» »

Nakup brivnika

Nakup brivnika

kronos_10_ ::

Zgodba na kratko:
Začel sem se briti pred približno sedmimi leti. Takrat sem kupil philips hq6695 brivnik ki je bil odličen in sem bil zelo zadovoljen z njim....ampak sedaj ta brivnik ne brije več dobro še zmeri bodem ko se obrijem.
Ali je kriv brivnik zaradi starosti ali moje močnejše dlake pa ne vem.

Zanima me ali današnji brivniki kot recimo philips rq 1250 obrijejo tako dobro kot žiletka?
Link brivnika: http://www.mimovrste.com/artikel/345003...

Sicer se izogibam žiletkam ker mam nekoliko več lepotnih peg po obrazu in se malo bojim....torej bo moj obraz nazaj gladek tako da recimo ti noben ne reče da bodeš z uporabo tega brivnika?? :))
In kaj vam bolj ugaja..žiletka ali brivnik in zakaj??
Hvala za informacije že v naprej!

borutz ::

jaz imam Philips HQ 8250.
Sem tudi kolebal med tem pa podobnim tvojim, ki ga omenjas gor.
pri zgornjem me je motilo da dlake razmetava naokoli ko se brijes

kar se pa tice britja pa se ne more primerjati z gillete
da dosezes podobno gladko kozo moras res veckrat potegniti po istem mestu.
drugace je pa fajn da ne rabis pene, vode,...
za na hitro pobriti je super

fosil ::

Lahko pa probaš tudi samo nože zamenjat. To naj bi se itak počelo na vsake toliko časa.
Tako je!

Ja če jih razmetava naokol no me niti ne moti ker se zmirej brijem u kopalnici.
Želim samo da bo moja koža gladka! :) torej usaj za en cel dan kot pri žiletkah...je to mogoče?
Pa ti brivniki ki so vodotesni pa lahko baje uporabljaš tudi peno...a to izboljša rezultat?
In če ima kdo tak brivnik kor sem navedel zgorej naj pove svoje mnenje.

Drgać menjat nože ne vem če se mi splača...že samo zaradi starosti izdelka in pa še če jih sploh še dobim.

Griffith ::

Če boš kupoval philipsa ti priporočam takega ki ima povečano brivno površino.
http://www.mimovrste.com/artikel/345002...

logit ::

Kronos iz iskušenj ti lahko rečem, da se brivniki v zadnjih desetih letih niso bistveno spremenili. Tako da če dobiš kje nova rezila za brivnik jih kupi. Drugače je pa čisto razumljivo, da so se obstoječa obrabila in ne obrijejo več tako kot treba.
Vodootesni brivniki so drugače v redu (se zelo hitro očistijo; jih samo daš pod vodo), edino kar je moteče je, da ti včasih med britjem zmanjka baterije in pri navadnem ga pač vštekaš v elektriko in se obriješ do konca. Pri vodotesnem pa tega ne moreš, ker ima zunanje konektorje (ga moraš dati na posebno stojalo dokler se ne nafila). Brivniki z doziralniki so pa zgolj marketinška fora, ker moraš posebej kupovati kreme, ki pašejo v brivnik. Pa niso poceni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: logit ()

energetik ::

kronos_10_ je izjavil:

In kaj vam bolj ugaja..žiletka ali brivnik in zakaj??
Hvala za informacije že v naprej!
Absolutno žiletka.
Tole, imam že ene 8 let, pa se še vedno ni nič pokvarilo:

Ni važno, ali imaš 1mm ali 1cm brado, z enim potegom gre večina kocin stran, nato samo še potegneš parkrat navzgor do gladkosti. Pri električnem brivniku je bilo to pri meni misija nemogoče, razen če se nisem bril vsak dan.

borutz ::

kronos_10_ je izjavil:

Želim samo da bo moja koža gladka! :) torej usaj za en cel dan kot pri žiletkah...je to mogoče?

Ne to ni mogoce.
gladko kozo je mozno doseci takoj po britju, cez nekaj ur bos pa ze zacutil dlake.
Vendar vizuelno se to se ne pozna, tako da naceloma ja recimo slab dan drzi vec pa ne.

pa noze se menja 1x letno tako da ce jih zamenjas bi spet moralo rezati :)

poglej na ebay za svoj model se da ceneje dobiti kot pri nas.

Ali pa kdorkoli ki je poskusil že žiletko in pa brivnik...ali je gladkost enaka?
In pa če ima kdo veliko lepotnih peg ali so res tako nevarne?

Ebay..mhm kok pa pride poštnina približno in koliko časa čakaš?

energetik ::

Poskusil oboje, z brivnikom se nisem mogel tako gladko. Res pa je, da je blo to 10 let nazaj, ko še ni bilo teh superduper el. brivnikov.
Na kožna znamenja moraš pač paziti...v obeh primerih.

polde66 ::

http://www.mimovrste.com/artikel/345004...
Tazga sem ubodu v Leclerku za 62 EUR( sem mel še eno dobroimetje pa še 17 eur sem ga z nakupom pridobu.) Pa ne bom delal reklame za Leclerc.
Ok do bistva. Brijem se z peno in s tem aparatom. Koža je po britju gladka ravn tako kot bi se obril z žilteko. Mam močne kocine in mi hitro rastejo in nisem bil z vsakim aparatom zadovoljen. Tole je pa hudo dobra in hitra ter učinkovita zadeva. Na koncu sperem in čao.
Ah pa službo mam tako da morm bit vsak dan obrit.
Skratka men je zakon. Britje z gelom in aparatom mi je res v izi. Samo priporočam. No moj aparat je 2D, pa mi je zadosti.
polde

fosil ::

Brijem se z peno in s tem aparatom.

Tole mi pa ni čisto jasno kaj misliš?
Se namažeš s peno in se potem briješ z električnim?
Tako je!

Malajlo ::

Ja, ko zmanjka vzorcev pene za v aparat, uporabiš navadno peno.

logit ::

Malajlo je izjavil:

Ja, ko zmanjka vzorcev pene za v aparat, uporabiš navadno peno.

Verjetno misliš na kremo oziroma gel za britje, ker pena in el. brivnik ne gresta ravno skupaj.

Malajlo ::

Imam nekaj od l'occitana. Se sicer peni, ampak ne preveč. V glavnem, če se spozabim in se prej tuširam, je preganjanje brivnika po razmočeni koži precej zoprno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri brivnik? (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
554162221 (5302) mancini
»

kateri električni brivnik??

Oddelek: Kaj kupiti
3116232 (8908) janezvalva
»

Občutljiva koža po britju (strani: 1 2 )

7824963 (17015) radmannsdorf
»

Brivnik

4610617 (7216) matmel
»

ker brivnik?

Oddelek: Kaj kupiti
486982 (5082) glinik

Več podobnih tem