» »

Zagon računalnika

Zagon računalnika

googleg1 ::

Zdravo,

Že dolgo časa me muči ena malenkost pri mojem računalniku. Ko ga prižgem včasih traja tudi do 3 minute (ne vedno), da se zažene bios (tista prva slika na žačetku, v mojem primeru asus :)). V biosu sm že vse nastavitve preveru, če slučajno kšne teste dela ampak nism nič najdu. Včasih se podobna težava pojavi tudi, ko gre računalnik spat (sleep mode), traja od 1 - 3 min, da se zbudi (windows logon screen), potem pa normalno dela. Sistem sem vmes že enkrat menjal pa je napaka še vedno ostala. Stvar ni nič usodnega vendar mi počasi že načenja živce, ker ne vem kako naj se jo lotim.

Še komponente, če bo kdo videl povezavo:
matična: asus p5kpl-am
grafična: asus eah3850
procesor: intel E8500

Mislim, da ostale komponente niso pomembne.
Zelo bi bil hvaležen, če bi mi dal kdo lahko kšen nasvet, ali pa link.

logit ::

Nekaj ne štima z napajanjem.
1. Poglej kondenzatorje na matični če niso napihnjeni
2. Če imaš na voljo kakšen drug napajalnik (od prijatelja) si ga le izposodi in preveri v svojem sistemu

Mimogrede, kateri napajalnik imaš?

Hmm... Preveril kondenzatorje, vsi zgledajo v dobrem stanju. Glede napajalnika ne vem točno. Mislim, da je proizvajalec POWER, model LC6420 (420W). Pa super silent gor piše. Mogoče je pa res kšen trik z napajalnikom. Mislim, da se mi še en valja doma in bom jutri preveril. Hvala za nasvet :)

logit ::

Tako na prvi pogled je prav gotovo napajalc. Predvidevam da je vsaj 4 ali več let star, kar pa je (kot se je že večkrat pokazalo) preveč za LC znamko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: logit ()

particle ::

Če imaš kakšen USB hub ali prenosni usb disk, probaj le tega izklopiti med resetom.

Ta napaka se mi pojavlja že od začetka, ko sem računalnik prvič sestavil in je zelo nekonsistenta. Ne, diskov nimam zunanjih in tudi ostalih usb periferij nimam priključenih (občasno že, ampak večino časa ne, povezav med enim in drugim pa nisem opazil). Res pa je, da že ko sem računalnik 3 leta nazaj sestavil napajalnik ni bil nov, ampak sem ga nekje dobil, tako da je mogoče res kaj na logitovi teoriji.

Hvala za vse nasvete

DeathKiller ::

hmm, probaj odpreti računalnik in vzemi ven baterijo (ki je okrogla), seveda ne smeš imeti računalnik pod napetostjo takrat. S tem boš resetiral BIOSe.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4317816 (13939) G_mAn
»

Problemi z grafično in SSD

263287 (2693) Rippy
»

Računalnik se kar naenkrat ne zažene več, ni slike, lucka na ekranu utripa - pomoc!

2410172 (7955) Tac20
»

Računalnik se ne zažene

184417 (4170) hudychk
»

Zanimiv problem z računalnikom

182438 (1927) chrush

Več podobnih tem