Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi
Gregor P ::
... zakaj si prodal?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Duncaneo ::
Kdo bi vedel? Glede na nihanje ne vem kaj lahko pričakujem, lahko da bi namesto rasti bil tak padec... Od januarja pa do danes samo pogledaš krivuljo pa se čudiš.
Prav tako nimam pojma kaj bo sedaj, bo šlo gor bo šlo dol?
Marat ::
Kdo bi vedel? Glede na nihanje ne vem kaj lahko pričakujem, lahko da bi namesto rasti bil tak padec... Od januarja pa do danes samo pogledaš krivuljo pa se čudiš.
Ja če gledaš na to kot špekulant, je res bolje da si prodal. Ali imej Bitcoine zato da z njimi kaj kupuješ/plačuješ, ali pa jih imej kot dolgoročno naložbo. S kratkoročnimi špekulacijami (ali bo šlo jutri gor ali dol?) pa se je po moje brez veze ukvarjat. Oziroma če se že, bodi notri 100%, kot profi, ne kot amater.
Duncaneo ::
Hotel meti dolgoročno pa sem izgubil tudi po 100€ na dan pri enem, tak da je bil to bolj strah ponovne izgube kot pa špekulacija.
S temi kitajci pa tudi vprašanje kaj je, 14.4. se ni zgodilo nič pa se je napovedoval strašen ban.
S temi kitajci pa tudi vprašanje kaj je, 14.4. se ni zgodilo nič pa se je napovedoval strašen ban.
innerspace ::
Ce bi se sekiral za vsak padec in dvig, bi ze zdavnaj osivel.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4
mihco ::
Hotel meti dolgoročno pa sem izgubil tudi po 100€ na dan pri enem, tak da je bil to bolj strah ponovne izgube kot pa špekulacija.
Ravno zaradi takih kot si ti je ta trg tako volatilen. Kupil si kot dolgorocno nalozbo in potem panicaril po enem mesecu.
Kitajska(oz novice povezane s posameznimi drzavnimi ukrepi) sami po sebi nimajo popolnoma nobenega vpliva na ceno. Taksne novice so samo izgovor/povod za premike kapitala...igranje kitov. Ob zadnjem "kitajskem banu" je sla velika vecina prodanih btcjev prav na kitajsko...go figure.
edi123 ::
Kaj bi se dalo da bi parkrat dnevno med menjalnicami obrnil par bitcoinov ker je med njimi tudi po 20$ razlike? http://bitcoincharts.com/markets/curren...
MrStein ::
Težko.
Če bi se lahko, ne bi bilo te razlike.
Če bi se lahko, ne bi bilo te razlike.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
MaterVola ::
Se ne izplača, ker so provizije za izplačila gotovine nezanemarljive. Bi moral igrati z velikimi vsotami.
AglioAlio ::
kar ma me, da bi zabil še enga jurja in nabavil še ene tri bitcoine:)
Nekako verjamem, da se bo neki s tega izcimilo:) Verjamem v bistvu v IT in to "click-pay" tehnologijo.
Sicer pa bi manj pogrešal in se tepel po glavi za dva jurja evrov, kot to , da sem zamudil z nakupom, če bo nekoč bitcoin res vreden 5 jurjev:)
malo bluzim...
Nekako verjamem, da se bo neki s tega izcimilo:) Verjamem v bistvu v IT in to "click-pay" tehnologijo.
Sicer pa bi manj pogrešal in se tepel po glavi za dva jurja evrov, kot to , da sem zamudil z nakupom, če bo nekoč bitcoin res vreden 5 jurjev:)
malo bluzim...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AglioAlio ()
krneki0001 ::
čakamo, pa čakamo, pa čakamo,...
Upajmo, da kaj bo iz tega.
Upajmo, da kaj bo iz tega.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
gruntfürmich ::
nemir na trgih...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
MacLeod ::
Kaj bi se dalo da bi parkrat dnevno med menjalnicami obrnil par bitcoinov ker je med njimi tudi po 20$ razlike? http://bitcoincharts.com/markets/curren...
To je v bistvu arbitraža, na prejšnji strani je bilo o tem nekaj napisano. To je neke vrste špekulacija za zaslužek. Vendar si dobil odgovor, če bi bilo enostavno bi vsi to delali in nebi bilo take razlike v ceni. Težava so tudi prenosi in čas pri tem. Če bi to bilo možno izvedljivo v realnem času sploh nebi bilo razlik.
Če smo pa že pri tem je največja težava spraviti denar na tisto prvo kjer misliš kupiti.
Mogoče bi še šlo kakega jurja ali 2, s tem pa nebi nič naredil, vsaj tega ne kar bi rad. Da bi pa nakazoval 10k al pa več na neki OKpay, ali Payeer(ta se ne splača zaradi velikih provizij), varianta je še Perfect money, moraš pa biti kar malo hraber pri teh spletnih bankah glede na to kam nakazuješ (Rusija, Panama...) in verjetnosti da boš dobil to nazaj, hitro je lahko kaka prevara.
Bi pa bilo dobrodošlo če mogoče kdo kaj pove, ki je to preizkusil.
Uporablja mogoče kdo Perfect money ali OKPay?
Te stvari ponavadi ostanejo bolj ko ne skrivnostne oz. jih moraš sam odkriti.
Dzuro10 ::
Arbitražo sem 1x že računal in prišel do zaključka, da se ne splača. Provizije te ubijejo.
mat xxl ::
Ali obstaja kje zelo osnovno napisano, kako in kje kupiti Bitcoine in kje in kako jih kdaj kasneje prodati, ob enem me zanima, omenjate arbitražo, kaj to je v mednarodnem poslovnem svetu dobro vem, za kaj se pa vezano na Bitcoin uporablja ta naziv me pa zanima, ker mi ni čisto jasno, kaj bi arbitraža delala pri finančnih transakcijah.
Ma da se naučim, bi kupil nekaj malega Bitcoinov. Kaj pa pravne osebe v RS ali lahko trgujejo z Bitcoini ali ne ?
Ma da se naučim, bi kupil nekaj malega Bitcoinov. Kaj pa pravne osebe v RS ali lahko trgujejo z Bitcoini ali ne ?
McClane ::
Z Okpay in Payeer imam osebno zelo slabe izkušnje, sem jih že v tej temi opisal. Na kratko, zadržijo znesek in ti ga ne prepošljejo naprej, češ da čakajo neko potrdilo iz tvoje matične banke. Seveda ni nobenega potrdila nikjer.
NE poslovat z večjimi zneski preko teh posrednikov, jaz sem dobil denar nazaj, nekdo drug mogoče ne bo imel te sreče.
NE poslovat z večjimi zneski preko teh posrednikov, jaz sem dobil denar nazaj, nekdo drug mogoče ne bo imel te sreče.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
kiFni ::
Z Okpay in Payeer imam osebno zelo slabe izkušnje, sem jih že v tej temi opisal. Na kratko, zadržijo znesek in ti ga ne prepošljejo naprej, češ da čakajo neko potrdilo iz tvoje matične banke. Seveda ni nobenega potrdila nikjer.
kaj pa paxum?
Gregor P ::
... očitno še ena nova valuta (logos)
RTVS: Je bitcoin elektronski denar prihodnosti?
RTVS: Je bitcoin elektronski denar prihodnosti?
O izzivih bitcoina in drugih kriptovalut bodo govorili na konferenci CEBE (http://cebexpo.net), ki bo ta konec tedna (31. 5. in 1. 6.) potekala na Tehnološki univerzi na Dunaju.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
BaseOne ::
Berem reddit in zasledim...
A je že kdo slišal za Loyalbit?
https://www.loyalbit.com/
Če vidim pravilno še en slovenski bitcoin exchange! Prostore imajo v Portorožu :)
A je že kdo slišal za Loyalbit?
https://www.loyalbit.com/
Če vidim pravilno še en slovenski bitcoin exchange! Prostore imajo v Portorožu :)
marS ::
Registrant Name: JURE HALIK
Registrant Organization: LOYALBIT LTD
Registrant Street: 145-157 ST JOHN STREET
Registrant City: LONDON
Registrant State/Province: ENGLAND
Registrant Organization: LOYALBIT LTD
Registrant Street: 145-157 ST JOHN STREET
Registrant City: LONDON
Registrant State/Province: ENGLAND
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
HTomaz ::
Malo spremljam teme o BC. Plan imam vložit nekaj denarja v BC ter nekaj v druge Crypto valute. Zanima me katera valuta je za vas trenutno zanimiva.
Malo spremljam teme o BC. Plan imam vložit nekaj denarja v BC ter nekaj v druge Crypto valute. Zanima me katera valuta je za vas trenutno zanimiva.
zimstake (ZS) ima zelo močno skupnost in je varen glede tega da ni nateg/scam. dons je res težko najti dober coin za investicijo.
še link https://bitcointalk.org/index.php?topic...
drugače so/smo pa zelo aktivni na ircu. Prov presenečen sem da glede pomoči, dev se tudi vsakemu posebej posveti če ima kakršnekoli probleme. kmalu bo na mintpal ... pohiti, so še relativno poceni
Če si špekulant, potem vlagaj v te nove altcoine - ampak jih prodaj preden grejo bust. In skoraj vsi tudi gredo bust. Če pa misliš vlagat na daljši rok, oziroma kriptovaluto tudi uporabljat kot plačilno sredstvo, pa maš tu Bitcoin.
Še najbolj safe bet za igračkanje z altcoini je dogecoin. Pa še opozorilo: nič od tega ni moj nasvet za vlaganje. Vaš denar je vaš denar in z njim lahko delate kar hočete
Še najbolj safe bet za igračkanje z altcoini je dogecoin. Pa še opozorilo: nič od tega ni moj nasvet za vlaganje. Vaš denar je vaš denar in z njim lahko delate kar hočete
gminer ::
Mene pa zanima kakšno je trenutno stanje glede davka v povezavi z Bitcoini v Sloveniji. Razumem DURSovo pojasnilo iz konca leta 2013, kjer pravijo da je rudarjenje Bitcoinov obdavčeno, ni pa obdavčeno trgovanje. Kakšno je pa stanje v primeru da rudarim altcoine, jih zamenjam za Bitcoine in prodam na Bitstampu? Torej recimo da na tak način vsak mesec cca 1500€ dobim iz Bitstampa na TRR. Bo to obdavčeno ali ne, bom moral to prijaviti v dohodnino ali ne?
edi123 ::
Mene pa zanima kakšno je trenutno stanje glede davka v povezavi z Bitcoini v Sloveniji. Razumem DURSovo pojasnilo iz konca leta 2013, kjer pravijo da je rudarjenje Bitcoinov obdavčeno, ni pa obdavčeno trgovanje. Kakšno je pa stanje v primeru da rudarim altcoine, jih zamenjam za Bitcoine in prodam na Bitstampu? Torej recimo da na tak način vsak mesec cca 1500€ dobim iz Bitstampa na TRR. Bo to obdavčeno ali ne, bom moral to prijaviti v dohodnino ali ne?
ja ce bos dobival take zneske na trr je mozno, da bo DURS zacel vohljat okoli, ce jih ne bos prijavil :) drugace pa ja, obdavcen bos, ker bos prihodke dobil z rudarjenjem.
Edini coin ki ima neke realne moznosti za uspeh dolgorocno gledano
ja to je res. z alcoini si pa lahko zalušiš še kak btc več, z malo sreče in raziskovanja crypto scene.
gminer ::
jest10 ::
drugace pa ja, obdavcen bos, ker bos prihodke dobil z rudarjenjem.
Tehnično gledano jih Bitcoinov nisem dobil z rudarjenjem. DURS omenja samo izrecno rudarjenje Bitcoinov in ne rudarjenje alt-coinov. Rudaril sem alt-coine, Bitcoine pa dejansko prek trgovanja.
In potem pa še vmesne možnosti, ko rudariš alte, z narudarjenim trguješ in obogatiš, nato menjaš v BTC.
Te boro opalili kot za narudarjeno?
MaterVola ::
Zakaj ne bi poslali vprašanja na DURS? Itak morajo odgovoriti. Bi lahko nastal lep članek za Slo-Tech.
garamond ::
Točno ta debata je že bila v https://slo-tech.com/forum/t594105/0 kjer je omenjeno, da zakon ne omenja specifične kriptovalute, jo pa omenja pojasnilo DURSA -- in pojasnilo bi veljalo enako tudi za druge podobne valute.
t-zonaz ::
ja to je res. z alcoini si pa lahko zalušiš še kak btc več, z malo sreče in raziskovanja crypto scene.
kje začeti malo bolj raziskovati crypto sceno. BitcoinTalk... verjetno še kje? Sploh pa kako ugotoviti kateri altcoin je zaupanja vreden, oz ima potencial
t-zonaz
kje začeti malo bolj raziskovati crypto sceno. BitcoinTalk... verjetno še kje? Sploh pa kako ugotoviti kateri altcoin je zaupanja vreden, oz ima potencial
Ja začetek je dober na BitcoinTalk. izber si enga, kar te pač pritegne ime, specifikacije,... Prvo mal prebereš par strani teme al pa kar celo. Preveriš kok je developer sploh aktiven in da je kaj napisano kar pritegne, ne samo posti mularije ki se dere to tha mooon.... preveriš še druge vire twiter, fb, cryptoarticles.com, irc...slediš pogovorom kaj vprašaš. Ti pa to vzame precej časa. mogoče se na koncu splača. pol se pa odločiš ali bi, ali ne.
drugace pa ja, obdavcen bos, ker bos prihodke dobil z rudarjenjem.
Tehnično gledano jih Bitcoinov nisem dobil z rudarjenjem. DURS omenja samo izrecno rudarjenje Bitcoinov in ne rudarjenje alt-coinov. Rudaril sem alt-coine, Bitcoine pa dejansko prek trgovanja.
Dej ti raje glej tisti zakon, ki ga DURS omenja v svojem obvestilu. DURS je sicer pisal o Bitcoinu, ampak se isto nanaša na vse coine. Gre se za dohodek, prejet v naravi.
Men je kot novičarski portal na to temo všeč CoinDesk
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Marat ()
MrX ::
V Avstraliji se tamkajšnja Bitcoin skupnost kar dobro zavzema za to, da bo Bitcoin ustrezno obravnavan v zakonodaji in pravilih: http://www.coindesk.com/bitcoin-austral...
A pri nas tudi obstaja kakšna Bitcoin skupnost?
A pri nas tudi obstaja kakšna Bitcoin skupnost?