» »

Kako danes najti službo, če nisi programer

Kako danes najti službo, če nisi programer

1
2
»

Gandalfar ::

v kiberpipi se pa se vedno ne bi oglasil, da organiziras osnovne tecaje informatike v zameno za delo s kolektivom, ki te nauci linux in ima mocne povezave v startup sceno.

psychoshorty ::

Robi, kot da bi delila isto usodo.

Sam sem dobil odpoved lani junija. Torej v zacetku poletja. In ja, lahko ti povem, da je posiljanje prosenj v tistem casu ziva loterija, sploh pa upanje, da bos zasledil kaksno pametno objavo/oglas za delovno mesto. In ravno to je najvecja muka. Meni je tale "jeba" pustila lepe posledice (financne), katere bom zdaj krpal sigurno kaksno leto dni. Na sreco sem med obdobjem brezposelnosti nasel vedno dovolj dela tako ali drugace, da sem lahko placal osnove, a vendar ni bilo dovolj, da ne bi sedaj imel tezav.

Samozaposlitev sem tudi skusal, vendar me je clovek, kateri presoja poslovno idejo gladko zavrnil in se spuscal na raven kontrolorja izvajanja IT storitev, za katere ni imel ne strokovne ali kaksne druge podlage. Zato na samozaposlitev sploh vec ne pomislim oz. hocem.

Ce le imas moznost, poizkusi v tujini, v kolikor ti to ni problem. Meni sicer ni enostavno, saj za samo puscam vse prijatelje, punco in druzino a na sreco nisem tako dalec, da si tega ne bi moral privoscit in grem vsake toliko lahko tudi domov (cca 3 urce voznje).

_Robi_ ::

@psychoshorty, tujina mi ni problem, saj že nekaj časa razmišljam, da bi poskusil srečo čez lužo, ker mi je angleščina čisto domača. Toda problem je priti tja - kako najti mentorja oz. nekoga, ki bo garantiral zame?

Problem je nemščina, ker sem prepričan, da avstrijci iščejo nemško govorečega, ki bo znal komunicirati z njihovimi zaposlenimi. Ali pa se motim? Se v Avstriji preživi v celoti z angleščino?

psychoshorty ::

@Robi,

zelo tezko. Razen mogoce v kaksnem callcentru, kjer bi fural support, ampak brez znanja nemscine bo v Avstriji/Nemciji bolj tezko. Obstajajo pa tudi sigurno izjeme, a jih zal ne poznam. :)

Gandalfar ::

> Toda problem je priti tja - kako najti mentorja oz. nekoga, ki bo garantiral zame?

http://careers.stackoverflow.com/
http://resume.github.com/

To seveda ni samo za programerje, ker kot informatik imas cel Superuser forum ter tudi potrebo, da vzdrujes in delas na skriptah/infrastrukturnih zadevah.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako priti iz nič čim hitreje do službe v IT industriji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6318972 (16100) vostok_1
»

Kako do zaposlitve (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7826657 (22706) roko88
»

Prošnje za delo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6816472 (13991) bluefish
»

Kako ne postati revež? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19720776 (16014) Blinder

Več podobnih tem