» »

težava_slabovidni PC

težava_slabovidni PC

The Player ::

Po 3 letih uporabe novega PC-ja so se počasi začele vrstit težave in se mi sploh ne sanja, kaj bi bilo narobe. Sledeča težava je:

Ko prižgem računalnik se le ta normalno boot-a, težava pride po tem, ko ne dobim slike na monitor, kar pomaga le ugasnitev PC-ja (off gumb) in ga čez nekaj časa ponovno prižgati, nato deluje vse OK. Prvič ko se mi je to zgodilo (nekaj tednov nazaj ca 3-4) je še pomagal reset gumb, sedaj pa sem prisiljen ugasniti računalnik in ga ponovno prižgati. (monitor sem preveril in dela 100%)

Kaj bi bil lahko vzrok? Dogaja se približno 1/teden a dovolj, da ni to preveč zdravo za PC (opažam daljši čas bootanja PC-ja,...). Razmišljal sem da je kriva grafična kartica, sam če tko pogledaš je lahko krivo karkoli drugega.
Težava ki sem jo opazil pri graf. kartici je tudi ta, da čedalje bolj rada uporablja visoke obrate ventilatorja kar lahko sklepam, da je krivo pregrevanje in bo kmalu šla rakom žvižgat (Sapphire ATI radeon 4850 HD (stock hladilnik)). Tudi gonilnikov nisem posodobil za graf. kartico že kar nekaj časa, ali je tudi to lahko eden od razlogov? Kartica ni navita niti tovarniško niti iz moje strani pa še garancija je šla lani.

za vse odgovore se zahvaljujem vnaprej in upam, da se stvar reši. Upam, da ne bo potrebno kupovati nove strojne opreme, ker mislim imeti računalnik še kar nekaj let, v primeru, da se kupovanju ne morem izogniti bi pa potreboval še kak nasvet ;)

amigo_no1 ::

Prah počisti -> pregrevanje grafične, lahko tudi samega procesorja.

The Player ::

ja mam ta namen tko in tko narediti, samo si prepričan, da bo potem 100% težava odšla? sem sigurn da je še kje drugje tiči težava, pa že po osnovi so radeonke 4000 serije zelo pregrevajo :|

St235 ::

če boš spihal prah iz kište boš videl če pomaga, lahko pa tudi še narpej jamraš po forumu in upaš da se bo samo rešilo.

Vsekakor pa posodobi tudi gonilnike.

ameba ::

Ja v večini primerov je čiščenje praha rešitev.
Po čiščenju pa še formatiraj računalnik......

The Player ::

ok, sem naredil kot ste rekli. Lepo počistu čim bolje kot se je le dalo pa naložil zadnje gonilnike.
no, smeh pa je ta da po zadnjih gonilnikih mi sedaj vedno utripajo ikonce na namizju čim uporabljam raziskovalca :D
upam, da ne tiči kaka bolj resna težava in da mi ne bo treba več hoditi nazaj na forum po nove nasvete

ameba ::

A si dal ven vse komponente ko si spihla sistem ?
Dj peid pod Control Panel\All Control Panel Items\System\Device Manager in poišč grafično ter daj uninstal, nato restartaj računalnik ter ponovno inštaleri driverje ....

The Player ::

ne nisem dal, a je narobe?
uporabu sem fen z možnostjo pihanja mrzlega zraka pa sem probal spihat čimveč kot se je le dalo, ker nerad posegam v samo kišto pa nisem profi da bi vse razmontiru itd.
stvar z utripanjem je pa čudežno ušla ko sem par ikonc zbrisal iz namizja.
no, bom vidu čez par dni če je kej pomagal, ker prej je čist lepo laufu računalnik z istimi driverji in z vsem, tko, da ne vem kaj je vzrok za protest

Xserces ::

fen je premal... rabis kompresor da spihas vn iz hladilnih reber... ce mas stock grafo ti fen ne pomaga... rabis stisnjen zrak da to pošopa vn...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

winlins ::

Jaz sem imel podoben primer na starejšem računalniku. Tudi windows (xp) se je naložil potem pa črn zaslon pred prijavo v namizje. Zatem mi je šla matična, ko sem matično zamenjal pa isto. Zatem sem odkril da sem imel preko USB priklopljeno (pokvarjeno) miško katera bi naj to povzročala, kdaj pa kdaj se je isto zgodilo z USB ključem.

Lp, winlins

cegu ::

ameba je izjavil:


Po čiščenju pa še formatiraj računalnik......


A je to sarkazem?

The Player ::

evo, me spet nazaj, stvar je delala čist ok po posodobitvi gonilnikov in čiščenju, sam stvar se je zdej ponovno ponovila, na žalost (ca. 3 tedne mi je deloval OK). Zdej stvar se je zgodila včeraj in tudi danes, tko, da zgleda tiči problem nekje drugje kot v pregrevanju.
Da vas spomnim, računalnik prižgem in nato je vse črno, pač računalnik normalno deluje, samo slike ne dobim na zaslon, potem moram samo ugasnit računalnik in ga ponovno prižgat (reset ne pomaga).

a je možno, da je kaka hardwarska napaka al sumite kaj drugega?

DeeCoy ::

Verjetno kaj z matično. Kondenzatorji so ok?

The Player ::

js mislm da je matična al pa grafična, bom pogledu v kakem stanju so kondenzatorji (sm gledu zdele, zgledajo ok, bom pa še odpru kišto, da mal bolj od blizu pogledam), drgač pa najbolj da kličm servis pa da vidm, kaj oni pravjo.

aja tole sm še pozabu povedat. Zdej stvar se zgodi na vsake tok časa, kokr se mu sprdne, se mi je pa dons pa včeri prvič zgodilo, da je oba dneva protestiral.
PC sem pregledal z antivirusom, pa ni nič javil, tko, da upam, da je čist.

DeeCoy ::

Virusi pri bootu nimajo veze. Verjetno, skoraj 100% so kondenzatorji ali nekaj na matični, ker se je meni dogajalo popolnoma enako, ko sem menjal plato, je bilo ok. Naj ter opozorim, da se bo to dogajalno vse bolj pogosto, na koncu ga boš komaj pripravil do tega, da bo dal sliko od sebe ;P

Xserces ::

sm meu isto jst probleme ampak z kompatibilnostjo zvočne (xfi) in matične plošče:) in je isto delal tako da ce imas ksne externe kartice jih odklopi
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC se zažene s črnim zaslonom

Oddelek: Pomoč in nasveti
101418 (1219) solatko
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4317786 (13909) G_mAn
»

Spihovanje-čiščenje računalnika z kompresorjem, je to pametno počet?

Oddelek: Pomoč in nasveti
174006 (3567) Dami
»

nenadno ugašanje računalnika - nujna pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
234819 (3990) Pyr0Beast
»

Zanimiv problem z računalnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti
182427 (1916) chrush

Več podobnih tem