Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik se zablokira.
Računalnik se zablokira.
OCCULT ::
Zdravo.
Jast imam namreč en problem z računalnikom,dela vse kot je treba,problem se je pa pojavil cca teden dni nazaj.
Ko pridem do računalnika recimo čez nekaj ur je zatrokiran miške se neda premikati,niti z gumbom za izklop se ga neda ugasniti ampak moram izklopiti zadaj prav glavno stikalo.
Ko pa potem spet prižgem računalnik predn sploh napiše Windows XP se računalnik kar ugasne lahko probam še trikrat in spet ista stvar.
Zanimivo je pa to,ko pridem recimo črez par ur in vklopim pa dela nato pa spet črez nekaj časa zatrokira no lahko dela tudi cel dan sam v dveh dneh bo vsaki dan zatrokiral.
Tako,da sem potem cca par dni nazaj stvar sformatiral in mislil,da je prišel kakšen visrus,ki zelo nagaja in namestil vse na novo potem črez dva dni nazaj isti problem.
Prosim vas za pomoč,ker računalnik dosti uporabljam pa me ta stvar zelo moti saj nemorem praktično skoraj nič,ubistvu delam nekaj sem ć
že na sredini pa mi stvar kar zamrzne.
A mislite da je to lahko od kakšnega programa,napajalnik nebi rekel,da je saj bi se kar ugašal ne pa trokiral ali pač nevem.
Za virus tudi nebi rekel,da je ker imam vse potrebno pa še po formatu je isto,ali pa je previsoka temperatura sam tudi to spet ugibam imam še stranico dodatno odprto tako,da nevem.
Prosim vas za pomoč,če je gdo imel podoben primer.
Imam pa AMD 2000+
1GB ram
Nvidia 6600GT
1x zunanji disk pa dva noter,dva sta sata eden pa navaden.
3x zunanji ventilator
Računalnik je star 4 leta in do sedaj ni bilo nekakšnih težav je pa odprt skozi cele dneve in noči vsake toliko ga vgasnem.
Najlepša hvala za odgovore.
Lp
Damir
Jast imam namreč en problem z računalnikom,dela vse kot je treba,problem se je pa pojavil cca teden dni nazaj.
Ko pridem do računalnika recimo čez nekaj ur je zatrokiran miške se neda premikati,niti z gumbom za izklop se ga neda ugasniti ampak moram izklopiti zadaj prav glavno stikalo.
Ko pa potem spet prižgem računalnik predn sploh napiše Windows XP se računalnik kar ugasne lahko probam še trikrat in spet ista stvar.
Zanimivo je pa to,ko pridem recimo črez par ur in vklopim pa dela nato pa spet črez nekaj časa zatrokira no lahko dela tudi cel dan sam v dveh dneh bo vsaki dan zatrokiral.
Tako,da sem potem cca par dni nazaj stvar sformatiral in mislil,da je prišel kakšen visrus,ki zelo nagaja in namestil vse na novo potem črez dva dni nazaj isti problem.
Prosim vas za pomoč,ker računalnik dosti uporabljam pa me ta stvar zelo moti saj nemorem praktično skoraj nič,ubistvu delam nekaj sem ć
že na sredini pa mi stvar kar zamrzne.
A mislite da je to lahko od kakšnega programa,napajalnik nebi rekel,da je saj bi se kar ugašal ne pa trokiral ali pač nevem.
Za virus tudi nebi rekel,da je ker imam vse potrebno pa še po formatu je isto,ali pa je previsoka temperatura sam tudi to spet ugibam imam še stranico dodatno odprto tako,da nevem.
Prosim vas za pomoč,če je gdo imel podoben primer.
Imam pa AMD 2000+
1GB ram
Nvidia 6600GT
1x zunanji disk pa dva noter,dva sta sata eden pa navaden.
3x zunanji ventilator
Računalnik je star 4 leta in do sedaj ni bilo nekakšnih težav je pa odprt skozi cele dneve in noči vsake toliko ga vgasnem.
Najlepša hvala za odgovore.
Lp
Damir
Occult
karafeka ::
Verjetno pregrevanje
Preveri hlajenje na procesorju, grafični in zračenje samega ohišja. Lahko pa poakaš na zimo... :=)
Preveri hlajenje na procesorju, grafični in zračenje samega ohišja. Lahko pa poakaš na zimo... :=)
V biosu sem pogledal in kaže tako;
SYSTEM Temp: 50C
CPU Temp: 90C/186F
Tukaj sem pa probal še z enim programom za preglet tempersture in kaže tako;
Zdaj se prav preveč ne zastopim a to je preveč temperature in zato lahko računalnik zatrokira in ko ga zaženeš ponovno se kar ugasne.
Ubistvu je to sedaj taka temperatura ki nič ne delam s programi.
Lp
SYSTEM Temp: 50C
CPU Temp: 90C/186F
Tukaj sem pa probal še z enim programom za preglet tempersture in kaže tako;
Zdaj se prav preveč ne zastopim a to je preveč temperature in zato lahko računalnik zatrokira in ko ga zaženeš ponovno se kar ugasne.
Ubistvu je to sedaj taka temperatura ki nič ne delam s programi.
Lp
Occult
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OCCULT ()
#000000 ::
Poglej še mal kondenzatorje, če je ker napihnjen ?? lahko ti ge je tud strela nežno pošlatala pred par dnevi ko je bila nevihta ?? LP
Kondenzatorji so vredu sem pregledal ni napihnjenega nobenega......sem pa iz primorske ni bilo strel tukaj
Ma temperatura je vredu ali je previsoka in je to možen vzrok.
Lp
Ma temperatura je vredu ali je previsoka in je to možen vzrok.
Lp
Occult
#000000 ::
90 stopinj za CPU je ene 40 preveč, ne vem kako so točni teli senzorji ?? speedfan men vedno drugač pokaže. Drugač pa mal spucaj, vzem hladilnik dol s procesorja, (če jo imaš) spuci in zamenjaj pasto, lahko pa maš tud ti že 40 v stanovanju pol ni več velik do 90
Ja v stanovanju nima 40C imam klimo je cca 25-26 stopinj C.
Samo je pa res preveč 90C za pc gori mi pa skoz in pobiram kakšne filme pa take reči zdraven še kaj konvertiram pa vsakdanje reči ............ bom posesal pa pregledal ali je dobro ,da kar zamenjam hladilnik od procesorja???
Zdaj me zanima še to ,če so to lahko vzroki temperature kar se mi dogaja,da bom saj vedel kaj lahko naredim.
Lp
Samo je pa res preveč 90C za pc gori mi pa skoz in pobiram kakšne filme pa take reči zdraven še kaj konvertiram pa vsakdanje reči ............ bom posesal pa pregledal ali je dobro ,da kar zamenjam hladilnik od procesorja???
Zdaj me zanima še to ,če so to lahko vzroki temperature kar se mi dogaja,da bom saj vedel kaj lahko naredim.
Lp
Occult
No sedaj sem probal z sobnim ventilatorjem z odprto stranico na PC-ju in je vidna razlika v temp PC pa še ni zatrokiral.
SYSTEM Temp: 36C
CPU Temp: 75C/167F
Zanima me če bi tukaj lahko napajalnik zamenjal ker imam samo 300W bi pa dal močnejšega in bi tako imelo več moči za pihanje iz ventilatorjev.
Lp
SYSTEM Temp: 36C
CPU Temp: 75C/167F
Zanima me če bi tukaj lahko napajalnik zamenjal ker imam samo 300W bi pa dal močnejšega in bi tako imelo več moči za pihanje iz ventilatorjev.
Lp
Occult
The_hammer ::
lahko si umisliš še kakšen dodatni ventilator. oz iz prebranih postov vidim, da te muči procesor, kupi si novi hladilnik za procesor, sklepam da imaš A socket matično. tule je nekaj http://www.mimovrste.com/artikel/220001... to so zadni kosi....
Ja mam;
Gigabyte Socket A Motherboard KT400A Series-GA-7VAX a tisti hladilnik bi šel prav?
Vsi pravijo al je hladilnik ali pa napajalnik,ker ne dela prav je samo 300W če jih ima staro cca 5 let.
Nevem ga bom nesel kar na servis pa mi tam pove kaj sploh je da ni kaj z matično,da ne kji kaj pregreva.
Čene bo treba drugega nabavit
Uglavnem sedaj imam odprto stranico in sem posesal prah iz hladilnih reber se še ni ugasnil ali kaj trokiral počakam še malo al boljše da poštimam.
Pravijo vsi da je temp tumač previsoka no zdaj je 76C ubistvu visoka,čeprav AMD-ji se lahko segrejejo nekaj več ampak toliko spet ne pomoje.
Lp
Gigabyte Socket A Motherboard KT400A Series-GA-7VAX a tisti hladilnik bi šel prav?
Vsi pravijo al je hladilnik ali pa napajalnik,ker ne dela prav je samo 300W če jih ima staro cca 5 let.
Nevem ga bom nesel kar na servis pa mi tam pove kaj sploh je da ni kaj z matično,da ne kji kaj pregreva.
Čene bo treba drugega nabavit
Uglavnem sedaj imam odprto stranico in sem posesal prah iz hladilnih reber se še ni ugasnil ali kaj trokiral počakam še malo al boljše da poštimam.
Pravijo vsi da je temp tumač previsoka no zdaj je 76C ubistvu visoka,čeprav AMD-ji se lahko segrejejo nekaj več ampak toliko spet ne pomoje.
Lp
Occult
karafeka ::
Zaženi kak program, ali igro, ali pa kovertiraj kak 2 urni film (pač nekaj kar bo za nekaj ur držalo procesor na 100%). Tako boš hitro videl, če je kaj pomagalo. A ventilator na procu (oz. na hladilniku od procesorja) sploh imaš? Če ne, potem veš kaj je treba :)
Ja mam ventilator pa še dva ob strani na škatli in enega na vrhu pa pregreva no upam da je pregrevanje bom probal nekaj skonvertirat ,da bo delal cca 2 urci pa bom poročal .
Lp
Lp
Occult
amigo_no1 ::
glede postavitve ventilatorjev (2 sta dovolj) :
spredaj čimbolj spodaj (vleče hladen zrak noter) , zadaj čimbolj zgoraj (vleče topel zrak ven iz ohišja).
ventilatorja naj bosta 120 ali 140 mm (velik pretok zraka pri malih obratih , pri 1000 rpm ju ne slišiš).
Pa malo uredi (ali zamenjaj z okroglimi) IDE kable da ne bodo čisto ustavili pretoka zraka.
preveri tudi če ti dela cpu (Amd 2000+) na 12,5 x 133 = 1662,5 Mhz.
spredaj čimbolj spodaj (vleče hladen zrak noter) , zadaj čimbolj zgoraj (vleče topel zrak ven iz ohišja).
ventilatorja naj bosta 120 ali 140 mm (velik pretok zraka pri malih obratih , pri 1000 rpm ju ne slišiš).
Pa malo uredi (ali zamenjaj z okroglimi) IDE kable da ne bodo čisto ustavili pretoka zraka.
preveri tudi če ti dela cpu (Amd 2000+) na 12,5 x 133 = 1662,5 Mhz.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
CPU je na 133 MHZ.
Včeraj sem imel celi dan odprtega vmes sem zdraven vklopil dva filma ,scan z antivirusom in bitcomet vseskupaj sem pustil dobro uro,v tem času ni nič trokiralo ali zmrznil PC.
Edino me zanima,če je normalno,ker z programom SpeedFan ko zaženem mi pokaže zunanji disk 60-70C je v srebrni škatli od ICY BOX in je zunaj,sem ga pa premaknil ker je bil na PC-ju točno nad napajalnikom in verjetno je to preveč pregrevalo eno z drugim tako,da do sedajse še ni nič zgodilo.
Čeprav pravijo,da imam temp še zmeraj preveliko in,da bi moral zamenjati napajalnik, ker je bogih 300W ,kaj pravite vi.
No stranico imam odprto pa posesani ventilatorji upam ,da bo sedaj delalo sam še zmeraj je nekam previsoka temperatura v biosu
mi kaže CPU 84C ,kar je pomoje preveč ampak dela.Sem pa videl,da ima privzeto naštimano,da se izklopi sam PC in to na 110C tako,da sedaj nevem ali je vredu to ali ne uglavnem takih problemov nisem imel nikoli,edino letos sem dodal še en disk to bi bilo to.
Kaj mi sedaj svetujete ali pustim tako kot je,če dela ali naj rajši ,kaj spremenim.
Lp
Damir
Včeraj sem imel celi dan odprtega vmes sem zdraven vklopil dva filma ,scan z antivirusom in bitcomet vseskupaj sem pustil dobro uro,v tem času ni nič trokiralo ali zmrznil PC.
Edino me zanima,če je normalno,ker z programom SpeedFan ko zaženem mi pokaže zunanji disk 60-70C je v srebrni škatli od ICY BOX in je zunaj,sem ga pa premaknil ker je bil na PC-ju točno nad napajalnikom in verjetno je to preveč pregrevalo eno z drugim tako,da do sedajse še ni nič zgodilo.
Čeprav pravijo,da imam temp še zmeraj preveliko in,da bi moral zamenjati napajalnik, ker je bogih 300W ,kaj pravite vi.
No stranico imam odprto pa posesani ventilatorji upam ,da bo sedaj delalo sam še zmeraj je nekam previsoka temperatura v biosu
mi kaže CPU 84C ,kar je pomoje preveč ampak dela.Sem pa videl,da ima privzeto naštimano,da se izklopi sam PC in to na 110C tako,da sedaj nevem ali je vredu to ali ne uglavnem takih problemov nisem imel nikoli,edino letos sem dodal še en disk to bi bilo to.
Kaj mi sedaj svetujete ali pustim tako kot je,če dela ali naj rajši ,kaj spremenim.
Lp
Damir
Occult
Zamenjaj hladilnik na procesorju (npr. Thermaltake Big Typhon; ima 120 mm ventilator).
Zamenjaj/počisti/še enkrat namesti termalno pasto na procesorju (za čiščenje uporabi medicinski alkohol 75% (imajo v lekarni) in palčke za ušesa).
Lahko da hladilnik ni dovolj "tesno pričvrščen" na procesor.
Se ventilator na obstoječem hladilniku sploh vrti ?
Bi lahko naredil eno sliko notranjosti računalnika ?
Zamenjaj/počisti/še enkrat namesti termalno pasto na procesorju (za čiščenje uporabi medicinski alkohol 75% (imajo v lekarni) in palčke za ušesa).
Lahko da hladilnik ni dovolj "tesno pričvrščen" na procesor.
Se ventilator na obstoječem hladilniku sploh vrti ?
Bi lahko naredil eno sliko notranjosti računalnika ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Ja bi moral verjetno zamenjat hladilnik pa napajalnik ,napajalnik bi že sam zamenjal ampak hladilnik pa nanos paste tega se nebi lotil ker nisem ,kaj preveč usposobljen za take reči
Kako se pa slike prikaže kaj moram prilepit
share url
url link
html tag
img code
mi ne pošle nevem
Lp
Damir
Kako se pa slike prikaže kaj moram prilepit
share url
url link
html tag
img code
mi ne pošle nevem
Lp
Damir
Occult
Zgodovina sprememb…
Ko klikneš na Odgovori , je piše desno (pod HTML oznake) Slika
Kako misliš da napajalnik vpliva na temperaturo procesorja ? Ne vpliva.
beri in glej slike
Termalne paste in trakovi:
http://www.slo-tech.com/clanki/tp/tp.sh...
Primerjava termalnih past (1 in 2 del):
http://www.slo-tech.com/clanki/paste/pa...
http://www.slo-tech.com/clanki/paste02/...
Če sam ne znaš potem raje odnesi na servis.
Kako misliš da napajalnik vpliva na temperaturo procesorja ? Ne vpliva.
beri in glej slike
Termalne paste in trakovi:
http://www.slo-tech.com/clanki/tp/tp.sh...
Primerjava termalnih past (1 in 2 del):
http://www.slo-tech.com/clanki/paste/pa...
http://www.slo-tech.com/clanki/paste02/...
Če sam ne znaš potem raje odnesi na servis.
Zalman cnps6000 je v redu hladilnik, samo 92mm vent. moraš zamenjati z 120mm (dela tišje zaradi nižjih obratov ventilatorja).
Na koliko obratov ti sedaj dela (zraven hladilnika je ponavadi tudi zalman fan mate, s katerim nastavljaš obrate) ?
Odstrani hladilnik, počisti termalno pasto, jo ponovno dodaj in sestavi skupaj.
Na koliko obratov ti sedaj dela (zraven hladilnika je ponavadi tudi zalman fan mate, s katerim nastavljaš obrate) ?
Odstrani hladilnik, počisti termalno pasto, jo ponovno dodaj in sestavi skupaj.
Ja obrate imam max.do konca sam ko znižam in zvišam ni nekih bistvenih razlik to me malo čudi.
No bom zamenjal to varjanto................ bom še videl ali sam ali pa na servis pomoje ne bo dosti računal?
jeje997 hvala za pomoč in nasvete....katero varjanto mi pa priporočaš,da nabavim,da bi kar zamenjal komplet hlajenje ali samo večji ventilator,kaj mi svetuješ.
Lp
No bom zamenjal to varjanto................ bom še videl ali sam ali pa na servis pomoje ne bo dosti računal?
jeje997 hvala za pomoč in nasvete....katero varjanto mi pa priporočaš,da nabavim,da bi kar zamenjal komplet hlajenje ali samo večji ventilator,kaj mi svetuješ.
Lp
Occult
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Disk javlja napakoOddelek: Pomoč in nasveti | 1128 (1060) | mayhem |
» | Photoshop šumnik problemOddelek: Loža | 2665 (2536) | mayhem |
» | Xp ne morem v sistem?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1529 (1317) | amigo_no1 |
» | Photoshop problemOddelek: Programska oprema | 1487 (1411) | mayhem |