Forum » Pomoč in nasveti » WD MyBook problem
WD MyBook problem
JesusChrist ::
Pozdravljeni!
Danes sem na svoj zunanji prenosni disk wd mybook 500gb kopiral neke datoteke. Ok zadeva špila. Nato priklopim disk na linux mašino, hočem odpreti nek film in med predvajanjem zašteka. Rebootnem pc in naenkrat mi več diska in njegove vsebine noče odpreti. Tako ne na Windows mašini kot ne na linux mašini. windows mašina zahteva formatiranje, medtem ko mi linux mašina pokaže sledečo napako/opozorilo:
Kaj naj storim? Niti približno si ne morem privoščiti, da izgubim te podatke.
Danes sem na svoj zunanji prenosni disk wd mybook 500gb kopiral neke datoteke. Ok zadeva špila. Nato priklopim disk na linux mašino, hočem odpreti nek film in med predvajanjem zašteka. Rebootnem pc in naenkrat mi več diska in njegove vsebine noče odpreti. Tako ne na Windows mašini kot ne na linux mašini. windows mašina zahteva formatiranje, medtem ko mi linux mašina pokaže sledečo napako/opozorilo:
Kaj naj storim? Niti približno si ne morem privoščiti, da izgubim te podatke.
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.
- zavaroval slike: bluefish ()
Enron x86 ::
Si poskusil z ukazom chkdsk v Windowsih, kot ti predlaga Ubuntu? (chkdsk /f oz. chkdsk /r).
Lp
Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
Ja nad čem, če pa mi diska ne priklopi - ga ne pokaže v mojem računalniku?
no torej sedaj ga končno priklopi in tako želim pognati chkdsk, ampak:
>chkdsk G:/f
Cannot open volume for direct access.
No na pamet mi je padla ena ideja, in sicer disk sem vzel narazen, ga priklopil direktno v računalnik in izvedel chkdsk. Zadeva uspešno rešena, podatki spet dostopni.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zunanji trdi disk - problem !?!Oddelek: Strojna oprema | 2244 (931) | buttcrack |
» | kako do izvoženega certifikata za klikOddelek: Pomoč in nasveti | 1145 (946) | fosil |
» | težava z računalnikom (počasno delovanje, brenči...)Oddelek: Strojna oprema | 1925 (1579) | legendary |
» | Windows 7 64bit zmzne ob zagonuOddelek: Operacijski sistemi | 927 (852) | Kurzweil |
» | Zloglasni hrošč v Windows 7 močno pretiranOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 7236 (3906) | McMallar |