Forum » Pomoč in nasveti » glasen ventilator od grafičcne kartice
glasen ventilator od grafičcne kartice
rokometas88 ::
Zdravo.
Pred kratkim mi je postal ventilator na grafični zelo glasen. Kar iznenada. Vse deluje tako kot mora, samo ventilator je glasen. Ne vem kaj bi lahko bil vzrok, računalnik pa sem spihal in pocistil. prosim za pomoč, ce je kdo imel podobne izkusnje, ali pa pozna resitev.
Lp
Pred kratkim mi je postal ventilator na grafični zelo glasen. Kar iznenada. Vse deluje tako kot mora, samo ventilator je glasen. Ne vem kaj bi lahko bil vzrok, računalnik pa sem spihal in pocistil. prosim za pomoč, ce je kdo imel podobne izkusnje, ali pa pozna resitev.
Lp
DeeCoy ::
Ne meni se za take komentarje! Pri tem je največja verjetnost da bo grafična fuč v 10 min igranja igre. Ventilatorji so na karticah z namenom! Verjetno se je malo razmastil, poskusi ga s kakšnim posebnim oljem rahlo namastit.
kuglvinkl ::
Ni to nič strašnega. Najdi na netu točen model in prilimaj link, pa ti bomo svetovali.
@popster. Za naslednji tak komentar dobiš PnG, fckuing moron.
@popster. Za naslednji tak komentar dobiš PnG, fckuing moron.
dzinks63 ::
Ventilator nasprejaj v notranjost čimbližje ležaju z WD, ali še bolje z kakšnim gostejšim oljem v spreju. Sam uporabljam Krown in se odlično obnese.
RejZoR ::
To je splošna hiba HD4000 in HD5000 referenčnih coolerjev. In iz prve roke vam povem, da se tega sranja od ventilatorja NE da popravit. Sem popravil že precej sleeve in ball bearing ventilatorjev ampak tega se ne da, ker se ga ne da niti odpreti. Če je v garanciji jo lepo reklamiraj. Oz zamenjaj cel cooler s kakšnim Arctic Cooling TwinTurbo Pro. Druge opcije ni.
Men je ta tip coolerja fenomenalen, ker iz ohišja izpiha ves vroč zrak, ampak so moral bedaki šparat na ventilatorjih, ki takoj začnejo ružit. Moj je zdržal par mescev, pol je začel na visokih obratih ružit, kasneje pa ob vsakem bootu tako hudo, kot da se bo vse razpadlo.
Men je ta tip coolerja fenomenalen, ker iz ohišja izpiha ves vroč zrak, ampak so moral bedaki šparat na ventilatorjih, ki takoj začnejo ružit. Moj je zdržal par mescev, pol je začel na visokih obratih ružit, kasneje pa ob vsakem bootu tako hudo, kot da se bo vse razpadlo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Al narediš tako, kot pravi RejZoR, al pa vzameš dol plastiko in z vezucami pritrdiš gor 80/92mm vent.
Done.
Done.
rokometas88 ::
Samo ne gre mi v glavo, ker zdajle recimo mi ventilator ne daje od sebe nobenega glasu, dela normalno, tiho, tako kot je prej...ampak ko ga bom naslednjic prizgal, je velika verjetnost da bo spet škrtalo
Ja, imaš problem, ki ga moraš rešit.
Povej, kako se ga boš lotu? Al boš nabavu poceni aftermarket hlajenje za 11 evrov, al pa stakneš nekje 80mm vent in ga boš dal na rebra?
Povej, kako se ga boš lotu? Al boš nabavu poceni aftermarket hlajenje za 11 evrov, al pa stakneš nekje 80mm vent in ga boš dal na rebra?
mihco ::
Tudi meni ni nikakor uspelo popraviti omenjenega ventilatorja. Amd je dobival te vente od dveh proizvajalcev. NTK Technologies(HK) made in china so bili neproblematicni. Drugi, mislim da Made in Taiwan so pa vsi po vrsti katastrofalni. Ce imas za graficno se garancijo jo vrni in upaj na najboljse. Ce ne, probaj prilagoditi krivuljo vrtljajev da bo vedno izven obmocja ko ropota(pri mojem je bilo to od 30-33% obremenitve). Ce to ne pomaga pa imas ta trenutek sreco ker tukaj: nekdo prodaja celotni hladilni sistem od 6950, ki ima najverjetneje popolnoma isti blower fan.
popster ::
Ventilatorji so na karticah z namenom!
pri geforce2 sej je dalo lepo preživet brez ventilatorja (samo hladilnik), je pa res da se ne spomnim da bi dosti špilal. Aktivno->pasivno mod je pri novejših grafičnih bolj vprašljiv..
DeeCoy ::
Ventilatorji so na karticah z namenom!
A še enkrat napišem? Grafično s tem pregrevanjem kvariš
A še enkrat napišem? Grafično s tem pregrevanjem kvariš
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vodno hlajena grafikaOddelek: Strojna oprema | 3824 (3262) | cebelar123 |
» | Po dolgem času nov test ventilatorjev na Silent PC Review (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje | 12969 (9113) | BladE_ |
» | Kaj vse lahko vidiš, ko odpreš računalnik... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6600 (4923) | krneki0001 |
» | Hlajenje GF4 Ti 4200 128 (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8062 (6322) | DjTonic |
» | kateri coolerOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1624 (1240) | morphling1 |