Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi
bbf ::
Da, ampak tistega identiteto tudi ti poznaš, in je manj verjetno, da bi on to izkoristil. Tukaj pa lahko naletiš na naključnega neznanega profesionalca, ki niti ne rabi biti registriran, pa vidi dovolj kritične informacije o tebi.
Dzuro10 ::
http://www.24ur.com/novice/svet/europol...
Pa kdo jih plačuje za take članke?!
Take članke lahko človek pričakuje samo na 24ur, Slovenskih novicah in podobih...da pa bi kaj napisali o do fundamenta gnilem ameriškem dolarju, to pa ni šans!
jest10 ::
In kaj je narobe s takimi članki(razen malo preveč napihovanja)? Jasno je, da imajo valute, kot je BTC tudi svoje slabe strani in tudi te je potrebno izpostaviti, ter delati na tem, da se jih zmanjša
krneki0001 ::
tudi z dolarji to plačujejo, pa ni noben rekel, da je treba dolar ukint.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Noben ni reku, da ga je treba ukint, ampak slaba reklama dela svoje.
Si je bolje zatiskati oči pred problemom?
BTC ima dobre in slabe lastnosti. Oboje je potrebno izpostaviti.
Lonsarg ::
Si je bolje zatiskati oči pred problemom?
BTC ima slabe lastnosti, to da je popularen na črnem trgu NI ena izmed njih, to je kvečjemu dobra lastnost če že, namreč kriminal obstaja neodvisno od valut. To da izbere eno valuto je samo izkaz zaupanja.
mihco ::
Panika na borzah
..ogromni cash outi.spet nekaj v zvezi z kinezi..
mogoce je to novica: http://www.cryptopros.com/2014/04/china...
dejstvo je, da nas caka nekaj tezkih tednov...panika, asic-i,... Mislim, da se crypto svet ne bo pobral hitro
Gregor P ::
... čas za nakupe torej
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
mat xxl ::
No ja 10% padec ni ravno nekaj velikega, čakamo, da gre še ene 100 dol na kaj pa vem cca 300.
Buggy ::
jaz pa cakam, da pride spet do nekje 700$, ker ga imam kar nekaj za prodat...sem bil kaksen mesec nazaj prevec lakomen, ko je bil tam-tam in sem pohlepno spekuliral, da bo sel se malo bolj gor...prav mi je :S
No ja 10% padec ni ravno nekaj velikega, čakamo, da gre še ene 100 dol na kaj pa vem cca 300.
Padlo je iz 500 na 400, kar je 20% in je ogromno za BTC, ki velja za relativno stabilno valuto v crypto svetu.
461$ ni ravno 400?
pa pred dvemi tedni smo ga imeli ze skoraj pod 300$..tko da neke hude drame res nebi delal, tudi ce gre "cugrunt".
Jaz sem ze sedaj vec kot na nuli pa HW za potencialno prodajo sploh ne stejem, v denarnici pa caka se nekaj BTC-ja in to za samo 3 mesece rudarjenja.
Drugace pa lani se je pred poletjem dogajalo v crypto svetu podobno...bum je bil spet jeseni, letos ga pricakujem s kaksnim podobnim algoritmom kot je X11
Na kraknu je še vedno okoli 330 evrov, evro gor ali dol in to že nekaj dni.
Padlo je iz 500 na 400, kar je 20% in je ogromno za BTC, ki velja za relativno stabilno valuto v crypto svetu.
461$ ni ravno 400?
pa pred dvemi tedni smo ga imeli ze skoraj pod 300$..tko da neke hude drame res nebi delal, tudi ce gre "cugrunt".
Jaz sem ze sedaj vec kot na nuli pa HW za potencialno prodajo sploh ne stejem, v denarnici pa caka se nekaj BTC-ja in to za samo 3 mesece rudarjenja.
Drugace pa lani se je pred poletjem dogajalo v crypto svetu podobno...bum je bil spet jeseni, letos ga pricakujem s kaksnim podobnim algoritmom kot je X11
"cugrunt"???
Vec kot ocitno si zgresil bistvo mojega posta. Poglej Odgovor GregorP-a, da ti bo bolj jasno cemu je bilo namenjeno opozorilo. Ce tebe volatilnost valute ne zanima se ne pomeni, da drugih, ki take priloznosti izkoristijo za poceni nakupe, ne.
krneki0001 je izjavil:
Na kraknu je še vedno okoli 330 evrov, evro gor ali dol in to že nekaj dni.
Tudi ti si prespal? Cena je na kraken padla iz 361EUR na 315EUR in je sedaj nazaj na okoli 330EUR!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihco ()
Mihco - cena je padal 4 ure po tem, ko sem jaz pisal.
Spajky ::
Prva vrstica zgornje slike : Price of BitCoin Plummets to $ 13.780. Is Bitcoin dead? ... NO, US Dollar is !
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
bitcoin ::
Se na slovenski sceni dogaja kaj konkretnega okoli bitcoina? V mislih imam kake predstavitve, shode, združenja, promocije...karkoli takega.
Zanima me tudi, kakšne so vaše osebne izkušnje z dojemanjem bitcoina laikov. Vidim, da je na forumu veliko rudarjev in ljudi, ki trgujejo z bitcoini in drugimi kriptovalutami, torej dobro seznanjenih z tehnologijo. Ste že probali "babicam in dedkom" razložiti bitcoin in kakšni so odzivi?
Zanima me tudi, kakšne so vaše osebne izkušnje z dojemanjem bitcoina laikov. Vidim, da je na forumu veliko rudarjev in ljudi, ki trgujejo z bitcoini in drugimi kriptovalutami, torej dobro seznanjenih z tehnologijo. Ste že probali "babicam in dedkom" razložiti bitcoin in kakšni so odzivi?
diversee ::
V sloveniji smo ustanovili slovensko bitcoin društvo. Spletna stran je še v nastanku, imamo
pa redna mesečna srečanja. Za več info lahko pišeš na zs.
pa redna mesečna srečanja. Za več info lahko pišeš na zs.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: diversee ()
RobertDev ::
Pozdravljeni, a je že kdo probal zmenjat evre v BTC na tem ATM ki je za bežigradom, in kako je šlo ?
DMouse ::
Ko sem prišel k ATM, je bila na zaslonu stran "STEP 1. Enter BTC wallet ID"... sem hotel skenirat QR, pa ni delalo, sem moral najprej nazaj in nato zeleni gumb "Read QR code".
Levo od ATM je list z navodili in kontaktnimi podatki (atm@coinmachine.si), kjer piše da sprejema 10, 20 in 50 evrske bankovce in ne vrača drobiža... no meni je sprejel tudi 100 evrski bankovec, 500 evrskega pa ne. Omejitev je 1000 EUR, provizija je 5%, cena BTC-jev na zaslonu se je ujemala z borzno (Bitstamp, Kraken). Dogaja se tudi, da na avtomatu ni dovolj BTC-jev (na žalost nikjer ne piše koliko jih je)... v tem primeru transakcijo sprožijo ročno, še isti dan.
Levo od ATM je list z navodili in kontaktnimi podatki (atm@coinmachine.si), kjer piše da sprejema 10, 20 in 50 evrske bankovce in ne vrača drobiža... no meni je sprejel tudi 100 evrski bankovec, 500 evrskega pa ne. Omejitev je 1000 EUR, provizija je 5%, cena BTC-jev na zaslonu se je ujemala z borzno (Bitstamp, Kraken). Dogaja se tudi, da na avtomatu ni dovolj BTC-jev (na žalost nikjer ne piše koliko jih je)... v tem primeru transakcijo sprožijo ročno, še isti dan.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DMouse ()
mihor ::
A prav razumem, da je torej mogoče preko tega ATM-ja povsem anonimno kupit bitcoine? Pa se da potem tudi evre dvignit?
DMouse ::
Lahko kupiš, ne moreš prodajat. Obstajajo tudi taki, kjer se da prodajati (Robocoin), ampak jih v Sloveniji še ni.
Duncaneo ::
Je kdo probal arbitražo? Teoretično še zgleda zanimivo v praksi pa bolj težko izvedljivo.
gobice ::
Lonsarg ::
Je kdo probal arbitražo? Teoretično še zgleda zanimivo v praksi pa bolj težko izvedljivo.
Sem probal in skasiral 300€ na 1500€ vložka v enem mesecu. Potem pa je šel Bitcoin24 cugrunt pa sem izgubil voljo, pa tut možnost arbitraž se je močno poslabšala, takrat je bil pač trg vseeno malo manj zrel kot je danes.
Večji zneski odpadejo, ker veliki igralci arbitraž itak že obstajajo z svojimi avtomizmi. Jaz sem pač lahko drobiž lovil, predvsem z zelo violatilnim Bitcoin Centralom.