» »

V Siriji ponovno vzpostavljen dostop do interneta

V Siriji ponovno vzpostavljen dostop do interneta

ComputerWorld - Potem, ko so v Siriji v pričakovanju petkovih protestov odklopili internet, so včeraj prekinjene povezave ponovno vzpostavili. V petek so namreč v državi potekali množični protesti, ki so jih oblasti poizkušali zajeziti tudi z informacijsko blokado. Včeraj so bili na sporedu množični pogrebi ubitih med protesti.

Prva izmed omrežij so bila ponovno dosegljiva že v petek okrog 22. ure po lokalnem času, preostala pa so bila priključena do 7.00 ure včeraj zjutraj. To so potrdili v podjetju Renesys, ki se ukvarja z analizo internetnega prometa, in Google Transparency Report. To pomeni, da je bil internet v Siriji večidel onemogočen približno 24 ur, od zgodnjih petkovih do zgodnjih sobotnih ur.

Bržkone so oblasti internet izključile zaradi napovedanih protestov, ki so v petek v Siriji terjali okrog 100 življenj. Prve demonstracije proti režimu predsednika Bašarja Al Asada so se začele marca, v petek pa so bili največjih protestov od začetka, saj se jih je udeležilo več desettisoč ljudi po vsej državi.

Mar to pomeni, da razmere v Siriji dosegajo prelomno točko in da bodo oblasti pred vsakimi večjimi protestih izključile internet, da bi preprečile komunikacijo med protestniki? Podobno so storili v Egiptu, kjer jim to ni kaj dosti pomagalo, in v Libiji, kjer se stara oblast s krvavimi prijemi za zdaj še drži na oblasti.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva obsodba zaradi hekerskega vdora in terorizma

Oddelek: Novice / Tožbe
309162 (6979) 7982884e
»

Vladimir Putin predlagan za Nobelovo nagrado za mir (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15342018 (37071) Double_J
»

Potovanje v Egipt in uveljaljanje odpovednega rizika

Oddelek: Loža
212596 (1576) Lukzii

Več podobnih tem