Forum » Operacijski sistemi » okna XP-home, NTUSER.dat
okna XP-home, NTUSER.dat
slowie ::
Zdravo!
Ob prijavi na računalnik se izpiše naslednje obvestilo:
"One of the files containing the system's Registry data had to be recovered by useof a log or alternate copy. The recovery was successful."
Naj pripomnim, da se vse skupaj izpiše v slovenščini, vendar trenutno ne morem dobiti dobesedne interpretacije v našem jeziku.
Skratka, nekako sem ugotovil, da zgago očitno dela v naslovu omenjena uporabniška datoteka NTUSER.dat, pa me zanima, ali ste imeli že s tem težave, in kako ste jih rešili, če ste jih? Jaz sem uporabil CCleaner - brez uspeha, poskusil bom še s CHKDSK. Poskusil sem datoteko tudi nadomestiti s svežo, vendar se potem sesujejo uporabniške nastavitve.
Obstaja še kak programček, ki bi pomagal popraviti to datoteko?
Hvala in lep pozdrav!
Ob prijavi na računalnik se izpiše naslednje obvestilo:
"One of the files containing the system's Registry data had to be recovered by useof a log or alternate copy. The recovery was successful."
Naj pripomnim, da se vse skupaj izpiše v slovenščini, vendar trenutno ne morem dobiti dobesedne interpretacije v našem jeziku.
Skratka, nekako sem ugotovil, da zgago očitno dela v naslovu omenjena uporabniška datoteka NTUSER.dat, pa me zanima, ali ste imeli že s tem težave, in kako ste jih rešili, če ste jih? Jaz sem uporabil CCleaner - brez uspeha, poskusil bom še s CHKDSK. Poskusil sem datoteko tudi nadomestiti s svežo, vendar se potem sesujejo uporabniške nastavitve.
Obstaja še kak programček, ki bi pomagal popraviti to datoteko?
Hvala in lep pozdrav!
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]
Spajky ::
Ta datoteka je del registra, ki se nanaša na tvoje uporabniške nastavitve; če nimaš bekapa (relativno frišne zadnje obnovitvene točke ali shranjenega exporta registra), probaj pogledat za najbolj frišno datoteko ntuser.bak, pa jo skopiraj in preimenuj končnico v dat ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Spajky ()
slowie ::
Zdravo!
Spajky, hvala za nasvet, ampak obnovitvene točke mi niso rešile problema, zato se mi je zdelo najpametneje, da uporabim NTUSER.dat, ki sem ga dobil v mapi system_drive\windows\repair
Bo pa verjetno treba še enkrat naložiti določene programe, imam prav?
Spajky, hvala za nasvet, ampak obnovitvene točke mi niso rešile problema, zato se mi je zdelo najpametneje, da uporabim NTUSER.dat, ki sem ga dobil v mapi system_drive\windows\repair
Bo pa verjetno treba še enkrat naložiti določene programe, imam prav?
Slowie
Spajky ::
Ja zelo verjetno, ker je verjetno tisti fajl zelo star. No nekateri programi bodo delali bp tudi brez instalacije; probaj ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 1039 (868) | Jakob0 |
» | kako prestaviti uporabniške profile (Documents and Settings) na drug diskOddelek: Operacijski sistemi | 1652 (1367) | sidd |
» | Windows registerOddelek: Operacijski sistemi | 1510 (1392) | Rok Nemec |
» | winXP -> ne shrani mi nastavitevOddelek: Operacijski sistemi | 765 (686) | danielka84 |
» | Windows 2000 Server & roaming profiles problemiOddelek: Programska oprema | 1143 (1074) | andrej |