» »

Tiskalnik

Tiskalnik

Vedran ::

Pozdravljeni!

Imamo zdravstveno ambulanto, za 5 let delovanja sem zamenjal že pet laserskih tiskalnikov v cenovnem razredu od 100€ do 150€. Kupil bi dražjega, bolj profesionalnega, toda taki tiskalniki imajo pladnje samo za A4 papir in zato ne pridejo v poštev pri nas, ker recepti, napotnice in še kar nekaj zdravstvenih obrazcev so manjšega formata in jih ni možno dati v tiskalnik in samo tiskat, ampak je potrebno vsakega posebej dajat v tiskalnik (list po list). Ker se tiska tudi po več kot 100 listov na dan, original toner zdrži največ 2-3 meseca. Pri koncu njegove življenjske dobe začne na robovih spuščat prah, kar totalno zamaže tiskalnik in hitro uniči tudi novi toner.

Prosim za nasvet, kaj naj naredim?
Ali naj zamenjam tiskalnik za Inkjet, toda spet bi bil problem s barvami, ker tiskamo samo črno-belo?

Hvala! Lep pozdrav!
  • spremenil: Vedran ()

mr1two ::

Pri lasercih imaš problem, ker dejansko porabijo veliko količino prahu, pa tudi če je v vsaki vrstici ena črka. Za vaše delo se mi zdi bolj smiselno kakšen Inkjet, seveda z ustreznimi refillable kartušami ali celo CISS sistemom(Continuous Ink Supply System)- s tem zadnjim imaš stroške črnila skoraj nične, je pa treba zadevo pravilno namestit, da ni vnapoto.

Več informacij, kaj se splača, kateri printer s to predelavo... pri kakšni specializirani trgovini, naprimer www.svet-crnil.com - tam lahko ta sistem vidiš tudi v živo in zadeva je res super, če dosti printaš.

LP

timberjack ::

Se strinjam z fructal_jabolcnik. CISS je res super zadevica! Sam uporabljam s tiskalnikom Epson SX125 za 40€. Natisnil že 3 pakete listov, porabil bi 4 črne originalne kartuše. Z CISS pa se je nivo črnila komaj opazno znižal! Zelo priporočam sistem CISS!:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17038816 (22530) gazer
»

Kateri tiskalnik -> pogoj: najcenejše kartuše (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7430596 (19866) bobby
»

Epsonov tiskalnik zavrže 20 odstotkov črnila (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8337733 (28381) Tomi
»

Nakup tiskalnika - MFP (print/scan/copy)

Oddelek: Kaj kupiti
358277 (7003) miller31
»

Svetovni nateg pri kartušah (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7220914 (17863) mat xxl

Več podobnih tem