» »

Tezave z Geforce-om

Tezave z Geforce-om

Simulacrum ::

Hoho.
Graficna Winfast Geforce 2 Pro 64@200Mhz/400Mhz
Proc AMD 1333 Mhz
Motherboard ASUS A7A 266
RAM 256MB DDR
OS Windows XP Pro
Ko sem izvlekel iz racunalnika dodatno graficno (S3 968) so se na zaslonu pricele risati neke cudne packe...hah sem si rekel: "Mogoce pa so ze spet kaj Windowsi zamustrali". A zivel sem v veliki zmoti :(. Po ponovni instalaciji so za nekaj casa packe izgnile. A danes zvecer so se ponovno pojavile v se vecjem stevilu. Po nekaj minutni uporabi racunalnika se pojavijo najprej nekaksni dead pixli...kasneje pa zacnejo aplikacije puscati obrise, v igrah se pojavljajo fluorescentne elipse in vecbarvne pike (dead pixels?), ce pa pozenem igro, ki izkorisca Direct3D teksture kar izginejo. V Windowsih se tudi osvezevanje nepricakovano spremeni. Po priblizno 10 min postane racunalnik zelo slabo odziven in nato koncno zamrzne. Resitev je samo se reset. Kartica ni nic navita CPU prav tako ne. Sumim, da je krivo pregrevanje. Obstaja kaksen programcek za merjenje temp. graficne kartice? Je res samo pregrevanje krivo za neposlusnost graficne kartice? 8-O

Lp
Riplix

Han ::

Imaš v biosu, ki naj bom čim novejši, glede grafike (AGP) vse poštimano? Si poskusil naložiti novejši ali starejši gonilnik za grafično?

ali3n ::

Riplix - take anomalije kot si jih opisal so res tipični simtomi pregrevanja grafične kartice. Da boš zihr poizkusi še s kako drugo grafično (od soseda, sošolca,..). Ne verjamem da so gonilniki krivi...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Simulacrum ::

Poskusal sem z Geforce 2 MX in ni nikakrsnih tezav spljoh:). Cudno se mi pa zdi, da je Geforce 2 Pro deloval vec kot mesec dni bp, ko pa sem vzel drugo graficno ven so se zaceli pojavljati problemi. Bom pa namestil dodaten ventilator, ki bo pihal na graficno in porocal o rezultatih.
Glede driverjev pa: imel sem namesceno zadnjo razlicico driverjev, ki jih dobis na Windows Update in zadnjo verzijo referencnih driverjev od Nvidia-e. Na obeh iste tezave.
Poznate mogoce kaksen program za merjenje temperature graficne?
Hvala za pomoc.

Lp
Riplix

Simulacrum ::

Hum...graficno sem namestil v drug racunalnik (Celeron 1200 Mhz). Instaliral sem tudi program za odcitavanje temp. graficne kartice (WInFOX). Ko je graficna se domovala v prejsnjem racunalniku (AMD 1333 Mhz) je bila temp. 47°C. Zdaj, ko pa je v Celeronu pa se temp. ravno tako giba okrog 47°C mogoce se kaksno stopinjo visje, a deluje vse brez tezav. Nikakrsnih cudnih vecbarvnih pik ali lis. Boh. Kaksna ideja?

Lp
Riplix

Klemenn ::

kaj lahk odčitavaš temperaturo? z winfoxom prvič slišm? mam ti 4600

Simulacrum ::

Aha...uporabljam pa WinFox V1.0 (na cdju poleg driverjev).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

navijanje winfast px 6600

Oddelek: Navijanje
482776 (1560) Nande
»

Temperatura graficnega jedra ?

Oddelek: Navijanje
7979 (831) BoLhCa
»

Linux problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
121026 (881) Brane2
»

Problemi z Geforce-om

Oddelek: Pomoč in nasveti
151101 (864) Tr0n
»

Winfox in Winfast GeF?!

Oddelek: Strojna oprema
141235 (978) _max_

Več podobnih tem