Forum » Pomoč in nasveti » usb disk problem
usb disk problem
pino ::
Imam usb disk, ki ga winxp v Devide Managerju zazna. Ko pa grem v windows explorer pa tega diska ni nikjer. Menda je bila particija narejena v linuxu. Kako sedaj to normalno sformatirat ta usb disk.
Hvala
Hvala
LP Pino
_Denny_ ::
Start -> run -> diskmgmt.msc
Tu pa formatiraš v ntfs; če ne bo šlo jo prej izbriši in naredi novo. Seveda pazi, da to počneš na pravem disku.
Tu pa formatiraš v ntfs; če ne bo šlo jo prej izbriši in naredi novo. Seveda pazi, da to počneš na pravem disku.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
Start -> run -> diskmgmt.msc
Ja problem je ker tega diska tud tukaj ne vidim, ga ne zazna.
LP Pino
_Denny_ ::
Daj prilepi screenshot od disk managementa
pri meni zgledajo linux particije tako:
pri novem disku, ki še ni inicializiran pa izgleda tako (unallocated):
si siguren, da je z diskom vse v redu? V vsakem primeru se ti stvar mora prikazati v diskmgmt, neglede kakšna particija je na njem oz. če je ni.
pri meni zgledajo linux particije tako:
pri novem disku, ki še ni inicializiran pa izgleda tako (unallocated):
si siguren, da je z diskom vse v redu? V vsakem primeru se ti stvar mora prikazati v diskmgmt, neglede kakšna particija je na njem oz. če je ni.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
FishFreak ::
sam uporabljam Easeus Partition Master program za particije ustvarjat..kolega pa je imeu isti problem-disk v device manager je,v Moj Računalnik pa ne..in se je izkazalo da je usb adapter med pcjem in diskom fuč..disk uzem iz ohišja in ga prek kablov prklopi na komp..saj tu je govora o zunanjem disku ane?po možnosti WesternDigital passport (2,5" ki se napaja preko usbja) ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FishFreak ()
darkwolf ja je disk 2.5 ampak ima samo prikljucek na usb tako da ga ne morem nikamor drugam/drugace prikljucit. Na disku je mini usb, tako kot pri fotoaparatih.
LP Pino
FishFreak ::
tako kot pravi DeeCoy..ven iz ohišja ga moraš potegnit (pobrskaj na youtubu kako se to nardi brez da bi kaj polomil)- notr je navadni 2,5" disk kateri so v prenosnikih..in na disku imaš pol sata prikluček kukr majo navadni diski k jih imaš v kompu :) čeprav,če je disk še v garanciji ti ga morjo al popravit al pa zamenjat-kolegu so ga kr zamenjal v roku enga tedna (zdj spet odvisno kje si to kupil)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FishFreak ()
Fantje najlepsa hvala za pomoc.
Ne bo slo tako kot mi priporocate, disk je v gumijasti obleki. Ko snamem gumo dol nima nic drugega za priklopit kot usb.
Ne bo slo tako kot mi priporocate, disk je v gumijasti obleki. Ko snamem gumo dol nima nic drugega za priklopit kot usb.
LP Pino
Ok sem resil problem. Pobral iz uradne strani program za formatiranje diska.
Pognal program, ki je spoznal usb disk, ga formatiral in sedaj ga vidim tudi v Disc managment-u.
Hvala vsem za pomoc.
Pognal program, ki je spoznal usb disk, ga formatiral in sedaj ga vidim tudi v Disc managment-u.
Hvala vsem za pomoc.
LP Pino
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zunanji trdi disk - formatiranjeOddelek: Strojna oprema | 1247 (1080) | Baja |
» | windows XP in windows 7Oddelek: Operacijski sistemi | 2502 (2200) | Jebac18 |
» | windows7- ne pokaže particijeOddelek: Operacijski sistemi | 1138 (1027) | becaj23 |
» | Kako narediti particijo?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1898 (1658) | DaDek |
» | ne zazna diskaOddelek: Strojna oprema | 1307 (1144) | b0rd |