» »

Odprtje računalniškega servisa

Odprtje računalniškega servisa

MarkoBrk ::

Na novo sem odprl s.p. v namene računalniškega servisa v Ljubljani in sem na tem področju še malce "nenamazan" in me zanima, kako ste odprli oz. prijavili dejavnost računalniškega servisa, da ste obšli prijavo na obrtni zbornici, do slednje me je minilo ko sem danes v času uradnih ur (ob cca 13:20) klical na njihovo številko. Poznam kar nekaj ljudi, ki tega niso prijavili saj je nesmiselno plačevati 110€ za prijavo na obrtno zbornico in 20€ vsak mesec... kako ste to naredili vi ?

Kar se dejavnosti tiče je sicer klasificirana pod:
95.110 - Popravila in vzdrževanje računalnikov in perifernih enot:
NPK- vzdrževalec računalniške strojne opreme;
strokovni sodelavec za računalniške sisteme in omrežja

Hvala za odgovore, pravtako bi bil vesel kakšnih namigov ali napotkov v tem kontekstu

Lp, Marko

edit: na obtni zbornici so mi ob prej omenjenem času dejali naj pokličem v ponedeljek, in če se malce nesramno izrazim, nismo vsi tako leni kot je to praksa v javni upravi, do ponedeljka me čaka že kar nekaj dela, preden bodo tam pripravljeni odgovoriti na neko osnovno vprašanje, pri nakazilu denarja pa imam občutek da ni za pričakovat kakšnega delaya :)
  • spremenil: MarkoBrk ()

Yohan del Sud ::

Korak za korakom. Potrpežljivost, dobre živce in vso srečo ti želim. Če res obvladaš stvari, rabiš samo (ali predvsem) stranke. Ostalo se boš zgrda ali zlepa naučil od primera do primera.

Javnih uslužbencev pa tudi ne gre vse metat v istih koš. So ljudje, kot vsi drugi. Eni so P* in drugi se res trudijo pomagat. IMHO jih je več v prvi skupini kot drugi, ampak to so le moje izkušnje.

Za OZS ne vem, kaj ponujajo, ampak AFAIK ni nujna. Za GZS vem, da (vsaj zame) ne ponujajo nič, tak da sem odpovedal, takoj, ko se je dalo.
www.strancar.com

MarkoBrk ::

Sem v preteklosti že precej delal v servisu, bolj od zagrenjenih ljudi se bojim čistih "laikov", će sem bolj jasen naprimer ženske, ki kupi nov računalnik in prinese monitor na servis češ da ne dela, ko pa je pritiskala po monitorju, namreč tan kjer ona dela (v gostilni) se pritiska kat po monitorju... najtežje je pri tem ostati resen. Takšnih zgodb je nemalo...

Še kdorkoli drug s kakšnimi namigi? Prepričan sem da je tu kar nekaj ljudi, ki imajo servis, imate prijavleno obrt na obrtni zbornici oz. če zna kdo odgovoriti kakšna je kazen če nimaš dejavnosti prijavlene a jo vendarle izvajaš (resnično ne najdem na netu odgovorov) ?

Iskrena hvala...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Posojanje vozila kot dejavnost

Oddelek: Loža
61158 (577) MadMen
»

Firma, dejavnosti in višja izobrazba od minimalne, a ne prava?

Oddelek: Loža
6888 (631) Yohan del Sud
»

Računalniški servis in nakup rezervnih delov

Oddelek: Loža
254129 (3525) knesz
»

Ustanovitev s.p-ja+vodenje posl.knjig

Oddelek: Programiranje
338453 (7700) chrush
»

Popoldanska Obrt

Oddelek: Loža
117532 (7219) dolegar

Več podobnih tem