je, da se zanese še sem.
BTW, IMHO ima človek PRAV.
Slovenska "forumosfera" je danes polna razprav o temle. Čas je, da se zanese še sem.
BTW, IMHO ima človek PRAV.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Brane2 ::
Ravno sedaj pripravljam podobno zadevo na temo zelenih orgij itd z nedavnih dogodkov, na katerih smo prisostvovali.
kar se linka tiče, ni kaj razglabljat. Stvar je očitna.
kar se linka tiče, ni kaj razglabljat. Stvar je očitna.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Pomembno je, da Pahor ostane še eno leto premier. Ker edino tako bomo potonili tako globoko, da bo BB splošno sprejemljiv v svojih izvajanjih. Sedaj še ni.
PaX_MaN ::
Brščič: Ugotavljam, da imamo sistem, ki je zaznamovan z odsotnostjo pravne države, klientelizmom, korupcijo in onemogočanjem konkurence. Foto: Thinkstock
Meh, še en gobcač s hrpo visokoletečih akademskih besednih tvorb.
Že KPK & Klemenčič mi z zadnjimi pripetljaji z analizo "Vemo, Kolk so Profitiral ob nastopu novih Vlad, ampak Odjebite, ker ne damo Podatkov" višajo pritisk čez mejo.
I'm getting way to old for this shit.
Double_J ::
Že KPK & Klemenčič mi z zadnjimi pripetljaji z analizo "Vemo, Kolk so Profitiral ob nastopu novih Vlad, ampak Odjebite, ker ne damo Podatkov" višajo pritisk čez mejo.
Gre le za bivšega sekretarja na ministrstvu Katarine Kresal. Kako verjetno je, da je to Drago Kos 2.0.?
Več kot 50%?
Dve šivanki...
Bršič JE nov veter. Diskontinuiteta. Premlad verjetno, da bi bil premier, ampak bodoči premier naj se z veliko žlico hrani z idejami BB in njegovih, če nam hoče dobro.
Bršič JE nov veter. Diskontinuiteta.
Apajade. (Vsaj) tri leta že lajna eno in isto "klientelizem & kriminal & korupcija so povsod, buhuhu!" kako pa to troje permabenat pa ... nič. Jebesemizatakeotresače.
In kaj naj bi naredil po tvoje - se razstrelil na kakem banketu ?
Počil koga ?
Počil koga ?
Ni BB, je dejstvo, da morajo Slovenci proč od slovenskega sociokapitalizma.
To on lajna in ima prav. Kot da bi tulil 5+7=12, Slovenci bi se pa oklepali ideje, da naj bi bilo 13.
Pa ni.
BB je to povedal najbolj jasno od vseh neoliberalcev, ki se jih (še) zmerja.
To on lajna in ima prav. Kot da bi tulil 5+7=12, Slovenci bi se pa oklepali ideje, da naj bi bilo 13.
Pa ni.
In kaj naj bi naredil po tvoje - se razstrelil na kakem banketu ?
Počil koga ?
Recimo registracija politične stranke bi bil prvi dober korak.
Ampak valjda, furat 1500€+ z državnega korita - EF - in se gret FDVjevca - "ekonomsko teorijo in politiko" - plus občasno zlivanje žolča v cajtngih je pač tolk lažje.
Juhuhu bruhuhu. Naslednja Nobelova nagrada za književnost mu ne uide.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PaX_MaN ()
Ta prvi korak ni smiseln, dokler ne začutiš solidnega ozadja.
NI dobro biti različen v Sloveniji in stati sam.
Če takle ustanoviš stranko bi te imeli za klovna in verjetno še celo napadli, tako ali drugače.
Če imaš kakršnokoli ozadje in si lahko grožnja, je stvar druga.
Če takle ustanoviš stranko bi te imeli za klovna in verjetno še celo napadli, tako ali drugače.
Kaj pa si ti PaxMan, en velik negativec to je pa tudi vse...
HAHAHAHAHAHAHA, v unitadrugi temi se z libertariancem, karayo, nimitzem, spyem, telbancem & co. skoraj grupiča greste, ko z malodane do potankosti enako "negativistično" retoriko opletate zoper nesposobneže v levici. Tle sem pa, ko enako povem o enmu ekonomisteku, označen za negativca. Bržda zato, ker sem vam porušil sanje o sposobnostih ljudi, ki tangentirajo z vami podobno miselnostjo, a?
Pezdir je mel, pa se je usral. Virant & Lahovnik & kdo so že uni, jo majo, pa so se usral.
Libertarec celo je naredil stranko in A4 list programa, ampak to je pa tut boljokne vse. Sorči, če v Brščiču ne vidim nove mesije.
Čisti začaran krog: če nisi močan, ne moreš narediti nič, ampak če ne narediš nič, tudi ne moreš postati močan. Jst rečem: usranetovsto!
Konzervativna revolucija se bo lahko začela, ko bo število njenih nasprotnikov v Sloveniji dovolj padlo. Ko bo situacija dovolj slaba.
Kot na Madžarskem.
Kot na Madžarskem.
guest #44 ::
BB govori IMO to kar že pametni vrabčki čivkajo iz dreves. Slovenija je še v nekem omejenem "partijskem" sistemu, kjer ni poštene konkurence oz. je ta onemogočena. Še skoraj fevdalizem (neprijetno kot se sliši) bi imo bil boljši kot sedanje stanje, vsaj bi se lahko postavili na stran svojega fevdalca, teh pa upajmo, da bi blo čim več.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: guest #44 ()
jype ::
Svašta.
Partijskem sistemu? Saj ne, da je ravno rožnato, ampak... Dajte se prijet kakšnega dela, ki ga je kdo pripravljen dobro plačat, no!
Partijskem sistemu? Saj ne, da je ravno rožnato, ampak... Dajte se prijet kakšnega dela, ki ga je kdo pripravljen dobro plačat, no!
Rade volje...sam nebi želel, da se me omejuje na vsakem koraku. Idej imam polno, vendar je precej tistih zanimivih v konfliktu z zakoni, ki mi pogosto niso čist jasni, pa vprašanje če so jasni tudi pisateljem zakona. Recimo zakon o varstvu okolja me bolj spominja na "white list" kot pa "black list".
Pa želel bi, da ko se mi godi krivica jo lahko prek sodišč hitro odpravim.
Fanj bi tudi bilo, če bi sedanji slovenski "kvazi kapitalisti" dejansko gledali za obstoj podjetja, namesto nepremišljeno zaposlovanje in izkoriščanje kolektivnega finančnega sklada (kateri itak nebi smel biti prevelik in the first place). Ni pa to obvezen pogoj, saj delodajalci lahko zaposlijo kogar se jim zahoče, to je le nasvet za dobro poslovno politiko.
V resnici pa nisem preveč pesimist in nergač...i'll try to make do in any situation. Je pa precej bolj izčrpajoče ko imaš za konkurenco mafijo.
Fanj bi tudi bilo, če bi sedanji slovenski "kvazi kapitalisti" dejansko gledali za obstoj podjetja, namesto nepremišljeno zaposlovanje in izkoriščanje kolektivnega finančnega sklada (kateri itak nebi smel biti prevelik in the first place). Ni pa to obvezen pogoj, saj delodajalci lahko zaposlijo kogar se jim zahoče, to je le nasvet za dobro poslovno politiko.
V resnici pa nisem preveč pesimist in nergač...i'll try to make do in any situation. Je pa precej bolj izčrpajoče ko imaš za konkurenco mafijo.
jverne> sam nebi želel, da se me omejuje na vsakem koraku.
A kej težiš naokoli? Ker predpisov, ki ovirajo, imamo ogromno, ampak ne zaradi zlobe kogarkol - gre za nesposobnost. Če zahtevaš reči od države, ti pride nasproti, samo bit moraš vztrajen, ker je počasna.
jverne> Je pa precej bolj izčrpajoče ko imaš za konkurenco mafijo.
Mafija se ukvarja z low-tech rečmi.
A kej težiš naokoli? Ker predpisov, ki ovirajo, imamo ogromno, ampak ne zaradi zlobe kogarkol - gre za nesposobnost. Če zahtevaš reči od države, ti pride nasproti, samo bit moraš vztrajen, ker je počasna.
jverne> Je pa precej bolj izčrpajoče ko imaš za konkurenco mafijo.
Mafija se ukvarja z low-tech rečmi.
Kamorkoli nss povabijo na neko otvoritev, kjer se kaj pomembnega dogaja, vse je že kar nekaj čas praktično brez izjeme vezano na državo tako ali drugače.
Prideš na event, kjer se državni uradnik nekaj kurči in kup firmic mu leze v rit.
Česa drugega nisem videl že celo večnost.
Aja, zanimivo je poročanje s takih eventov.
Cajtngi pridejo predvsem pobrat oglase -kot kaki cigani, ki te pridejo fehtat za dnar v restavracijo, medtem ko ješ.
S to razliko seveda, da prireditelji "cigane" tu sami pokličejo.
In tako postane bedna zadeva "veličasten event", ki jo vsi napumpavajo z raznih strani, vsak s svojimi interesi.
Prideš na event, kjer se državni uradnik nekaj kurči in kup firmic mu leze v rit.
Česa drugega nisem videl že celo večnost.
Aja, zanimivo je poročanje s takih eventov.
Cajtngi pridejo predvsem pobrat oglase -kot kaki cigani, ki te pridejo fehtat za dnar v restavracijo, medtem ko ješ.
S to razliko seveda, da prireditelji "cigane" tu sami pokličejo.
In tako postane bedna zadeva "veličasten event", ki jo vsi napumpavajo z raznih strani, vsak s svojimi interesi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Zeberdee ::
Bernarda poznam osebno in pred nekaj leti še ni bil tako populističen, kot je sedaj. Tako od njega kot od Kešeljeviča so vedno prihajali signali, ki so bili bolj pravilni od tistega, kar se je izvajalo.
Dejstvo pa je, da če kdorkoli od takih ljudi pride na oblast po 14 dnevih leti.
Dejstvo pa je, da če kdorkoli od takih ljudi pride na oblast po 14 dnevih leti.
TESKAn ::
Kaj čmo, ko pa je nacionalni šport, da se za vsako figo pritoži, na obravnave se ne gre, tudi, če gre za _tvojo_ tožbo, ko te pa obsodijo, so seveda krivi vsi drugi, od policajev, do skorumpiranega sodstva in ministra. Ko bomo imeli _ljudje_ neko kulturo, da bomo hodili na obravnave in se ne izogibali sodišču, ko bomo _ljudje_ sposobni priznat lasten zaj** in sprejet posledice, ne da bi nas morali v to prisilit, potem boš v tiste nekaj primerih, ki bodo ostali, prišel hitro na vrsto.
Fanj bi tudi bilo, če bi sedanji slovenski "kvazi kapitalisti" dejansko gledali za obstoj podjetja, namesto nepremišljeno zaposlovanje in izkoriščanje kolektivnega finančnega sklada (kateri itak nebi smel biti prevelik in the first place).
Problem so tisti, ki so jim pošenkali vodstvene položaje. Kdor je firmo sam gor spravil, že ve bolje, kako ravnat z njo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Zeberdee ::
Kvazi kapitalizem obstaja tudi v glavah ljudi, kjer so polmilijonski letni zaslužki ljudi, ki dajejo kruh 12.000 ljudem najhuje, kar se lahko podjetju zgodi.
WarpedGone ::
Dajte se prijet kakšnega dela, ki ga je kdo pripravljen dobro plačat, no!
Radi bi kosil travo in urejal grmičke.
Pa mi država tega ne pusti ker nimam ustrezne pasje značke.
Zbogom in hvala za vse ribe
Problem so tisti, ki so jim pošenkali vodstvene položaje. Kdor je firmo sam gor spravil, že ve bolje, kako ravnat z njo.
Veš, kaj je osnovni problem ?
Ker tole ni država niti tržni kapitalizem v pravem pomenu besede.
Tisto, kar noben noče na glas reči, da narod ni glasoval za kapitalizem in samostojno slovenijo v smislu da bomo sami odločali o sebi.
Narod je hotel prost uvoz tujih avtomobilov in kavbojk, ne pa tudi kapitalističnih norm kar se preživetja tiče. Hoteli so samostojno slovenijo v smislu "čefurji raus" ne pa "sami bomo odločali o sebi".
To se sedaj pozna. VSI SO IN HOČEJO biti prisesani na državo, dejanjskega samostojnega odločanja v smislu nekega slovenskega suverena pa ni. Je le neka piramida lezenja v rit. Vsi lezejo v rit sedanjim lokalnim birokratom, ti pa poskušajo zlesti v rit komu iz EU piramide in tako do vrha.
Manjkajo samo še reklamni materiali za prodajo pralnega praška.
opeter ::
Res je, saj ravno zaradi tega je pomembno, da bodo takšni, kot je PaX_MaN in podobni morali prej ali slej izumreti oz. vsaj oditi iz te države.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
BlueRunner ::
Konzervativna revolucija se bo lahko začela, ko bo število njenih nasprotnikov v Sloveniji dovolj padlo. Ko bo situacija dovolj slaba.
Kot na Madžarskem.
A ti slučajno misliš, da se je na Madžarskem zgodila "konzervativna" revolucija?
Vse kar jaz tam vidim je fašističen populizem... začinjen s klenimi komunističnimi prijemi.
Kaj čmo, ko pa je nacionalni šport, da se za vsako figo pritoži, na obravnave se ne gre, tudi, če gre za _tvojo_ tožbo, ko te pa obsodijo, so seveda krivi vsi drugi, od policajev, do skorumpiranega sodstva in ministra. Ko bomo imeli _ljudje_ neko kulturo, da bomo hodili na obravnave in se ne izogibali sodišču, ko bomo _ljudje_ sposobni priznat lasten zaj** in sprejet posledice, ne da bi nas morali v to prisilit, potem boš v tiste nekaj primerih, ki bodo ostali, prišel hitro na vrsto.
Fanj bi tudi bilo, če bi sedanji slovenski "kvazi kapitalisti" dejansko gledali za obstoj podjetja, namesto nepremišljeno zaposlovanje in izkoriščanje kolektivnega finančnega sklada (kateri itak nebi smel biti prevelik in the first place).
Z določenimi ljudmi ne moreš drugače kot prek sodišča. Te ljudje so prevsem tisti togi starokopitneži, z katerimi se je zelo težko zmenit, če sploh. Fanj je ja, da priznajo da so zajebali...koliko takih si že vidu? Jaz bolj malo.
Vrjamem, da kdor je firmo spravil gor se že drugače obnaša...na žalost pa politično ozračje zelo otežuje vzpon novih podjetji.
@jype
Mafia se ukvarja z low tech zadevami...zaenkrat mogoče še, bodi prepričan, da pa ne bo vedno tako. Je pa nesreča, če si ravno na tem področju....zaradi takšnih in drugačnih mladostniških razlogov.
Matako ::
Ne bo mu uspelo. Lahko spraviš Slovence iz socializma... samo ne boš spravil socializma iz Slovencev :D
EDIT:
Konkretna slovenska težava je fanatični egalitarizem, ki prevzema skoraj vse plati življenja v Sloveniji - neke vrste "občutek za poštenje na acidu", spozna se ga ponavadi po nabijanju o "pravicah".
Potem se je zelo težko iti posel.
EDIT:
Konkretna slovenska težava je fanatični egalitarizem, ki prevzema skoraj vse plati življenja v Sloveniji - neke vrste "občutek za poštenje na acidu", spozna se ga ponavadi po nabijanju o "pravicah".
Potem se je zelo težko iti posel.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
lurker ::
Potem se je zelo težko iti posel.Tole je težko spravit ven iz Slovencev.
Vse je težko. Ampak pri nas imamo instant 100 izgovorov zakaj je praktično vse nemogoče.
Matako ::
Potem se je zelo težko iti posel.Tole je težko spravit ven iz Slovencev.
Vse je težko. Ampak pri nas imamo instant 100 izgovorov zakaj je praktično vse nemogoče.
Nisi dojel.
Eni bodo socio-fani do konca. Ne boš jih spremenil, ker so trdo ožičeni na življenje parazita.
Po mojem mora generacija ali dve iti mimo.
/\/\.K.
Karaya 52 ::
Brscic je oral ledino, ko je Pezdir se Metaliko poslusal. Takrat je tako strlel iz povprecja, da so ga imo nehali vabiti na okrogle mize. Se vedno pa je osamljeni jezdec, izjemno dosleden in se niti najmanj ne trudi biti vsecen.
No, to je moje mnenje o BB, ne da kaj steje, sam povem.
Nad resentiranci sem pa malo obupal, so kot razglasena tujska legija v kateri se glavni protagonist za oddajo oblece kot da je prisel na piknik, drugi fura neko brezvezno sredino, tretji pa hoce do smrti ostati akademik.
No, to je moje mnenje o BB, ne da kaj steje, sam povem.
Nad resentiranci sem pa malo obupal, so kot razglasena tujska legija v kateri se glavni protagonist za oddajo oblece kot da je prisel na piknik, drugi fura neko brezvezno sredino, tretji pa hoce do smrti ostati akademik.
T-h-o-r ::
what's there not to agree with?
še posebej se strinjam s tem "Morda je največji politični primanjkljaj Slovenije, da se v 20 letih nista oblikovala ne klasična levica in ne klasična desnica"
in "Rešitev iz zagate, v kateri je Slovenija, ni ekonomizem, ki bi ga povzročila popolna privatizacija, ampak je edina prava pot reafirmacija političnega, je poudaril Brščič"
še posebej se strinjam s tem "Morda je največji politični primanjkljaj Slovenije, da se v 20 letih nista oblikovala ne klasična levica in ne klasična desnica"
in "Rešitev iz zagate, v kateri je Slovenija, ni ekonomizem, ki bi ga povzročila popolna privatizacija, ampak je edina prava pot reafirmacija političnega, je poudaril Brščič"
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T-h-o-r ()
WarpedOne> Radi bi kosil travo in urejal grmičke.
WarpedOne> Pa mi država tega ne pusti ker nimam ustrezne pasje značke.
Well that ain't true.
Well that ain't true.
opeter ::
WarpedOne> Radi bi kosil travo in urejal grmičke.
Well that ain't true.
No, v nekem smislu je, skratka, WarpedOne ima prav. Zakaj? Imaš nekaj legalnih opcij: podjemna pogodba ali pa osebno dopolnilno delo. Prvo dejansko nočejo skleniti s tabo, ker si/boš predrag, za drugo varianto pa rabiš imeti določen status.
Meni je žal, da je zakon o malem delu padel.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Pretekle vojne, pozabljena zgodovina (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9120 (7810) | Primoz |
» | Fitch znižal oceno Slovenije za dve stopnji.Oddelek: Loža | 2528 (1921) | Looooooka |
» | Ameriška policija dobiva oborožene helikopterske drone (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 13336 (9053) | LuiIII |
» | ubuntu je foo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 21347 (18292) | jype |