Forum » Strojna oprema » modem/router problem
modem/router problem
Tilen0 ::
Modem ki ga uporabljam ima 4 porte, v hiši pa imam trenutno 3 pcje katere bi rad povezal. Prva dva porta povežem na pcje in delata brez problema treji port gre v tv sprejemnik (sioltv). Četrtega pa nikakor ne morem usposobit?
Zato sem poskusil:
Iz modema potegnem kabel v wireless router (JAHT WA-4054ER), vštekam v WAN sprobam wireless na laptopu dela bp. Potegnem iz prvega porta na wireless routerju šen kabel na namizni pc, ko mi povezuje(Connecting through wan miniport pppoe), vrže error 678 remote computer did not respond.
A mislite da bi bilo najbolše če preprosto kupim now wireless router ki je modem hkrati? kakšni predlogi? lp.
Zato sem poskusil:
Iz modema potegnem kabel v wireless router (JAHT WA-4054ER), vštekam v WAN sprobam wireless na laptopu dela bp. Potegnem iz prvega porta na wireless routerju šen kabel na namizni pc, ko mi povezuje(Connecting through wan miniport pppoe), vrže error 678 remote computer did not respond.
A mislite da bi bilo najbolše če preprosto kupim now wireless router ki je modem hkrati? kakšni predlogi? lp.
mare87 ::
To je predvidevam Sinope modem? Dostopaj do prehoda (192.168.1.1) in imaš za nastavljat kakšen promet gre čez port. Nekje pod Internet mislim, da bi moralo bit.
Tilen0 ::
Modem je iskratel SI2000 ganymede822 če to kaj pomaga. Kako pa dostopam do tega boš mogu bit malo bol natančen
mare87 ::
V brskalnik vpišeš ta ip, 192.168.1.1, upor. ime: user, geslo: user. Potem pa išči Port config.
amigo_no1 ::
Na wireless router nastavi na Pppoe pod "WAN / Internet" (type).
Pppoe povezave v winsih ne rabiš več.
Pppoe povezave v winsih ne rabiš več.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 33650 (12558) | Lonsarg |
» | Prosim za pomoč kako povezati modem/router/3 računalnikeOddelek: Omrežja in internet | 13794 (3140) | verto |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52355 (24105) | simone |
» | Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 23503 (22419) | MTB |
» | Siol modem + WRT54GLOddelek: Pomoč in nasveti | 2885 (2739) | sajko |