» »

Nakup kopirnega stroja - multifunkcijske naprave

Nakup kopirnega stroja - multifunkcijske naprave

ta-mau ::

V pisarni zamenjujemo star kopirni stroj in nakupujemo barvni tiskalnik. Odločamo se za nakup novega, ki bi lahko imel vlogo glavnega tiskalnika v pisarni. Trenutno se večina dokumentov tiska na kyoceri 1350. Glavna dilema je ali kupiti barvni kopirni stroj, ki bi zajemal vse, ali pa kupiti barvni tiskalnik in čb kopirni stroj..

Potrebe:
-! nizka cena izpisa na stran(cpp. čb okoli centa, barvna okoli šest centov)
- mesečna obremenitev 3500 strani
- barvnih tiskanj nekaj deset mesečno
- hitrost tiskanje ca. 30ppm
- kopirni stroj - podajalec
- format do a3 (lahko črnobel)

Idealen stroj za te potrebe pride nekje 5k€, kar je absolutno preveč. Budget rečmo da se giblje nekje okoli 3k€. Če mate izkušnje s katerim izmed modelov kr na dam z njim.. Trenutno se nagibamo k ricohu..

Griffith ::

ta-mau ::

A se dobro obnesejo? Kot sem uspel zasledit so si nekako konkurenca konica minolta, sharp in ricoh.. kterga izbrat? maš s katerim od njih opravka?

Griffith ::

Ja, mi mamo bizhub C252, to je en model pred tem, ta je drugi model, na tžišču je sedaj že tretja generacija modelov. Obnese se odlično, mi smo z njim zadovoljni, servis pa je zagotovljen. Uspelo mi je celo izvohati kje dobiti tovarniške tonerje (www.zatisk.si) , tako da smo pri enem setu prišparali še dodatnih 50€. Original je za C252 250€.
Rokovanje s strojem je pa tako. Printa odlično, tako B kot ČB. Tudi z debelejšimi materiali nima problemov, ker nekateri printerji odtisnejo prve tri odtise na debelejše materijale v redu, potem se pa pohladijo in ne zapeče tonerja na papir. To nam naredi ravno Kyocera FS 6950DN. Tiskanje na prosojnice je tudi v redu, ker naredi res zelo črno. Edino kar je, je zelo muhast pri tisku na prosojnice ki so manjše od A4 oz. nestandardne velikosti. Takrat ga težko pripraviš do tega da bo printal, druga napaka pa je ta da nikoli ne veš kako hoče imeti to nestandardno prosojnico odbnjeno, po dolžini ali širini. Opozorilo za tonerje da jih bo potrebno zamenjati se prikaže zelo zgodaj, tako da jih imaš res čas nabaviti, zato ti bo tudi venomer utripalo katerega boš moral zamenjati, za waste toner pa začne opozarjati zelo pozno, tako da tega kar imej pri roki. Waste toner nima čipa, tako da ga lahko iprazneš v kako vrečko in ga vložiš nazaj v stroj. Sevede govorim za C252, kako je pa pri tem pa ne vem.
Skratka, mašina je v redu četudi ne boš printal samo nanavaden A4/A3 papir. Tudi kake papirnate nalepke gredo lepo skozi, kar je boš moral pogruntati nastavitve debeline za posamezne papirje, če je premalo ne zapeče in se lušči toner, če je pa preveč pa papir namehuri, sploh če je kak plastičen papir.
Nastavitve za papir so thick 1, 2 in 3, OHP za prosojnice in še nekaj kar pa najverjetneje ne boš potrebova. Ena od dobrih lastnosti tega stroja je tudi ta, da printa na kartone (samo na thick) dolžine do 1200mm. Stroj se z računalnikom poveže preko Mrežnega kabla (USBja nima, oz. mislim da je za doplačilo, doplačaš lahko tudi FAX enoto, vendar je cena kar precejšna). Poleg vsega tega lahko vstopiš v tovarniški menu, kamor sevede nimaš vstopa a se na netu najde zaporedje tipk, kjer si lahko nastavljaš laserje in s tem malo popraviš sliko, naštimaš lahko temperaturo in pritisk in pa density, kar pomeni da lahko za vsako barvo posebej nastaviš koliko je naj bo. Gre od -10 do +10, tovarniško pa je nastavljena na nič. Če nastaviš na -10 gre manj tonerja in tako prišparaš.
Skratka, tukaj ti lahko nabijam v nedogled ker je še milijon možnosti tudi pri fotokopiranju in skeniranju. Skeniraš lahko direkt v PDF, tudi multipage ali pa v JPG.
Kaj vse je potrebno pri stroju menjati. Tonerje, to itak, potem waste toner, in pa na 45 tisoč odtisov osvetljevalne valje (imaging unit) ki pa so na žalost zelo dragi a se na netu dobijo čipi ali pa jih daš obnoviti, vendar to naredi le če nisi zahteven uporabnik. Za vsakodnevno navadno printanje in kopiranje je to v redu. Potem transfer unit ki zdrži mislim da 100.000, to je prenosni trak ki sliko prenese iz osvetljevalnih valjev na papir in pa fusing unit, to so pa grelci. Koliko zdržijo te enote je odvisno od posameznega modela. Kot pravim govorim za C252. Sevede ima tudi duplex oz obojestransko tiskanje.
V glavnem, mi smo z njim zadovoljni in nam ni žal, še posebej če ga boste uporabljali samo za navaden papir bo to šibalo.

Wizem ::

Da še jaz malce pokomentiram za omenjena modela. Pred modelom bizhub C220 smo tudi mi imeli bizhub C252, s katerim smo bili več kot zadovoljni. Se pa pri C220 pozna, da gre za novo generacijo strojev, očitna razlika je pri skeniranju dokumentov, ki je opazno hitrejše, tudi samo tiskanje se začne precej hitreje (C252 je imel daljši čas ogrevanja oz. priprave na tiskanje). Naj bi pa imel C220 tudi precej cenejši izpis od C252 (po nekaterih informacijah bi lahko bil izpis med 20-50% cenejši-tudi sam sem sestavil neko tabelo s cenami materiala in števila izpisov in prišel do ''približno enakih'' ugotovitev, mislim da jo imam celo nekje shranjeno), saj materiali in tonerji zdržijo dlje. Pri nakupu smo se odločali tudi med C280, ki ima še nekoliko cenejši izpis, vendar smo se na podlagi mesečne obremenitve odločili za cenejši model. Tudi podpora s strani prodajalca je odlična.

ta-mau ::

Hvala obema za nasvete.. bomo meli v mislih tudi c220..

podreberek ::

osebno priporočam katerega iz novejše serije bizhub. 220 je dobra izbira.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najem tiskalnikov

Oddelek: Pomoč in nasveti
374786 (502) showsover
»

Za vse tiste, ki kupujete printer za lastno podjetje oz. kjer se bo delalo večje št. (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
548282 (3035) noraguta
»

Večfunkcijska naprava (tiskanje, skeniranje,...)

Oddelek: Strojna oprema
155696 (4526) japol
»

barvni laserski printer - multi naprava

Oddelek: Kaj kupiti
385569 (3300) mailer
»

Barvni tiskalnik do 500€

Oddelek: Kaj kupiti
273217 (2861) psyke

Več podobnih tem