» »

Napadi na Sonyjeve storitve se nadaljujejo

1
2
»

HeMan ::

Nerdor je izjavil:

HeMan je izjavil:

Če je Sony ukinil linux po tem ko ga je reklamiral, ga toži. Če ti niso všeč pogoji uporabe PS3, ga ne kupi. V nobenem primeru pa ne stori nekaj nelegalnega! Sploh pa ne nekaj kar bo vplivalo na nedolžne uporabnike neke storitve (v tem primeru PSN multiplayer igralce)! Sony ima morda grdo politiko. Vendar teli hekerji so zdaj že za 1 mesec (ali malo manj?) prikrajšali ogromno ljudi pri igranju svojih priljubljenih MP iger! Da ne omenimo koliko kreditnih kartic so morali preklicati! Kar konkreten zločin, ki upam da bo dobil kazen :)

Ne bit copatar! Sony je ravnotako kriv, če ne še bolj kot te hekerji, ki napadajo PSN!!! Sony je licimersko preprečil nalaganje linux sistema (predhodno ga je dovolil in kasneje po tihem skenslal). Pač Sony je še kako ZELO kriv in prav je, da mu nekdo vrne milo za drago. Če pa se greš nekega nekega simpatizerja do igralcev iger, tudi Linux na PS3 je igra in ni fer, da to igro skenslajo kr tako ker Sony-u ni več všeč. Kot nek simpatizer igralcev pač zastopi še to, kako bi bilo tebi, če bi ti en (v tem primeru Sony) skenslal igrco brez razloga!? Bi ti bilo všeč!?


Ne vem kaj hočeš povedat. Saj sem napisal da najbrž Sonyeva politika ni poštena. Vendar to ne opraviči nezakonite napade na njih. Za napade o katerih govori novica, so krivi le hekerji in ne Sony. Drži se teme prosim. Z osebnimi napadi pa lahko greš kar drugam.

Bananovec ::

HeMan je izjavil:


Ne vem kaj hočeš povedat. Saj sem napisal da najbrž politika hakerjev ni poštena. Vendar to ne opraviči nezakonite napade Sonyja na njih. Za napade o katerih govori novica, je kriv le Sony in ne hakerji. Drži se teme prosim. Z osebnimi napadi pa lahko greš kar drugam.

Ta komentar je bil ravno prav napisan pa sem ga zato malo preuredil.
Dejstvo je, da ne Sony in ne hekerji ne bi smeli tako ravnati kot so.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Mr.B ::

Ti ti ti zlobni hekerji, kako je dobra krinka za pomanlklivost sistema Sej res, vedno s krivi neki drugi, samo da je bila implementacija čim cenejša...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

LeQuack ::

Kdo pa je kriv, če ti na primer tatovi odnesejo ene par stvari iz stanovanja? Jaz bi rekel, da oni, ti praviš da si sam kriv ker nisi dosti vložil v varnost.
Quack !

darksamurai ::

ZaLoMaT je izjavil:

^
Če kupiš neko napravo, se strinjaš z njihovimi pogoji uporabe, right?


Tako imenovani "pogoji uporabe" pa so več vredni od ustave, ker so lahko v nasprotju z njo, a ne? Poleg tega pa so že na zunanji strani škatle na veliko zapisani in jih lahko že pred nakupom vidiš. Imam prav? Reklame od PS3 pa so podobne reklamam farmacevtskih izdelkov, ker opozarjajo na prebiranje navodil in drobnega tiska.

Dejstvo je, da je sony močna korporacija, ki podkupi vse, ki se jih podkupiti da. To je razvidno od kazni, ki jih je sony plačal, ker so bili zneski vsaj za nekaj mest prekratki!

Mr.B ::

LeQuack, bom malo obrnil zadevo. A bi ti bil komitent banke, kjer ti lahko vsak kekec odnese denar. Ok izvzamemo NLB :))
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

HeMan ::

Bananovec je izjavil:


Ta komentar je bil ravno prav napisan pa sem ga zato malo preuredil.
Dejstvo je, da ne Sony in ne hekerji ne bi smeli tako ravnati kot so.


Ni res. Moj komentar je bil povsem pravilno napisan. Če pa ti sebe kriviš, ko ti tatovi kaj ukradejo, je pa to tvoj problem :)

BigWhale ::

Kaj si pa ti kadil?

Nerdor je izjavil:

bluefish je izjavil:

Res? Zato, ker je tožil osebo, ki je posegla v konzolo in javno objavila hack? Ti, ti grdi Sony.

Ah, človek, pri tebi koleščki niso vsi v glavi anede!? Glej, če ti kupiš fizično neko napravo imaš ustavno pravico razdreti, karkoli napraviti z njo!!! JASNO!!! To je ustavna pravica v Slo. in v USA, da če si nekaj kupil lahko to razdreš.


Prosim ce mi pokazes clen ustave, ki daje to pravico.

Nerdor je izjavil:

DMCA od Sony-a je neustaven!!! Sony ti ne sme preprečiti posega v konzolo, če jo ti fizično poseduješ!!! Kakršno koli preprečevanje s strani Sony-a so neustavne!!! JASNO!? A je še kdo kak đekass, ki nima pojma o čem govori!? Zakoni velja s strani države in ne dogovori s trani Sony-a.


A kje pise, da ti Sony ne pusti razdiranja konzole? A je Sony komu to preprecil? Ne ni. Je pa naredil frko, ko so ljudje objavljali kako zaobiti zascite in kako poganjati neavtorizirane programe in ko so ljudje zaceli objavljati njihove privatne kljuce.

Kaj tebi ni jasno?

Nerdor je izjavil:

Sony ti lahko samo odkloni garancijo če si sam posegel v konzolo in nič drugega!!! JASNO!!! Poglejte, kako so se zaklepi s mobilnimi telefoni pri nas uredili!!! JASNO!? Noben proizvajalec mobilnega telefona ti ne sme solit pamet, kaj smeš in ne smeš. Edino garancijo ozr. pomoč ti lahko odklonejo, če si posegel v napravo!!!


Kako so se pa uredili? Eden izmed ponudnikov ne sme zaklepati telefonov, ker mu to preprecuje monopolni polozaj, drugi ponudniki jih pa lahko se vedno zaklepajo. In, kolikor vem, jih zaklepajo.

Je morda kdo objavil kako odklenit telefon in kako lahko potem zastonj telefoniras preko katerega koli omrezja? Ali pa kako priti do kaksnega programja, ki je na telefonu in je last prozivajalca telefona in/ali ponudnika storitev?

Zaenkrat (vsaj pri nas) se nihce, ce se bo pa to zgodilo, bodo pa prav tako problemi.

zdravcc ::

mislim da to niso napadi na sony, ampak samo trolanje sonya z izmisljenimi novicami, vecina je takih. Se posebej na nasem slo-techu.
PSN je up odkar so ga postavili, z manjsimi tezavami zaradi navala. tisto luknjo glede rojstnih datumov so pokrpali preden je prisla ven novica da obstaja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zdravcc ()

PARTyZAN ::

Po skoraj enem mesecu pavze ja. PSN store še zdaj ni nazaj. ST ne trola, samo ti si fanboy.

St235 ::

mal mešaš PSN in PSN store. Slednji bo zaživel do konca meseca. PSN kot takšen (updates, trophys, multiplayer) pa deluje.

PARTyZAN ::

Ne ne mešam. In nekako vem kaj deluje, ker imam zadevo doma.

St235 ::

Gledena to da človeka obtožaš da je fanboy na podlagi izjave da psn dela, ne vem kaj bi si mislil.

PARTyZAN ::

Mi je vseeno kaj si misliš. Zdravcc pravi, da Slo-tech trola z "izmišljenimi" novicami o napadih na Sony spletne strani in servise. Ne, to niso izmišljeni troli, ampak samo indikator trenutnega stanja pri Sonyu. Kot lastnik konzole imam vso pravico bit jezen na trenutno situacijo. PSN ni delal dolgo, PSN store še vedno ni postavljen in moji osebni podatki so v rokah nepridipravov. Če ima kdo tukaj slab image je to Sony, ker so riti glede na njihova dejanja v zadnjih letih.

@zdravcc: tista "luknja" za spremembo gesla ni bila odpravljena še preden je izšla novica, Sony je enostavno izklopil servis, ki je bil ranljiv. To je sicer boljše, kot da bi ljudje izrabljali luknjo, ampak vseeno, ni tako rožnato kot ti opisuješ.

zdravcc ::

@PARTyZAN
Update on PSN Password Reset Process

+ Posted by Patrick Seybold // Sr. Director, Corporate Communications & Social Media

We temporarily took down the PSN and Qriocity password reset page. [b]Contrary to some reports, there was no hack involved. In the process of resetting of passwords there was a URL exploit that we have subsequently fixed.[/b]

Consumers who haven't reset their passwords for PSN are still encouraged to do so directly on their PS3. Otherwise, they can continue to do so via the website as soon as we bring that site back up.

veliko se je govorilo o tem kaksno varnost je imel sony, malo od tega je bilo res, in to ravno na slo-techu, ker pac slepo kopirajo z drugih strani. Recimo da so bila gesla shranjena kot tekst, v resnica je bil kot tekst shranjen salted hash gesel.
Pa porocila o tem da se prodajajo stevilke kreditnih kartic na crnih hekerskih forumih, (temnih temnih), kar je bilo prav tako objavljeno na slo-tech, medtem ko so banke iz zda dale porocilo, da ni bilo nebene povecane aktivnosti glede zlorab kreditnih, sploh so bili podatki kriptirani na tak nacin da bi moral biti interni napad, da bi sploh imeli moznost dekriptirati te podatke, pa recimo objavljalo se je celo, da je sony shranjeval secure code od kreditnih, kar tudi ni bilo res.

Skratka, enostavno je srati s temi novicami enako kot to pocne Svet na A kanalu, preveriti nekaj pa zahteva malo vec truda. Skoda da je novinarska integriteta tako redka stvar.

PSN dela od postavitve, PSN store pa je locen servis, ki ga se sploh niso vklopili. Glede na to da ne locis med tema dvema, dvomim da imas izdelek, ali pa si tehnicno nepismen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zdravcc ()

PARTyZAN ::

Prosim, če citiraš stavek, kjer trdim, da je PSN in PSN Store eno in isto. No dej, me zanima kdo je nepismen (pa ne tehnično ;)). Aja, kdaj je bil nazadnje offline Apple App Store/iTunes/Android Market/Steam/[tvoj priljubljen servis za distribucijo digitalne vsebine] za cel mesec? Se ti to zdi normalno za mega-korporacijo kot je Sony?

Meni po drugi strani ni treba citirat tvojega vira, ker si ga že sam. Iz tvojega prispevka je razvidno, da so spletni servis za menjavo gesla izklopili, dokler niso težave odpravili (hvala bogu). To se razlikuje od tvoje trditve, da je bil problem že odpravljen ko je bila novica o ranljivosti objavljena.

In ja, vem kateri podatki naj bi jim ušli. Tebe ne moti, da ima zdaj nekdo vse tvoje osebne podatke, ki si jih imel vpisane v PSN na voljo v raw obliki? Kako odgovorno je to z strani korporacije kot je Sony? Človek bi si mislil, da lahko z sredstvi, ki si jih razpolagajo privoščijo par dobrih varnostnih strokovnjakov, ki bi se strinjali z tem, da ni dovolj da se šifrira samo geslo in številke kreditnih kartic. In em ja, glede gesel. Mi lahko linkaš vir, kjer Sony omenja kakšno šifriranje so uporabljali pri geslih? Ker do zdaj se je Sony potrudil, da je izdal čim manj uporabnih informacij čim kasneje. V vsakem primeru je ta baza podatkov vse prej kot neuporabna v rokah tistih, ki jo sedaj imajo. Ni ravno tako nedolžna zadeva, kot si si predstavljaš. Nasploh so se na situacijo odzvali porazno, PR fail po celi črti.

Glede na njihova dejanja v zadnjih desetih letih bi rekel, da je Sony samo še ena velika korporacija, ki se jim jebe za uporabnike njihovih storitev. DRM, rootkit, tožarjenje uporabnikov in skoparjenje z informacijami, ko jim teče voda v grlo jim ne bo prineslo dobrega imidža med uporabniki in potencialnimi kupci. PR department pa se bo moral potrudit, da bodo vso svinjarijo pospravili pod tepih v naslednjih letih. Nekaj bodo morali spremenit, če želijo od mene dobit še kakšen cekin. Trenutno so zame šalabajzerji.

Ah ja, če ne bi igral toliko JRPGjev bi mi bilo žal, da sem konzolo kupil.

PS: Če se ti zdijo novice na ST "senzacionalistične" in nepreverjene ala 24ur.com/Svet/Žurnal potem me razsvetli z povezavo na slovensko spletno stran, ki ima boljše tech-related novice kot ST. Jaz spremljam tudi ogromno tujih kvalitetnih tech blogov/strani in se mi ne zdi, da bi bile novice tukaj slabe. Prej nasprotno. Še vedno tudi čakam, da mi poveš kaj si mislil z izmišljenimi "trol" novicami o Sonyu.

zdravcc ::

ce pa ti ne potrebujes pomoc.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sony poravnava zaradi vdora v PSN stala 15 milijonov dolarjev

Oddelek: Novice / Ostale najave
66529 (5383) FireSnake
»

V lanskem vdoru v Sony ušel neizdani material Michaela Jacksona

Oddelek: Novice / Varnost
4913024 (10742) ahac
»

Kazuo Hirai bo novi Sonyjev izvršni direktor

Oddelek: Novice / Ostale najave
94555 (3845) FiR3F0X
»

Saga Sony PSN se nadaljuje

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
196419 (5382) 3furious
»

Sony ni pričal pred Kongresom, uradno mnenje IP

Oddelek: Novice / Varnost
135305 (4038) 3furious

Več podobnih tem