» »

Uvoz texta

Uvoz texta

mitjaxp ::

zanima me kako uvoziš tekst na stran podobno kot pri flashu uvoz moviea. Stran delam v dreamweaverju rad bi pa da ko kliknem na link mi uvozi samo tekst na dolocen del ze narejene strani

daylight ::

dej ti to mal bl jasno povedat. kako imas narejeno stran in kaj bi rad naredu??

Tr0n ::

Verjetno z uporabo frejmov ali layerjev. Pac en cisto simple link naredis in dolocis target na nek frejm oz. ime layerja.

rad bi da mi ob kliku na link uvozi text ali pa naprimer neko sliko na doloceno mesto na strani tako da mi ni treba delati nove strani za vsako sliko posebej podobno kot pri flashu uvoz moviea ce mi lahko gdo bolj natancno razlozi ali pa mogoce ve kdo za kak tutorial

Ziga Dolhar ::

Ena vairanta bi bila -- kot je povedal Tr0n -- da narediš stran s frejmi oz. v tem primeru bi v poštev prišel element <iframe>.

Druga varianta bi bila uporaba javascripta. S tem se sicer nisem nikoli ukvarjal, ampak preprosta navodila:

Vrzi nekam neko sliko, ter jo poimenuj, recimo 'slika' (name, id). Nato določi nekemu linku (lahko je tudi slepi link -- href="#") v Behaviours 'change property'.

Tam izbereš IMG, pod named object pa 'slika', Select - SRC, New Value -- link do nove slike. Potem še spremeni dogodek (javascript event) na onClick (Show Events for >> IE6), morda bo celo delovalo 0:)

Nato izdelaš za vsako sliko tak link.

Če bi rad naredil "next" pa "previous" gumbka, boš to naredil tako nekako, da boš določil ime dvema elementoma, nakar boš na enak način spreminjal vrednosti atributov HREF, kot si SRC pri slikah.

Bo šlo?

ti si kar frames naredi pa bo.. dolocis visino sirino pozicijo... in se easy je. sam ko delas linke ne pozabit izbrat v katerem framu se bo besedilo/slika odpiralo.

daylight a lahk mal bol natancno opises sory sam nisem se delav z kakmi fraymi razen v flahu zanima me kk to naredis v dreamweaverju ce bi mi mal bol natancno razlozi ti bi biv res hvalezen:O

hmm.. nevem kako bi ti na kratko razložil to glede framov. najbolse bi blo ce si pogledas help u dreamweaverju kjer je res na izi use razloženo. drugace pa INSERT ---> FRAMES
oz. INSERT ----> layer pa si mal poglej. sej ni tolk tezko.
drugače pa še kej vprašaj, če bom znal ti bom pomagal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

gumbi v dreamweaverju

Oddelek: Izdelava spletišč
91028 (950) terorist pizza
»

[question]neki glede menija

Oddelek: Izdelava spletišč
151607 (1486) tec
»