Forum » Pomoč in nasveti » Samodejno izklapljanje računalnika
Samodejno izklapljanje računalnika
KoMit ::
Zadnje čase se mi računalnik samodejno izklaplja. Ko nekaj časa delam z računalnikom se izklopi in potem imam tudi probleme da ga ponovno zaženem, saj se Windowsi XP par sekund nato pa se računalnik ponovno izklopi. Z računalnikom zadnje čase nisem počel nič takega, kar ne delam že veš čas. Delal sem razne teste komponent, ampak so rezultati testov kazali, da je vse OK. Se mi pa zdijo temperature zelo visoke. Po par minutah, ko so bile temperature take kot so na spodnji sliki se je računalnik izklopil.
Slika
Kaj je narobe in kaj lahko naredim?
Slika
- spremenil: KoMit ()
logit ::
Imaš neko zmedo pri temperaturi procesorja. Verjetno se pregreva.
Prvo odpri računalnik in ga pošteno spihaj. Vzemi hladilnik s procesorja in ga očisti. Termalno pasto pa na novo razmaži pa glej da ne bo preveč. Vse sestavi nazaj in ponovno poženi.
Prvo odpri računalnik in ga pošteno spihaj. Vzemi hladilnik s procesorja in ga očisti. Termalno pasto pa na novo razmaži pa glej da ne bo preveč. Vse sestavi nazaj in ponovno poženi.
KoMit ::
Računalnik sem že prej odprl, da se je malo hladil. Ko sem pri prižganem računalniku pogledal hladilnik na procesorju sem opazil, da se ventilator ne vrti. Ko sem se ga dotaklnil se je začel vrteti in je takoj znižal tatemperaturo. Upam, da je bilo to vzrok izklapljanje računalnika in da bo ventilator delal.
Hvala
Hvala
Jankolovski ::
Ja predlagam da si zamenjaš ventilator ali pa kar celoten hladilnik in ventilator za procesor (ni drago je poceni) to se more skoz hladit, pa da ne govorim da je prah največji sovražnik računalnika. Sm glih naredu test 1 dober mesec nism spucal računalnika in se je temperatura dvignila za 5 stopinj, včeraj sm ga spucal in so se temperature vrnile na prvotno stanje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se takoj ugasneOddelek: Pomoč in nasveti | 2344 (1806) | BorutO |
» | pregrevanje procesorja q6600Oddelek: Pomoč in nasveti | 2234 (1721) | rokp |
» | Pregrevanje nečesa ali ... ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1264 (1027) | auch |
» | Računalnik se zablokira.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1854 (1564) | The_hammer |
» | (Ne)normalno segrevanje procesorja?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2311 (1835) | BlackHole |