Forum » Šola » študij v tujini
študij v tujini
Axl Rose ::
Pozna mogoče kdo koga, ki študira v tujini ali kdo od vas študira kje v tujini?
Jaz razmišljam o študiju v Nemčiji in sicer računalništvo, vendar nevem kako imajo kaj tam faxe, kako poteka vse to in kaj vse se da študirat...
Jaz razmišljam o študiju v Nemčiji in sicer računalništvo, vendar nevem kako imajo kaj tam faxe, kako poteka vse to in kaj vse se da študirat...
Meizu ::
Kaj te pa v nemčijo žene študirat računalništvo? Če bi šel jaz študirat računalništvo v tujino bi bla to ali UK ali USA. Pač angleško govorijo, pa še računalništvo je daleč najbolj razširjeno v angleškem jeziku :)
St235 ::
Ti celoten študij opravil tam ali samo izmenjavo? Celoten študij te zna pošteno usekat po denarnici, ker nemčja ti ne bo plačevala šolnine.
gslo ::
jaz bi priporočal edinburgh. mam gor prjatlco k študira neki v navezi s športno medicino in je navdušena. tle je redno delala farmacijo vendar pustila in šla gor. študijski sistem neverjetno boljši napram našemu, angleščina kot primarni jezik, super mesto, različen folk.. ne vem kaj bi si lahko sploh še želel. bil sem par dni gor da sm vidu vse na lastne oči. če lahko zibraš med evropskimi prestolnicami zagotovo škotska ali uk, preferiram pa zgoraj omenjeno mesto.
men bi se blo švabsko naučit mal preveč. organsko ne prebavljam tega jezika :P
men bi se blo švabsko naučit mal preveč. organsko ne prebavljam tega jezika :P
Druače imam sorodnike v Nemčiji in zato Nemčija drugače bi vrjetno Anglija ali kaj podobnega z angleškim jezikom.
V mislih imam celoten študij v Nemčiji in ne 1-leto ali kaj podobnega, kot izmenjava za 1 leto.
V mislih imam celoten študij v Nemčiji in ne 1-leto ali kaj podobnega, kot izmenjava za 1 leto.
Meizu ::
Pametno razmišljanje, tudi za kasnejše delo v tujini, če znaš nemško, lahko delaš tudi v avstriji, kar je fenomenalna poteza, če si zrihtaš stanovanje kje na severu slovenije nekoč :)
JayKay ::
za Nemčijo ne bi vedel, za UK pa ti lahko dam informacije v zvezi s prijavo in šolninami ter ostalim
Nemško ne znam ravno odlično vendar se da naučit, v Nemčiji ker imam nekaj znancev, ki niso znali nič in so se naučili odlično govoriti in tudi pisati v kakšnih 6 mesecih bivanja v Nemčiji.
Lahko mi daš za UK ja, da malo vidim.
Drugače pa me zanima tudi, koliko je za plačat, če greš preko FERI-ja za 1 leto v tujino? :)
Lahko mi daš za UK ja, da malo vidim.
Drugače pa me zanima tudi, koliko je za plačat, če greš preko FERI-ja za 1 leto v tujino? :)
JayKay ::
šolnine bodo od zdaj naprej v UK veliko višje, okrog 9000 funfov letno. še vedno pa si bo mogoče keš sposodit od države in ga pol ob zaposlitvi vračat
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Študij: Slovenija vs tujinaOddelek: Šola | 3999 (2390) | kuall |
» | Študij v tujiniOddelek: Šola | 1000 (760) | trancer01 |
» | Francoščina ali Nemščina ? (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 15157 (13694) | trancer01 |
» | Študij fizike v AvstralijiOddelek: Šola | 6268 (5201) | mojca |
» | Študij v tujiniOddelek: Šola | 3104 (1810) | St235 |