» »

Težava z igrami

Težava z igrami

mediterano ::

Imam težave z igranjem iger. Imam povsem nov računalnik, kupljen v Comshopu, Tron, procesor Intel Pentium DUAL e5400, mat.plošča ASUS P4, lga775, l41G, RAM DDR2 1GB PC800 kINGSTON, RAM DDR2 2GB, grafična kartica ATI 4650 HD, ter op. sistem windows 7. Kljub temu ne morem igrati domala nobene malce zahtevnejše igrice. Zelo rad včasih poigram kakšno košarko, sedaj recmio NBA2K11, pa mi igrico kadarkoli vrže ven, po domače povedano.Isto se mi dogaja z GP2 Championship, Tomb Raider in še katero. Škatlo sem sicer dal zaradi tega že 2x na servis, menjali so grafično in kasneje trdi disk, pa ni nič boljše. Računalnik deluje sicer čist OK, ampak igric pa ne morem igrat. Kaj bi lahko bil vzrok?

RejZoR ::

HD4650 ni ravno višek zmogljivosti ampak ven iz špilov vseeno ne bi smelo metat. Dobiš kakšno napako al samo vrže na namizje brez opozorila?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Pri košarki vrže brez opozorila, pri GP pa napiše da je prišlo do napake in da windows išče rešitev. To je vse.

Fora je tudi v tem, da potem ko si mi menjali grafično, je igrica brez problema laufala kakšne 4 ali 5 dni. Potem pa je vrglo ven in od takrat mi to dela na vsakih par minut. Isto je bilo ko sem na novo naložil windowse; par dni je šlo, ko pa je začelo enkrat metat ven, pa ni blo več konca.

Ja, vrže brez opozorila.

Zgodovina sprememb…

kuglvinkl ::

Sosedovega mulca rabiš za trouble shootnig.

Namreč , mi ti težko kaj povemo, če ne znaš povedat, kaj je narobe izven tega, da te "vre ven".

denarnini najbolj prijazno je, da narediš fresh install Winsov. Potem pa naprej.

PS., zakaj so ti pa menjali disk? :)

Ja, ma povprašal sem pač za info...Ker naj bi bil to forum, namenjen tem stvarem.:)

Fresh install sem že naredil, saj sem napisal. Disk so pa menjali zaradi teh težav, katere sedaj opisujem, zato sem ga tudi že 2x vozil nazaj na servis. Kaj pa je narobe izven tega, pa seveda ne znam povedat, saj drugače deluje vse čist ok in brez problema.

Lahko, da je trafa zanič, npr.

Ko zaženeš igre, se sistem običajno zelo obremeni.

Snemi si Prime95 in ga zaženi ter poročaj.

Snemi si tudi Furmark in ga zaženi ter poročaj.

Snemi si tudi npr. Everest in spremljaj senzorje za napetost (vsak od oka ti pokaže nihaje) in temperaturo.

Lahko, da je problem čist trivialen.

psytoma ::

Reklamiraj, če računalnik ne dela.

Računalnik dela, problem so samo nekatere igrice.

Kaj pa če je morda kaj narobe s CD predvajalnikom?

A si naredil tako kot sem ti rekel?

Ne še, bom pa zdaj zvečer. Prime 95 sem si že snel, furmark in Everest pa še bom.

Siddh ::

menjaj gonilnike, daj nastavitve v igrah na čim nižje, spremljaj temperature in napetosti

če nič od tega ne deluje potem se ti splača testirat z furmark pa tem
prime95 pa ti nebo ravno koristil če gre za težave z grafično, ker obremeni samo procesor

revvs ::

Ne vem točno kaj imaš za problema in ne vem če ti lahko pomagam, vendar sem jaz imel neko podobno grafično na enem računalniku in sem imel te kingston RAMe in ko sem jih menjal z drugimi RAMi je bilo ok.

Aha, še memtest86+ poči dol.

OK. Ravno delam furmark test.

Furmark sem delal 20 min. pa je bla povprečna temperatura 55 stopinj. Nič ni kazalo, da bi šlo za kakšno pregrevanje.

Prav, grafa se ne pregreva.

Naprej, CPU (Prime).

Ta prime mi ni čist jasen...Ga samo vklopim in čakam ali ?

Da, vklopiš in pustiš vsaj eno uro.

http://www.tomshardware.com/reviews/ath...

ok, sem ga zagnal.

Ko boš končal in prime ne bo zajamral, spusti čez še memtest. Poglej na strani, kako se naredi boot CD. Tega moraš spustit celega čez.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Reboot ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
211929 (1423) solatko
»

Restart računalnika ob predvajanju videa

Oddelek: Strojna oprema
291392 (1141) mat3
»