Forum » Pomoč in nasveti » Problem s spletno kamero
Problem s spletno kamero
Mendos ::
Pozdravljeni!
Imam spletno kamero Microsoft LifeCam HD-5000. Kamera deluje dobro, težava pa se je pojavila, ko sem podaljšal USB kabel z UTP kablom (s pretvornikom signala v UTP). Pri prvi kameri (Logitech) ni bilo težav, slika je bila normalna, pri Microsoftovi pa najprej sploh ni hotelo prenašat slike, čeprav je računalnik kamero zaznal, potem, ko sem resetiral računalnik in na novo naložil software, pa je ta našel sliko, vendar je bila le v resoluciji 160x120, kar pa je seveda neuporabno.
Mogoče kdo ve, v čem bi bil lahko problem?
Je pa res, da pretvornik USB>UTP podpira le USB 1.1, za kamero pa je boljši USB 2.0. Računalnik me je na to tudi opozoril, vendar me je enako pri Logitechovi kameri, ki pa deluje brez problema (na voljo so vse možne resolucije slike, slika pa ni nič slabša).
LP,
Domen
Imam spletno kamero Microsoft LifeCam HD-5000. Kamera deluje dobro, težava pa se je pojavila, ko sem podaljšal USB kabel z UTP kablom (s pretvornikom signala v UTP). Pri prvi kameri (Logitech) ni bilo težav, slika je bila normalna, pri Microsoftovi pa najprej sploh ni hotelo prenašat slike, čeprav je računalnik kamero zaznal, potem, ko sem resetiral računalnik in na novo naložil software, pa je ta našel sliko, vendar je bila le v resoluciji 160x120, kar pa je seveda neuporabno.
Mogoče kdo ve, v čem bi bil lahko problem?
Je pa res, da pretvornik USB>UTP podpira le USB 1.1, za kamero pa je boljši USB 2.0. Računalnik me je na to tudi opozoril, vendar me je enako pri Logitechovi kameri, ki pa deluje brez problema (na voljo so vse možne resolucije slike, slika pa ni nič slabša).
LP,
Domen
- spremenil: Mendos ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wi fi kamere in wifi anteneOddelek: Omrežja in internet | 968 (704) | fikus_ |
» | Zemeljska antena po utp kablu?Oddelek: Zvok in slika | 3693 (3152) | Scorpia |
» | video nadzor skurjene karticeOddelek: Zvok in slika | 1174 (853) | superalex |
» | USB podaljšekOddelek: Strojna oprema | 4249 (3647) | nx6325 |
» | USB kabel 20m ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2198 (1988) | SloMusty |