Forum » Loža » Preselitev na drugi kontinent
Preselitev na drugi kontinent
Temo vidijo: vsi
para! ::
Zanimivo, pri nas je na predvolilnih soočenjih "individualni račun za pokojnine" grožnja, namesto pametna rešitev :D
lp
lp
Death before dishonor!
Okapi ::
In kako je treba razumeti zadevo? Ker če mogoče ne veš, individualni račun imamo že sedaj. Na ZPIZ vodijo tvoj individualni račun in ti lahko do dinarja, tolarja in evra natančno povedo, koliko so doslej vplačal za penzijo.
O.
O.
Ker so nesposobni in imajo slab informacijski sistem. A ti misliš, da rabijo tri mesece, da si izmislijo neke fiktivne cifre?
O.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
WarpedGone ::
Da bo jasno (da bo tudi Okapiju, si ne delam utvar):
Predlagani individualni račun je samo odprava tega neumno doglega in zapletenega postopka izračuna točnega zneska pokojnine, ki ti pripada glede na tvoje trenutno stanje in delovno dobo itd.
To kar je 'menda' ful simpl in lahko že sedaj, se bi delalo enkrat letno avtomatsko za vse al pa le za ljudi, ki so v nekem 'smiselnem oknu'. Samo in izključno v informacijo pri čemu točno si in bi se s tem ljudi dodatno stimuliralo k daljši aktivni dobi.
Militantni levaki pa po železni navadi napadejo ime, si pod njim ustarijo neko svojo čist napačno sliko predloga in ga pljuvajo. Ko se jim razloži da pljuvajo lastna ptičja strašila, se pa zgovarjajo da je potem ime predloga napačno. Čist enako kot pri UTD.
Okapi pametuje ,da je UTD neumnost in da dejanski predlog, kako naj bi ta UTD zgledal, sploh ni UTD. Sicer pa, brezveze debatirat s trolom, ki ima čas za 13,10 postov vsak dan, enega na uro, 400 na mesec.
To je zloraba tujega časa.
Predlagani individualni račun je samo odprava tega neumno doglega in zapletenega postopka izračuna točnega zneska pokojnine, ki ti pripada glede na tvoje trenutno stanje in delovno dobo itd.
To kar je 'menda' ful simpl in lahko že sedaj, se bi delalo enkrat letno avtomatsko za vse al pa le za ljudi, ki so v nekem 'smiselnem oknu'. Samo in izključno v informacijo pri čemu točno si in bi se s tem ljudi dodatno stimuliralo k daljši aktivni dobi.
Militantni levaki pa po železni navadi napadejo ime, si pod njim ustarijo neko svojo čist napačno sliko predloga in ga pljuvajo. Ko se jim razloži da pljuvajo lastna ptičja strašila, se pa zgovarjajo da je potem ime predloga napačno. Čist enako kot pri UTD.
Okapi pametuje ,da je UTD neumnost in da dejanski predlog, kako naj bi ta UTD zgledal, sploh ni UTD. Sicer pa, brezveze debatirat s trolom, ki ima čas za 13,10 postov vsak dan, enega na uro, 400 na mesec.
To je zloraba tujega časa.
Zbogom in hvala za vse ribe
To kar je 'menda' ful simpl in lahko že sedaj,Ta ful simpl si seveda na hitro podlo podtaknil, ker tega nihče ni trdil.
In ja, če gre res samo pohitritev nečesa, kar že obstaja, se temu ne reče uvedba nečesa novega.
Nihče ne bi imel nič proti, če bi lahko svoja vplačila videl takoj in kadarkoli, online na e-davkih, in imho bi to morali narediti že zdavnaj, ampak problemov pokojninske blagajne to ne bi rešili popolnoma 0.
Ker namreč tej tvoji izjavi se lahko človek samo smeji, ker kaže na to, da se ti niti sanja ne, kako in kdaj se v resnici ljudje odločajo za penzijo.
Samo in izključno v informacijo pri čemu točno si in bi se s tem ljudi dodatno stimuliralo k daljši aktivni dobi.
O.
mihec87 ::
Se lahko odpre nova debata glede individualni račun za pokojnine ter sistemom kot ga imamo sedaj(če bi poslušal barbiko bi individualni račun za pokojnine vzel kot nekaj najslabšega na svetu..)..?
WarpedGone ::
In ja, če gre res samo pohitritev nečesa, kar že obstaja, se temu ne reče uvedba nečesa novega.
Informacija, kakšna pokojnina me čaka če grem letos v penzion al naslednje leto al sm že napolnil vse pogoje al še ne, kolk točno morm še delat danes ne obstaja on-the-fly.
Torej gre za uvedbo nečesa novega. Če se izbrano ime tebi ne dopade - tvoj problem. Pljuvaj konkretno vsebino predloga ne pa vsebino, ki si jo ti predstavljaš pod tem imenom.
Edit: Aja, glede podtikanja. Trdil si:
Ker če mogoče ne veš, individualni račun imamo že sedaj. Na ZPIZ vodijo tvoj individualni račun in ti lahko do dinarja, tolarja in evra natančno povedo, koliko so doslej vplačal za penzijo.
Očitno je ta obstoječi 'individualni račun' ful super, če traja po tri mesece da zvem pri čem sem točno danes tuki. Moja mam *ne ve* koliko ji manjka do penziona, niti ji tega niso znal povedat, je čakala iirc tri mesece na *informativno oceno* kolk let približno. Točen izračun je možen samo če se res upokoji, lahko pa izve tudi da mora delat še neki časa.
To je klinc, ne pa 'individualni račun, ki že obstaja'.
Čist enako kot da bi uvodbo 'višjih' programskih jezikov pljuval kot nič novega, saj pa se že vse da sprogramirat v assemblerju.
Ja, da se. Ni pa tega sposobno nobeno človeško bitje. Tko kot ni nobeno človeško bitje sposobno na podlagi obstoječega 'individualnega računa' on-the-fly stranki sporočit kdaj se lahko upokoji ali kakšna bo pokojnina če takoj neha delat.
Pod črto drži kar trdim: kakšnih individualnih računov pač ni.
Zbogom in hvala za vse ribe
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WarpedGone ()
connel ::
Pa daj odprita svojo temo pa se tam prepucavajta glede pokojnin pa zavarovanja itd. Tema je zanimiva zaradi izkušenj Zee-ja.
zee ::
Morda je res bolje, da debato o pokojninskih sistemih forkamo v loceno temp. Bi to naredil jaz, vendar je to na iPhonu sila neudobno.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Pod črto drži kar trdim: kakšnih individualnih računov pač ni.Dejstvo je, da individualni računi so. A so individualni računi ažurni in hitro dostopni, ali pa neažurni in težko dostopni, je drug problem.
Ker namreč, če trdiš, da je treba uvesti individualne račune, s tem v bistvu trdiš, da jih sedaj ni. Kar je prvo zavajanje. In če (posredno) trdiš, da individualnih računov sedaj ni, s tem v bistvu posredno trdiš, da penzije niso določene na osnovi tega, koliko si zanje prispeval, ampak na nek drug, samovoljen način. Kar je drugo zavajanje.
Bistveno pri vsem skupaj pa je to, da se s tvojimi "individualnimi računi" ne bi čisto nič pomembnega spremenilo. Penzije se ne bi spremenile niti za en cent, in pritisk na pokojninsko blagajno se ne bi zmanjšal niti za en cent. Prav lahko bi tudi kar na pamet, tako kot to počneš ti, trdil, da bi se celo povečal, ker bi morda ljudje videli, da se jim splača predčasno upokojiti. Mogoče je to celo vzrok, da te podatke sedaj skrivajo?
Pa da mi ne boš že spet kaj podtikal - čisto nič nimam proti, da omogočijo online vpogled v dosedanja vplačila. Še več, zdi se mi, da bi to morali nujno narediti.
O.
Zakaj je potem v predvolilnih soočenjih govora o uvajanju individualnih računov, oziroma kaj točno je s tem mišljeno? Laično sem zadevo razumel tako, da si vsak sam določa koliko bo plačeval za penzijo, verjetno pa tavam v temi
lp
lp
Death before dishonor!
Isotropic ::
verjetno to ja. to je itak ze v uk, usa ipd.
sam problem pa nastane ob raznih financnih krizah, ko je recimo v zda zelo veliko pokojninskih fondov izgubilo svoja sredstva...
sam problem pa nastane ob raznih financnih krizah, ko je recimo v zda zelo veliko pokojninskih fondov izgubilo svoja sredstva...
Če sem prav informiran, potem je šlo za velike primanjkljaje pri fondih zasebnega sektorja, javni sektor pa je imel zelo nizka odstopanja. Kolikor vem je potem sledilo zmanjševanje pristojnosti sindikatov javnega sektorja...
lp
Death before dishonor!
black ice ::
Zee lahko poveš kaj glede tehnološke razvitosti Singapurja napram Sloveniji? Grob povzetek: omenil si, da je širokopasovna povezava možna kjerkoli in da je elektronika cenejša kot pri nas. Kaj bi še izpostavil?
jan_g ::
>da penzije niso določene na osnovi tega, koliko si zanje prispeval, ampak na nek drug, samovoljen način. Kar je drugo zavajanje.
Little nitpick: v bistvu ni zavajanje, saj imamo v pokojninskem sistemu čez sto tisoč takih prejemnikov pokojnin (tako cifro imam v spominu iz enega članka o tem problemu, morda ni čist točna), ki nikoli niso plačevali prispevkov. Torej gre za nek samovoljni način oz. dekret, s katerim se je uvedlo nek socialen korektiv (dost kmetov, gospodinj, itd., ki nikoli niso plačevali prispevkov), da tudi taki ljudje dobijo neko penzijo, ki je v bistvu socialna pomoč.
Little nitpick: v bistvu ni zavajanje, saj imamo v pokojninskem sistemu čez sto tisoč takih prejemnikov pokojnin (tako cifro imam v spominu iz enega članka o tem problemu, morda ni čist točna), ki nikoli niso plačevali prispevkov. Torej gre za nek samovoljni način oz. dekret, s katerim se je uvedlo nek socialen korektiv (dost kmetov, gospodinj, itd., ki nikoli niso plačevali prispevkov), da tudi taki ljudje dobijo neko penzijo, ki je v bistvu socialna pomoč.
Ja, ampak to velja za tiste, ki niso plačevali prispevkov, ne za tiste, ki so jih. In z "uvedbo" individualnih računov se to ne bi čisto nič spremenilo - še vedno bo lahko država zaslužnemu umetniku ali kmetu določila pokojnino, ne glede na to, koliko je ali ni plačal prispevkov.
O.
O.
Tomi ::
@zee:s čim se pa voziš ? Ali imaš svoj avto ali uporabljaš javni prevoz ?
Dober štos. Kolikor poznam jaz SGP, je javni prevoz racionalna varianta, ker so davki na lastništvo avtomobila tako visoki.
metrodusa.blogspot.com
Pred leti sem bil, še v študentskih časih, z nekaj kolegi v Singapuru in smo kupili tridnevne karte za javni prevoz. Na karti je bil natisnjen mesečni koledar in si (kot pri srečkah) zdrgnil tiste tri dni, ko si nameraval uporabljati karto. No, mi smo bili tam pet dni in smo pogruntali, kako goljufati. Čez četrti in peti dan smo prilepili košček selotejpa, podrgnili datuma, da se je barva prijela selotejpa in potem selotejp premaknili na prva dva spraskana datuma, da smo ju tako prekrili z barvo. Operacija je brezhibno uspela, kakšna bi bila kazen, če bi nas dobili, pa raje ne razmišljam;-)
O.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Xserces ::
Morda je res bolje, da debato o pokojninskih sistemih forkamo v loceno temp. Bi to naredil jaz, vendar je to na iPhonu sila neudobno.
so ti ze zaspamal temo HAHA :P
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
@black ice:
Poleg vsega, kar si nastel, moram poudariti, da zivim v drzavnem (t.j. od drzave zgrajenem) stanovanju, ki je staro vsaj dvajset let, kljub temu pa lahko izbiram med vsemi tipi sirokopasovnih povezav: xDSL, kabelski internet, FTTH Se v novejsih blokih v Sloveniji ni taksne izbire. Od tehnika, ki mi je prisel zmontirat optiko, sem tudi izvedel, da je cilj drzave do nekje 2020 z optiko pokriti celotno mesto.
@Formula 1:
Uporabljam izkljucno javna prevozna sredstva, kar v Singapurju pomeni MRT (podzemna zeleznica), avtobuse in taksije. V veliki vecini primerov je ze MRT vec kot dovolj, sploh v kombinaciji z Google Maps, ki jih redno uporabljam.
Od zacetka oktobra je odprta tudi nova linija MRT-ja, Circle line, ki me pripelje v pritlicje stavbe, kjer delam. Naj dodam, da je to v dezevju, ki je zadnje tedne zelo pogosto, neprecenljivo.
@Okapi:
Zdaj to ne deluje vec, ker se za placilo poti v MRT sistemu uporabljajo predplacniske kartice, ki so podobne ljubljanski Urbani.
@KZS*:
Na Phuketu je bilo pa prav fajn. Prostitutkam sem se pa nekako odpovedal...nekako ni to zame. Delni prispevek na to temo sem ze objavil na blogu, ostalo se pride.
* - Kogar Se Zanima
Poleg vsega, kar si nastel, moram poudariti, da zivim v drzavnem (t.j. od drzave zgrajenem) stanovanju, ki je staro vsaj dvajset let, kljub temu pa lahko izbiram med vsemi tipi sirokopasovnih povezav: xDSL, kabelski internet, FTTH Se v novejsih blokih v Sloveniji ni taksne izbire. Od tehnika, ki mi je prisel zmontirat optiko, sem tudi izvedel, da je cilj drzave do nekje 2020 z optiko pokriti celotno mesto.
@Formula 1:
Uporabljam izkljucno javna prevozna sredstva, kar v Singapurju pomeni MRT (podzemna zeleznica), avtobuse in taksije. V veliki vecini primerov je ze MRT vec kot dovolj, sploh v kombinaciji z Google Maps, ki jih redno uporabljam.
Od zacetka oktobra je odprta tudi nova linija MRT-ja, Circle line, ki me pripelje v pritlicje stavbe, kjer delam. Naj dodam, da je to v dezevju, ki je zadnje tedne zelo pogosto, neprecenljivo.
@Okapi:
Zdaj to ne deluje vec, ker se za placilo poti v MRT sistemu uporabljajo predplacniske kartice, ki so podobne ljubljanski Urbani.
@KZS*:
Na Phuketu je bilo pa prav fajn. Prostitutkam sem se pa nekako odpovedal...nekako ni to zame. Delni prispevek na to temo sem ze objavil na blogu, ostalo se pride.
* - Kogar Se Zanima
zee
Se v novejsih blokih v Sloveniji ni taksne izbire.Kako da ne? Jaz živim v leta '87 zgrajenem bloku in lahko izbiram med štirimi neodvisnimi širokopasovnimi povezavami (xDSL, 2x FTTH in kabelski internet). In to v eni od najcenejših sosesk v Ljubljani Lahko rečem, da še v Singapuru ni takšne izbire, ne vem pa, kako je s cenami. Tule je trojček z 20/20 internetom, kabelsko tv (100 digitalnih kanalov) in ip telefonijo 37 evrov (s popustom za dolgoletno zvestobo ponudniku)
O.
Jaz placujem nekaj podobnega za 50/25 z manj TV kanali, v bistvu tuhtam, da bi TV kar odjavil (in morda presaltal na 100/50), saj settop boxa nisem prizgal ze nekaj mesecev - od kar imam Mac Mini-ja kot HTPC.
Kako da ni izbire? Izbiram lahko med tremi (Singtel, Starhub, M1) ponudniki interneta preko optike ... vse to preko istega fizicnega prikljucka
Najvecji minus optike v Singapurju je omejena pasovna sirina pri mednarodni povezljivosti. Smrk. 100 Mbps mednarodna linija bi bila res zakon.
Kako da ni izbire? Izbiram lahko med tremi (Singtel, Starhub, M1) ponudniki interneta preko optike ... vse to preko istega fizicnega prikljucka
Najvecji minus optike v Singapurju je omejena pasovna sirina pri mednarodni povezljivosti. Smrk. 100 Mbps mednarodna linija bi bila res zakon.
zee
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
Če se ne motim, je to možno od nedavnega tudi v Sloveniji, ker se mi zdi, da Amis že ponuja pakete za uporabnike, ki so priklopljeni na Telekomovo optiko.
Ze...zdaj, ko je T-2 izdihnil.
zee
OmegaBlue ::
Tudi T-2 ponuja preko telekomove optike, in zaenkrat še plava :)
Drugače ja, problem otoških držav je v mednarodni povezljivosti, ni tako enostavno vržt še par vlaken v morje kot pa prekopat eno polje :/ Avstralija ima enake probleme, s tem da imajo veliko nižje hitrosti(in višje cene) in mesečni transfer cap.
Drugače ja, problem otoških držav je v mednarodni povezljivosti, ni tako enostavno vržt še par vlaken v morje kot pa prekopat eno polje :/ Avstralija ima enake probleme, s tem da imajo veliko nižje hitrosti(in višje cene) in mesečni transfer cap.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Invictus ::
Avstralija nima tako navitih cen za internet (se zboljšuje situacija), poleg tega je za normalnega uporabnika (neTorrent) mednarodni promet povsem dovolj hiter. Ima pa večina operaterjev limit na prenesene podatke. Vse preko kvote konkretno preplačaš ali pa ti zmanjšajo pipico na 256 kb/s.
Je pa res da v Avstraliji kot računalničar lahko zaslužiš 3-6x več kot v Sloveniji in te tistih 30 AUD razlike sploh ne boli ...
Je pa res da v Avstraliji kot računalničar lahko zaslužiš 3-6x več kot v Sloveniji in te tistih 30 AUD razlike sploh ne boli ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
S tem, da ce pogledas na zemljevid svetovne povezljivosti, se izkaze, da je Singapur na kriziscu res velikega stevila podmorskih kablov.
zee
Kako da ni izbire? Izbiram lahko med tremi (Singtel, Starhub, M1) ponudniki interneta preko optike ... vse to preko istega fizicnega prikljuckaSaj nisem rekel, da je ni, rekel sem samo, da je v Ljubljani večja. Izbiram lahko med štirimi fizičnimi priključki, ponudnik, ki gostuje na tujem kablu je pa še najmanj Amis, in verjetno bi lahko zraven štel še Arnes, pa mogoče še koga.
S tem, da ce pogledas na zemljevid svetovne povezljivosti, se izkaze, da je Singapur na kriziscu res velikega stevila podmorskih kablov.Če pogledaš na zemljevid, vidiš tudi, da je Singapur otok bolj na papirju kot v resnici. Tako da to ni izgovor za počasno povezavo v svet. A je v Maleziji tudi takšna omejitev?
O.
Je pa potrebno poudariti to, da je Slovenija prej izjema kot pravilo, kar se tiče telekomunikacij. Veliko držav (vključujoč npr. ZDA in Španijo, po mojih izkušnjah) ima velike probleme že z navadnimi gsm klici, kaj šele optika in podobno.
@Okapi:
Priznam, da imajo moje ljubljanske izkusnje ze precejsnjo brado (2003/04), zato me mocno veseli, da se je stanje vsaj v prestolnici bistveno izboljsalo. Na periferiji, kjer sem (bil) doma, je bil ze ADSL prikljucek luksuz.
Kolikor vem, je tam promet se bistveno bolj omejen v smislu vsebine kot v Singapurju...
@jan_g:
ZDA so pa sploh cvetka, kar se tice modernih telekomunikacij. Sele v lanskem letu so dobili moznost prikaza identitete klicatelja (angl. Caller ID) ...
Priznam, da imajo moje ljubljanske izkusnje ze precejsnjo brado (2003/04), zato me mocno veseli, da se je stanje vsaj v prestolnici bistveno izboljsalo. Na periferiji, kjer sem (bil) doma, je bil ze ADSL prikljucek luksuz.
A je v Maleziji tudi takšna omejitev?
Kolikor vem, je tam promet se bistveno bolj omejen v smislu vsebine kot v Singapurju...
@jan_g:
ZDA so pa sploh cvetka, kar se tice modernih telekomunikacij. Sele v lanskem letu so dobili moznost prikaza identitete klicatelja (angl. Caller ID) ...
zee
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
Priznam, da imajo moje ljubljanske izkusnje ze precejsnjo brado (2003/04), zato me mocno veseli, da se je stanje vsaj v prestolnici bistveno izboljsalo.Že nekaj časa se govori tudi o (brezplačnem) mestnem wi-fiju, ampak afaik še niso uspeli skupaj spravit javno-zasebnega partnerstva. Vsake toliko časa rečejo, da bo kmalu
O.
To ze imajo tu, vendar dela bolj tako-tako. Bolje je uporabiti kar 3G omrezje.
zee
poweroff ::
V Ljubljani tisti komercialni projekt ne bo zaživel še ohoho časa.
Deluje pa WLAN-SI projekt (bivši wlan-lj in open.kiberpipa.net).
Deluje pa WLAN-SI projekt (bivši wlan-lj in open.kiberpipa.net).
sudo poweroff
kitaj ::
Nedolgo nazaj sem zvedel, da na tem projektu že dela neka firma, kar pa seveda še vedno ni zagotovilo, da le ta ne bo trajal ohoho časa
Zastonj WLAN je rahla utopija. Nič ni zastonj. Na koncu vse plačamo davkoplačevalci.
Podpiram zastonj WLAN kjer bi imel dostop samo do določenih vsebin. Vse ostalo bi moralo biti dostopno proti plačilu. V tujini se vse plača. V končni fazi imajo zato lahko nekateri ljudje plačo ...
Podpiram zastonj WLAN kjer bi imel dostop samo do določenih vsebin. Vse ostalo bi moralo biti dostopno proti plačilu. V tujini se vse plača. V končni fazi imajo zato lahko nekateri ljudje plačo ...
Saj tudi tu ni mišljeno, da bo kar vse zastonj v neomejenih količinah. Brezplačen bo nek osnoven dostop, s hitrostjo, ki bo dovolj za e-pošto in osnovno brskanje po spletu.
O.
O.
SmeskoSnezak ::
Malce pomagam enemu kolegu, pa bi rad odgovore na naslednja vprasanja. V katero drzavo z najnizjimi davki bi se preselili? Katere drzave smatrate za drzavo z najnizjimi davki za svoje prebivalce? A enacite to z davcnimi oazami? Bi ziveli v kaksni drzavi, ki ima najvisje davke? (slovenija naj bi bila na sredini te tabele)
@ Pusti soncu v srce... @
Pri preselitvi davki sami po sebi ne igrajo nobene odločevalske vloge. Bistveno je koliko bi lahko zaslužil in kakšni so stroški.
Če so davki zelo visoki, a je moj neto zaslužek višji in kvaliteta življenja tudi, potem bi se preselil v tako državo, kaj praviš?
Če so davki zelo visoki, a je moj neto zaslužek višji in kvaliteta življenja tudi, potem bi se preselil v tako državo, kaj praviš?
sudo poweroff
Kam se preseliš, je precej odvisno od tega kaj ti je v življenju všeč.
Seveda davki igrajo svojo vlogo. Čeprav pri večini ne ...
Kot drugo je pa odvisno od tvojega zaposlitvenega profila in ali hočeš delati za plačo ali pa se iti podjetnika.
Ni preprosto ...
Seveda davki igrajo svojo vlogo. Čeprav pri večini ne ...
Kot drugo je pa odvisno od tvojega zaposlitvenega profila in ali hočeš delati za plačo ali pa se iti podjetnika.
Ni preprosto ...
No, kolega bi rad odsel delati v tujino, a prioriteta mu je, da obdrži večino denarja od tamkajšne plače. Dela pa tu kot trgovec, v tujini pa bi rad programiral. Jaz niam pojma o tem, sem mu reko, naj išče po spletu te "davčne oaze" in si prebere malo več ko samo o davkih. A ne vem, če je to prav, kar iščem, zato pa rajš vprašam.
Tukaj ne bo zvedel veliko o davčnih oazah kot samo to kako nemoralno je to .
Opomba pod črto. V marsikateri davčni oazi so stroški življenja blazno visoki. Splača se seliti svoje poslovanje tja na nek fiktivni naslov samo, če imaš zelo veliko prometa.
sudo poweroff
mn ::
SmeskoSnezak je izjavil:
No, kolega bi rad odsel delati v tujino, a prioriteta mu je, da obdrži večino denarja od tamkajšne plače. Dela pa tu kot trgovec, v tujini pa bi rad programiral. Jaz niam pojma o tem, sem mu reko, naj išče po spletu te "davčne oaze" in si prebere malo več ko samo o davkih. A ne vem, če je to prav, kar iščem, zato pa rajš vprašam.
Samo v razmislek kako zgrešeno je to razmišljanje. V Somaliji mu ne bo treba nobenih davkov plačevat. Rajši naj gleda kje si bo lahko boljši standard privoščil z delom ki ga zna in predvsem kje bo v teh časih sploh dobil službo kot bivši prodajalec, ki bi malce programiral.
Hmm... pač sprašujem, ne se zdaj name jezit :) Kolikor vem, ga zanimajo Malta, Ciper , Kanarski Otoki v EU. Sonce, morje in baje iščejo programerje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zaposlitev v ZDAOddelek: Loža | 4050 (839) | c3p0 |
» | Vprašanja v selitvi v tujino - državo izven EU..Oddelek: Loža | 4576 (3300) | Invictus |
» | Diploma na vidiku - kako naprej?Oddelek: Loža | 6823 (5279) | Isotropic |
» | Družine z osmimi otroci (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 9682 (8033) | Invictus |
» | slovenčki zapuščajo slovenijo? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 23199 (18025) | Invictus |