Forum » Operacijski sistemi » Reinštalacija windows 7 in HP
Reinštalacija windows 7 in HP
MWMW ::
Rad bi formatiru HP Pavillion prenosnik in na novo inštaliral Windows 7 (znebil bi se rad HPjevega s*****a). Problem pa je, da zraven nakupa nisem dobil nobenega DVDja z Windowsi. Zdaj me pa zanima, ali bi lahko nekje dobil piratsko verzijo in uporabil licenčni ključ za inštalacijo? Ali bi moral si nekje sposoditi original DVD?
Malajlo ::
Daj kontaktiraj HP Slovenija, kam na www klikniti, da jih naročiš (zastonj so). Jaz sem jih dobil iz Belgije.
Lonsarg ::
In misliš da res dobiš medij, na katerem ni nesnage?:) Piratska verzija z travnika sploh ni piratska, dokler jo uporabiš v trial namene za 30 dni, prav tako ne v tvojem primeru, ker bi se aktivirala avtomatsko glede na BIOS zapis, ki ga OEM HPji imajo.
Rabil sem 64bit Win7 in poinštalira pač vse, kar je potrebno. Če je kaj preveč, uninstall. Ne spomnim se več natančno, ampak mislim, da je nekje proti koncu spraševal, če imam tudi druge diske.
Je pa bila to delovna postaja, ne consumer mlinček.
Je pa bila to delovna postaja, ne consumer mlinček.
fosil ::
Lahko uporabiš kakšen drug DVD.
Če DVD ne bo posebna HP verzija windowsev se ne bo aktivirala avtomatsko, ampak bo verjetno potreben klic na MS za aktivacijo.
Pazit pa moraš, da je tvoj DVD ista verzija, kot je napisana na nalepki z licenco.
Če DVD ne bo posebna HP verzija windowsev se ne bo aktivirala avtomatsko, ampak bo verjetno potreben klic na MS za aktivacijo.
Pazit pa moraš, da je tvoj DVD ista verzija, kot je napisana na nalepki z licenco.
Tako je!
matonson ::
Jst sem dobil čiste windowse brez vsega. Tisti hpjevi programi so res ena revšna. Odkar jih nimam več, mi računalnik deluje dosti lepše.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matonson ()
fosil ::
Ampak če boš inštaliral s HP-jevega DVD-ja boš verjetno zraven spet dobil HP-jevo sranje.
Tako je!
ProtectTools, DriveEncription in Privacy for ProtectTools. To piše, da je inštalirano.
Je pa res še nekaj agentov v ProgramFiles, samo install fajli. Vsega skup nč.
Je pa res še nekaj agentov v ProgramFiles, samo install fajli. Vsega skup nč.
meXem ::
Pozdravljeni,
Odločil sem se da bom namestil na svoj HP probook windows 7 (do sedaj sem imel visto), vendar še tega nikoli nisem počel in imam par vprašanj preden se tega lotim oz. bi prosil za pomoč ...
Visto mi je inštaliral en kolega vendar je bilo takrat nekaj težav zaradi HP-jev, kateri jih povzočajo velikokrat pri inštalaciji windowsov kot sem slišal že več kje.
Zato me zanima če rabim kakšno posebno verzijo za HP ali je lahko obična piratska (iz blinka ali partisa)?
Pa še nekaj, tisti link, ki ga je objavil Malajlo, kaj dobim vse če tisto naročim (samo gesla in serijske številke, ali prav cd z inštalacijo windowsa) ?
Hvala in lep pozdrav!
Mitja
Odločil sem se da bom namestil na svoj HP probook windows 7 (do sedaj sem imel visto), vendar še tega nikoli nisem počel in imam par vprašanj preden se tega lotim oz. bi prosil za pomoč ...
Visto mi je inštaliral en kolega vendar je bilo takrat nekaj težav zaradi HP-jev, kateri jih povzočajo velikokrat pri inštalaciji windowsov kot sem slišal že več kje.
Zato me zanima če rabim kakšno posebno verzijo za HP ali je lahko obična piratska (iz blinka ali partisa)?
Pa še nekaj, tisti link, ki ga je objavil Malajlo, kaj dobim vse če tisto naročim (samo gesla in serijske številke, ali prav cd z inštalacijo windowsa) ?
Hvala in lep pozdrav!
Mitja
prav cd z inštalacijo windowsa
brez gesla in serijske številke
brez gesla in serijske številke
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Malajlo ()
Par dni. Jaz sem sicer čakal malce dlje časa, ker so bili avioni prizemljeni zaradi vulkana
meXem ::
Me pa še zanima kako je z tem cd-jem oziroma kakšna verzija windowsa je to (glede na to da original nemore bit ker stane v trgovini 150e, piratska verzija pa je tudi proti zakonu če so javno podjetje ...) ??
emcee ::
HP sigurno ne pošilja piratskih verzij, pošlje ti verzijo, ki si jo plačal ob nakupu novega računalnika - OEM. Katera verzija je to pa je razvidno iz tiste nalepke na računalniku oz. serijske številke, ki jo moraš navesti ob naročilu nadomestnega medija.
HP prodaja tudi računalnike brez sistema oziroma z nameščenim free-dos ali kaj podobnega. Prepričan sem, da ti za tak comp ne bodo poslali ničesar.
HP prodaja tudi računalnike brez sistema oziroma z nameščenim free-dos ali kaj podobnega. Prepričan sem, da ti za tak comp ne bodo poslali ničesar.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: emcee ()
A pa si bil na tisti strani? Si moral vpisati serijsko ali kaj?
Dobiš DVDje, za windowse pa rabiš licenco, ki je NA KIŠTI. Če je ni, potem je brez M$ OS (torej FreeDOS ali kaj podobnega).
DVDje pošljejo, če ti bo pa OS sprejel ključ s travnika, je pa druga zadeva (beri: VLK, OSL in podobni ključi pač ne padejo pod OEM distribucije - so neuporabni).
??? V čem se pa HP razlikuje od IBM razen po znački in barvi?
Dobiš DVDje, za windowse pa rabiš licenco, ki je NA KIŠTI. Če je ni, potem je brez M$ OS (torej FreeDOS ali kaj podobnega).
DVDje pošljejo, če ti bo pa OS sprejel ključ s travnika, je pa druga zadeva (beri: VLK, OSL in podobni ključi pač ne padejo pod OEM distribucije - so neuporabni).
??? V čem se pa HP razlikuje od IBM razen po znački in barvi?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ponovna namestitev win vista na star prenosnik z novim trdim diskomOddelek: Pomoč in nasveti | 2413 (2140) | Alexius Heristalski |
» | windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Operacijski sistemi | 57104 (38845) | mtosev |
» | Windows 8 brez škatlaste različice? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 22646 (16801) | Jst |
» | hp 6715b free dos – vrstni red inštaliranja driverjevOddelek: Pomoč in nasveti | 3639 (3320) | Constantine |
» | Ni mogoča instalacija driverjev na HP nx7300Oddelek: Operacijski sistemi | 8663 (5112) | d4rko |