Forum » Loža » katero ponev?
katero ponev?
Avenger ::
Na ATV se ravnokar rola TV prodaja za airpan ponev in je sploh ne morejo prehvalit, ker nima nobene prevleke tipa teflon ali kaj podobnega in je sploh super. Pri nas se jo dobi tukaj za slabih 30€. Na netu pa po hitrem iskanju ne najdem nobenih mnenj folka, testov, karkoli objektivnega.
S teflonskimi ponvami sem bil nekako razočaran, mogoče zato ker sem kupoval cenejše, zato pač ker sem računal na to, da se bo prevleka slej ko prej sfižila in se takrat pač kupi novo, se pa zgodi to, da se dno ponve usloči, tako da center potegne gor in je nato stik s kuhalno ploščo (stekleno) le ob robovih. Mogoče je problem tudi v tem, da je ponev večja od kuhalne plošče, ampak ne bi smelo bit.
Se torej splača kupit višji razred teflonskih ponev, ali ima mogoče kdo boljše izkušnje s čim drugim?
S teflonskimi ponvami sem bil nekako razočaran, mogoče zato ker sem kupoval cenejše, zato pač ker sem računal na to, da se bo prevleka slej ko prej sfižila in se takrat pač kupi novo, se pa zgodi to, da se dno ponve usloči, tako da center potegne gor in je nato stik s kuhalno ploščo (stekleno) le ob robovih. Mogoče je problem tudi v tem, da je ponev večja od kuhalne plošče, ampak ne bi smelo bit.
Se torej splača kupit višji razred teflonskih ponev, ali ima mogoče kdo boljše izkušnje s čim drugim?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Pyr0Beast ::
Torej je to teflonska ponev brez teflonske prevleke - z drugimi besedami navadna ponev ? :)
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
brodul ::
Ponve ter posoda so taka zabavna stvar.
Prinas doma imamo nek Cepter set piskrov in ponev, ki je v 80setih stalo celo premoženje in meni so prav vredu. To da ti greje povsot enakomerno je ponavadi štos v jedru, ki je pod površino za kuho.
Pri lastnosti enakomirnega pečenja/gretja je IMO važna cena. Več kot daš bolj enakomerno se ti bo peklo, boljše jedro je.
Imam pa tudi eno poceni ponvo, ki je odlična za palačinke, kjer me ta lastnost ne moti preveč oz. se mi zdi da mi bolj ustreza da se toplota direkno translira na palačinko.
Pomoje se ti splača, kupit teflonsko ponev višjega cenovnega razreda in če jo ne boš praskal z vilcami bo pa tudi do 10 let. Je pa zabavno delat tudi z emajliranimi ponvami (zelo trdožive, samo se stvari bolj primejo) in navadnimi ponvami (sploh za kakšno meso). Je mal za probat.
Prinas doma imamo nek Cepter set piskrov in ponev, ki je v 80setih stalo celo premoženje in meni so prav vredu. To da ti greje povsot enakomerno je ponavadi štos v jedru, ki je pod površino za kuho.
Pri lastnosti enakomirnega pečenja/gretja je IMO važna cena. Več kot daš bolj enakomerno se ti bo peklo, boljše jedro je.
Imam pa tudi eno poceni ponvo, ki je odlična za palačinke, kjer me ta lastnost ne moti preveč oz. se mi zdi da mi bolj ustreza da se toplota direkno translira na palačinko.
Pomoje se ti splača, kupit teflonsko ponev višjega cenovnega razreda in če jo ne boš praskal z vilcami bo pa tudi do 10 let. Je pa zabavno delat tudi z emajliranimi ponvami (zelo trdožive, samo se stvari bolj primejo) in navadnimi ponvami (sploh za kakšno meso). Je mal za probat.
Pretending to be a mature adult is so exhausting.
Avenger ::
Torej je to teflonska ponev brez teflonske prevleke - z drugimi besedami navadna ponev ? :)
Hja tko je videt, ampak so v reklami kazali, da se nič ne prime. Pa ne me vprašat kako jim je to ratal.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Gregor P ::
Sedaj imaš že nekaj časa v Intersparu neke keramične ponve; če ne drugega je vsaj vseeno, koliko praskaš po dnu
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
IceIceBaby ::
Jaz imam teflonske od Tefala z debelim dnom. Dno je še vedno ravno, čeprav dam včasih ponev direkt pod mrzlo vodo. Teflonska obloga se pa po cca 3 letih tudi še ni obrabila. Niti sledi obrabe ni. Malo pazim, da ravno z noži ne drezam po njej, ampak včasih kakšno stvar zmešam tudi s kovinsko vilico pa ni panike.
Kupi malo boljšo zadevo, pa če imaš indukcijo ali steklokeramično naj ima nujno malo debelejše dno, da se ne zvija.
Kupi malo boljšo zadevo, pa če imaš indukcijo ali steklokeramično naj ima nujno malo debelejše dno, da se ne zvija.
AngelOfDeath ::
Na ATV se ravnokar rola TV prodaja za airpan ponev in je sploh ne morejo prehvalit, ker nima nobene prevleke tipa teflon ali kaj podobnega in je sploh super. Pri nas se jo dobi tukaj za slabih 30€. Na netu pa po hitrem iskanju ne najdem nobenih mnenj folka, testov, karkoli objektivnega.
S teflonskimi ponvami sem bil nekako razočaran, mogoče zato ker sem kupoval cenejše, zato pač ker sem računal na to, da se bo prevleka slej ko prej sfižila in se takrat pač kupi novo, se pa zgodi to, da se dno ponve usloči, tako da center potegne gor in je nato stik s kuhalno ploščo (stekleno) le ob robovih. Mogoče je problem tudi v tem, da je ponev večja od kuhalne plošče, ampak ne bi smelo bit.
Se torej splača kupit višji razred teflonskih ponev, ali ima mogoče kdo boljše izkušnje s čim drugim?
Po plastiki se pač ne skače z železnimi in podobnimi zadevami pa nebo problemov z tem da bi odpovedala. Najboljše je z lesenim priborom in nebo problema.
edit: Slovnica
Avenger ::
Sedaj imaš že nekaj časa v Intersparu neke keramične ponve; če ne drugega je vsaj vseeno, koliko praskaš po dnu
Ja, nekaj takega sem kupil v Merkurju. Jajca so se tako gor prijela, da mi po pomivanju ni blo treba na fitnes.
Kar se pa praskanja po ponvi tiče - to ni moj problem, problem je s krivljenjem dna in očitno je treba res bolj kvalitetno stvar dobit.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
T0RN4D0 ::
Normalne ponve se ne krivijo, nehej pofl kupovat pa bodo lepo ravne.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
Pyr0Beast ::
Torej je to teflonska ponev brez teflonske prevleke - z drugimi besedami navadna ponev ? :)
Hja tko je videt, ampak so v reklami kazali, da se nič ne prime. Pa ne me vprašat kako jim je to ratal.
Veliko olja ? :)
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Ales ::
Prinas doma imamo nek Cepter set piskrov in ponev, ki je v 80setih stalo celo premoženje in meni so prav vredu.
Cepter posoda še vedno stane celo premoženje. Mimogrede, Filip Cepter je naše bivše skupne gore list - njegovo pravo ime je Milan Janković, menda eden najbogatejših Srbov - težek je okoli 5 miljard USD, podjetje ima 120.000 zaposlenih v 40 državah.
koyotee ::
tefal all the way
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
cekr ::
Da ne boste samo o Zepter. Tu je še malo boljša zadeva. AMC
Včasih se je cele komplete švercalo čez Ljubelj. Pri nas je bila takrat cena kompelta 2xavstrijski. Takrat je bila ena škatla po več kot 3kDem.
Včasih se je cele komplete švercalo čez Ljubelj. Pri nas je bila takrat cena kompelta 2xavstrijski. Takrat je bila ena škatla po več kot 3kDem.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Brias ::
zdej se kupuje keramika... ampak da je posoda kak alu-gus 5-8 mm in keramika....
za amc so jemal kredite
za zepterja pa hipotekarce :)
za amc so jemal kredite
za zepterja pa hipotekarce :)
shadowfax ::
Ko je že ravno tema o ponvah in keramiki. Me zanima, če ima kdo izkušnje s tole posodo http://www.delimano.si/kompleti_posod/
Pri teflonskih ponvah me moti ker se hitro skrivijo in prej ali slej se začne luščit ''teflon'' enako pri alu-gus, seveda vse to pri zelo pogosti uporabi.
Pri teflonskih ponvah me moti ker se hitro skrivijo in prej ali slej se začne luščit ''teflon'' enako pri alu-gus, seveda vse to pri zelo pogosti uporabi.
julka ::
Meni je od naših domačih kastrol najljubša keramična ponev. Precej manj se prime kot na ostale, pa še za indukcijo je.
cekr ::
Mogoče še nasvet nekega kuharja: posoda mora biti tako masivna in težka, da ti ob padcu na nogo odbije del nje.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
msjr ::
Nekaj utrinkov iz moje kuhinje
- keramično posodo, kupljeno v merkurju za ~30€. Lahko bi bila malo težja, po pol leta uporabe se je izkazala kot odlična za rižote, za friganje ni dobra.
- za pečenje gus alu težko ponev. Odlično. Kupljeno v akciji v eni izmed trgovin za 24€.
- pri teflonki je pomembno, da ima čim težje dno, čeprav me vedno znova preseneča stari tefal (iz šparove akcije), ki lepo drži in je odličen. Ena od dveh je po parih letih sicer šla adijo, lonček še dela (omake, riž, gretje mleka ipd.).
- za friganje teflonski lonec, spodaj zadosti težek kovinski obroč, kupljeno v palmanova outlet centru (tam je dobra trgovina s posodami)
- in čisto navaden inox 18/10 lonec iz ikee za kuhanje
Žal sem omiljeno univerzalno gus aluminijevo skledo (28cm, visok rob) uničil na morju. Bila je težka, premer 32cm, jest idiot pa sem jo pustil ponoči v plitvi vodi in so mi jo valovi juga čisto potolkli... Shame on me.
V glavnem. Top shop ponudbe so se vedno izkazale za k... (ja, imel sem Ken homov vok), pri nakupih kompletov imaš vedno nekaj posod, ki so popolnoma neuporabne (premer, velikost ipd.) pa še predragi so običajno, tako da hodim po svetu (kot Đirlo) in iščem dobro za ugodno ceno:
1) čim večja teža, predvsem zelo masivno dno.
2) če je teflonka, dober teflon (pod prsti mora lepo "teči"), mora biti gladka, razna rebra so se izkazala kot slaba rešitev (nobena taka ponev ni zdržala več kot eno leto)
3) pri keramiki pa zaenkrat pojma nimam, probam se držat 1. točke
To je to, že tako sem tl;dr
- keramično posodo, kupljeno v merkurju za ~30€. Lahko bi bila malo težja, po pol leta uporabe se je izkazala kot odlična za rižote, za friganje ni dobra.
- za pečenje gus alu težko ponev. Odlično. Kupljeno v akciji v eni izmed trgovin za 24€.
- pri teflonki je pomembno, da ima čim težje dno, čeprav me vedno znova preseneča stari tefal (iz šparove akcije), ki lepo drži in je odličen. Ena od dveh je po parih letih sicer šla adijo, lonček še dela (omake, riž, gretje mleka ipd.).
- za friganje teflonski lonec, spodaj zadosti težek kovinski obroč, kupljeno v palmanova outlet centru (tam je dobra trgovina s posodami)
- in čisto navaden inox 18/10 lonec iz ikee za kuhanje
Žal sem omiljeno univerzalno gus aluminijevo skledo (28cm, visok rob) uničil na morju. Bila je težka, premer 32cm, jest idiot pa sem jo pustil ponoči v plitvi vodi in so mi jo valovi juga čisto potolkli... Shame on me.
V glavnem. Top shop ponudbe so se vedno izkazale za k... (ja, imel sem Ken homov vok), pri nakupih kompletov imaš vedno nekaj posod, ki so popolnoma neuporabne (premer, velikost ipd.) pa še predragi so običajno, tako da hodim po svetu (kot Đirlo) in iščem dobro za ugodno ceno:
1) čim večja teža, predvsem zelo masivno dno.
2) če je teflonka, dober teflon (pod prsti mora lepo "teči"), mora biti gladka, razna rebra so se izkazala kot slaba rešitev (nobena taka ponev ni zdržala več kot eno leto)
3) pri keramiki pa zaenkrat pojma nimam, probam se držat 1. točke
To je to, že tako sem tl;dr
globalna80 ::
Teflonsko posodo je najbolje zamenjati s posodo s stekleno prevleko ali keramično prevleko oziroma mineralno ker sam material ni rakotvoren in je vzdržljivejši.
Teflon je tovarniško ime za zmes večih kemikalij.. Ne razgradi se niti v okolju niti v telesu.
Kuhinjska posoda iz teflona ni zelo nevarna, dokler je preveč ne segrevamo. Teflon oddaja nevarne kemikalije samo takrat, ko ga segrejemo na zelo visoko temperaturo. Takrat oddaja toksične hlape.
Citiram ORZ:
Pri temperaturi 300°C - 400°C , katero se lahko doseže že pri na primer pečenju palačink, proizvaja nepoznan vosek, kateri spušča hlape, ki so nevarni za organizem. Namreč v teh hlapih je približno 6 strupenih plinov, v katerih sta vsaj dva kancerogena..povzročata rakava obolenja, dva pa povzročata onesnaženje.
vir: Okoljsko raziskovalni zavod ORZ
Če se pojavi v teflonski ponvi kakšna praska je jo najbolje čim prej zamenjati.
Prav tako močno odsvetujem uporabo aluminijastih posod, kajti povzročajo kopičenje aluminija v telesu, ki je zelo toksičen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: globalna80 ()
Pyr0Beast ::
Keramična prevleka - obični emajl - vsebuje težke kovine
Jako mudro
Jako mudro
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
globoko grlo ::
hoho, ravno to temo rabim :)
Bi si omislil keramično rebrasto ponvo ene 30cm velko za plin.
A imate kakšne predloge? Al grem kr v eno štacuni in kupim?
Nisem pa preveč zahteven oz. sem bolj "len" kuhar :)
tnx
nekaj takega
http://www.delimano.si/zar_ponev.html
Bi si omislil keramično rebrasto ponvo ene 30cm velko za plin.
A imate kakšne predloge? Al grem kr v eno štacuni in kupim?
Nisem pa preveč zahteven oz. sem bolj "len" kuhar :)
tnx
nekaj takega
http://www.delimano.si/zar_ponev.html
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: globoko grlo ()
RejZoR ::
Te Delimano posode s keramično prevleko so super. Imamo točno to žar ponev in še 2 navadni posodi in se not res odlično dela vse brez da bi se karkoli prijelo. Not pečeš npr ribe, pa se koža ribe praktično nič ne prime.
@Pyr0beast
Antični keramični izdelki so vseboval svinec, današnji ga garantirano ne. Tud emajl ne vsebuje težkih kovin. Mogoče v preteklosti, dandanes pa ne.
@Pyr0beast
Antični keramični izdelki so vseboval svinec, današnji ga garantirano ne. Tud emajl ne vsebuje težkih kovin. Mogoče v preteklosti, dandanes pa ne.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RejZoR ()
Ajrina ::
Imam Tefalovo http://trgovina.mercator.si/webapp/wcs/... in jo obožujem! Po treh letih je še vedno kot nova, uporabljam jo pa za vse od raznih omak, peke zrezkov, pa do kanelonov iz pečice. Všeč mi je tudi, ker lahko odstranim ročaj. V kratkem dobim tudi tilele spider ponve: http://www.luen.si/index.php?option=com...
Zanimivo, da top shop identične prodaja za 10€ več.. Jaz jih dobim za 14 iz topQpon pa bomo videli :)
Zanimivo, da top shop identične prodaja za 10€ več.. Jaz jih dobim za 14 iz topQpon pa bomo videli :)
energetik ::
Še en glas za keramiko, ta stvar je neverjetna. Dejansko se stvari ne primejo za dno, kar za teflon ne bi mogel 100% trditi. Pa še bolj je odporna na odrgnine.
denabiker ::
Iščem ponev kvalitetno (eno za jajca ipd, drugo za palačinke), čim bolj zdrav način priprave, ne bi rad imel raznih nevarnih snovi v premazih kot so PFOA, PTFE itd.
Kupili smo že 2 ponvi s keramičnim premazom od Delimana, vendar niso kvalitetne, po nekaj časa uporabe ugotoviš, da so samo za smeti.
Kupili smo že 2 ponvi s keramičnim premazom od Delimana, vendar niso kvalitetne, po nekaj časa uporabe ugotoviš, da so samo za smeti.
harvey ::
Iščem ponev kvalitetno (eno za jajca ipd, drugo za palačinke), čim bolj zdrav način priprave, ne bi rad imel raznih nevarnih snovi v premazih kot so PFOA, PTFE itd.
Kupili smo že 2 ponvi s keramičnim premazom od Delimana, vendar niso kvalitetne, po nekaj časa uporabe ugotoviš, da so samo za smeti.
Za palačinke one and only - francoska navadna železna ponev, brez premazov, s peko dobivaš patino kot čajnik. Imaš jo v Fiducii za cca 15 EUR.
Za jajca pa recimo retro 1921 Pujadas - litoželezna, ni priporočljivo jo prati v pomivalnem stroju.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Matija82 ::
Še en glas za Tefal. Premaz je sicer PTFE (kot vse non-stick verzije) ampak osebno mi to ni tako pomembno, ker delam pri nižjih temperaturah in za potrebe jajc in palačink ti ni treba žgat plina na 250C. Itak imaš pa termo indikator na sami ponvi.
Alternativa ti je litoželezna ponev ampak je malo bolj zahtevna, kar se tiče vzdrževanja in je sprva daleč od non-stick lastnosti (ko še nima patine). Pereš na roke, brez gobic, da vzdržuješ ta premaz (patina). So pa težke ponve, ne ravno za otroke.
Premisli koliko se ti da ukvarjati s posodo in ali jo boš uporabljal zgolj za nek ozek namen.
Alternativa ti je litoželezna ponev ampak je malo bolj zahtevna, kar se tiče vzdrževanja in je sprva daleč od non-stick lastnosti (ko še nima patine). Pereš na roke, brez gobic, da vzdržuješ ta premaz (patina). So pa težke ponve, ne ravno za otroke.
Premisli koliko se ti da ukvarjati s posodo in ali jo boš uporabljal zgolj za nek ozek namen.
harvey ::
Še en glas za Tefal. Premaz je sicer PTFE (kot vse non-stick verzije) ampak osebno mi to ni tako pomembno, ker delam pri nižjih temperaturah in za potrebe jajc in palačink ti ni treba žgat plina na 250C. Itak imaš pa termo indikator na sami ponvi.
Alternativa ti je litoželezna ponev ampak je malo bolj zahtevna, kar se tiče vzdrževanja in je sprva daleč od non-stick lastnosti (ko še nima patine). Pereš na roke, brez gobic, da vzdržuješ ta premaz (patina). So pa težke ponve, ne ravno za otroke.
Premisli koliko se ti da ukvarjati s posodo in ali jo boš uporabljal zgolj za nek ozek namen.
Tefal za palačinke je out ;-) Poskusi palačinko na jekleni in tvoji tefalki, ja glede vzdrževanja se pa strinjam, da ni to za vsakega mojstra. Pa speci steak na tefalu vs. litoželezna ponev.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Matija82 ::
harvey, a ima Fiduca kakšno fizično poslovalnico oz. nek inventar njihovega programa? Klikam na artikle pa me zgolj preusmerja na strani originalnih proizvajalcev?
Za steak ni dileme, tam gremo v ekstremne temperature, to pač delaš v litoželezni. Dober non-stick od začetka se mi zdi pomemben faktor za palačinke ampak ne komentirati okusa, ker jih nisem jedel že uf uf. Lahko da imaš pa čisto prav ;)
Za steak ni dileme, tam gremo v ekstremne temperature, to pač delaš v litoželezni. Dober non-stick od začetka se mi zdi pomemben faktor za palačinke ampak ne komentirati okusa, ker jih nisem jedel že uf uf. Lahko da imaš pa čisto prav ;)
harvey ::
harvey, a ima Fiduca kakšno fizično poslovalnico oz. nek inventar njihovega programa? Klikam na artikle pa me zgolj preusmerja na strani originalnih proizvajalcev?
Za steak ni dileme, tam gremo v ekstremne temperature, to pač delaš v litoželezni. Dober non-stick od začetka se mi zdi pomemben faktor za palačinke ampak ne komentirati okusa, ker jih nisem jedel že uf uf. Lahko da imaš pa čisto prav ;)
Fizično štacuno imajo v Lj, na Bravničarjevi, spletna stran je pa boga, ja.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
denabiker ::
danes sem kupil eno litoželezno ponev za palačinke. Katero olje priporočate, da se lotim postopka "seasoning" oz. ustvarjanje patine? Je pa težka, moja pravi, da s to ponvijo bom kar sam delal
...:TOMI:... ::
Jaz sem imel pri roki kokosovo maščobo, pa sem vse namazal z njo in dal v pečico. Zaenkrat je vse ok :)
Tomi
Okapi ::
harvey ::
danes sem kupil eno litoželezno ponev za palačinke. Katero olje priporočate, da se lotim postopka "seasoning" oz. ustvarjanje patine?Najcenejše možno. Najbolje tisto, ki je ostalo od cvrtja in bi ga sicer zlil stran.
Laneno je top za to. Več o kemizmu / polimerizaciji / te fore pa tule.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
denabiker ::
Oj, ne vem, kaj sem narobe naredil, mislim, da sem delal pravilno, vse je izgledalo OK, dokler se niso pojavili mini mehurčki. No te mehurčke sem probal malo bolj z nohtom potegnit in se je patina odluščila do golega. Drugače ostala površina izgleda v redu.
Slika kako to izgleda:
Ne vem kaj bi sedaj naredil. Na netu sem videl enega, da je vse zbrusil in je začel znova. F**k
Slika kako to izgleda:
Ne vem kaj bi sedaj naredil. Na netu sem videl enega, da je vse zbrusil in je začel znova. F**k
Zgodovina sprememb…
- spremenil: denabiker ()
harvey ::
Preveč na debelo si imel olje in zato ti je naredilo te mehurčke.
Ponoviti vajo in odstraniti
Ponoviti vajo in odstraniti
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Aquinas ::
danes sem kupil eno litoželezno ponev za palačinke. Katero olje priporočate, da se lotim postopka "seasoning" oz. ustvarjanje patine?Najcenejše možno. Najbolje tisto, ki je ostalo od cvrtja in bi ga sicer zlil stran.
Laneno je top za to. Več o kemizmu / polimerizaciji / te fore pa tule.
Pred kratkim sem kupil De Buyer mineral B. Že out of the box se nič ni prijemalo, zato ne vem zakaj bi kompliciral z lanenim oljem. Definitivno je bolje, vprašanje pa je koliko se ti da komplicirat. Jaz sem uporabljal kar sončnično pa je ok, sploh glede na to, da ga verjetno niti nisem dovolj dolgo "žgal".
Invictus ::
Najboljše so navadne železne ponve.
Vse ostalo je navadno sranje, ker se prej ali slej spraska dol prevleka, Tudi keramična.
Vse ostalo je navadno sranje, ker se prej ali slej spraska dol prevleka, Tudi keramična.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
radmannsdorf ::
če nočež litoželezne, si kupi teflonsko od tefala. keramične in neki super ulta delimano so shit. sicer je pa tko, noben ti ne bo prodal ful dobre ponve za 10€. tefalove so okol 30€.
videc ::
Katere so pa tiste, ki so bakrenega izgleda od zunaj? Enkrat sem jih nekje videl, niso bile najcenejše, kuhalo/peklo se je pa super v njih.
Mare2 ::
Oj, ne vem, kaj sem narobe naredil, mislim, da sem delal pravilno, vse je izgledalo OK, dokler se niso pojavili mini mehurčki. No te mehurčke sem probal malo bolj z nohtom potegnit in se je patina odluščila do golega. Drugače ostala površina izgleda v redu.
Slika kako to izgleda:
Ne vem kaj bi sedaj naredil. Na netu sem videl enega, da je vse zbrusil in je začel znova. F**k
Tole, kar se olušči, kak delček gre v tvoj trebuh. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
noraguta ::
Preveč na debelo si imel olje in zato ti je naredilo te mehurčke.
Ponoviti vajo in odstraniti
Tistole je bakrena poniklana ponev ni isto kot litoželezna.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
harvey ::
Tistole je bakrena poniklana ponev ni isto kot litoželezna.
Kakšna bakrena , navaden blue steel - jeklena. Je različna od litega železa, spet pa ne toliko glede priprave.
Tole, kar se olušči, kak delček gre v tvoj trebuh. :)
Ja, ni pa to teflon.
Katere so pa tiste, ki so bakrenega izgleda od zunaj? Enkrat sem jih nekje videl, niso bile najcenejše, kuhalo/peklo se je pa super v njih.
Maš kar nekaj proizvajalcev te posode Mauviel, Falk...finta sedaj je, da skupaj zaprešajo rostfrei in baker, in imaš potem tam cca 3 mm debelo bimetalno plast, prej so notrajnost kositrali - manj obstojno glede čiščenja. Je pa to za profi mojstre in navdušence - pere se na roke ima pa svojevrstne lastnosti glede toplotne prevodnosti in ostalih fint
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
harvey ::
danes sem kupil eno litoželezno ponev za palačinke. Katero olje priporočate, da se lotim postopka "seasoning" oz. ustvarjanje patine?Najcenejše možno. Najbolje tisto, ki je ostalo od cvrtja in bi ga sicer zlil stran.
Laneno je top za to. Več o kemizmu / polimerizaciji / te fore pa tule.
Pred kratkim sem kupil De Buyer mineral B. Že out of the box se nič ni prijemalo, zato ne vem zakaj bi kompliciral z lanenim oljem. Definitivno je bolje, vprašanje pa je koliko se ti da komplicirat. Jaz sem uporabljal kar sončnično pa je ok, sploh glede na to, da ga verjetno niti nisem dovolj dolgo "žgal".
Zakaj laneno, je razloženo v linku. Ima svoj smisel, sicer pa imaš pri temle De Buyer mineral B že v osnovi narejen premaz s čebeljim voskom. Da dobiš še bolj trajen premaz je priporočjivo "seasoning" / "prežiganje".
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri set posod za kuhanje? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11657 (4664) | starfotr |
» | plehnata ponev brez vseh prevlekOddelek: Znanost in tehnologija | 5822 (4142) | kingsix |
» | Olje za prvi seasoningOddelek: Loža | 3815 (2646) | Trta |
» | Litoželezna ponev (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17555 (13464) | |
» | Kakšno posodo, teflon, emajl, litoželezna, jeklena, ... ?Oddelek: Loža | 11836 (9337) | lonewolf_ |