Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik se ne vključi...?
Računalnik se ne vključi...?
Padly88 ::
Pozdrav!
Imam en problem, menjal sem ohišje starejšega računalnika in je delal par sekund potem je zamrznil, tudi v biosu!
Noter je bil Celeron in nato sem ga zamenjal z pentium 4, sedaj na ekranu ni slike, celi čas gori tudi HDD lučka, ventilatori se vrtijo, ni floppy seeka na začetku, ko odstranim RAMe zvočnik ne piska (kot bi moral), cpu postane vroč, grafična mlačna, ostale komponente pa ostanejo hladne, probal sem nazaj dati celeron, zamenjati grafično, rame, odklopiti diske, zamenjati napajalnik, ne pomaga! oba procesorja in RAMi delujejo na drugem pcju normalno, pod matično 100% ni kakšnega vijaka (ki bi delal kratki stik), vse komponente sem probal dati iz ohišja, a ne dela!
VSE SEM 100% PRIKLOPIL PRAVILNO!
Sedaj me pa zanima, če je hin matična?
Prosim za odgovore in HVALA!
Imam en problem, menjal sem ohišje starejšega računalnika in je delal par sekund potem je zamrznil, tudi v biosu!
Noter je bil Celeron in nato sem ga zamenjal z pentium 4, sedaj na ekranu ni slike, celi čas gori tudi HDD lučka, ventilatori se vrtijo, ni floppy seeka na začetku, ko odstranim RAMe zvočnik ne piska (kot bi moral), cpu postane vroč, grafična mlačna, ostale komponente pa ostanejo hladne, probal sem nazaj dati celeron, zamenjati grafično, rame, odklopiti diske, zamenjati napajalnik, ne pomaga! oba procesorja in RAMi delujejo na drugem pcju normalno, pod matično 100% ni kakšnega vijaka (ki bi delal kratki stik), vse komponente sem probal dati iz ohišja, a ne dela!
VSE SEM 100% PRIKLOPIL PRAVILNO!
Sedaj me pa zanima, če je hin matična?
Prosim za odgovore in HVALA!
BALAST ::
Ali si prepričan, da nisi z izvijačem poškodoval kakšen del matične plošče?
Enkrat se mi je zgodilo da sem z odstranitvijo CPU hladilnika poškodoval ploščo da je podobno zmrzovala že v začetku.
Potem drugič sem naletel na podobno težavo, katero sem videl, da je bil odlomljen en kvadrast upor na DDR1 spominu, ker ga je lastnik verjetno porinil med režama in ne v ražo. Potem tretjič je bil podoben primer, ko je eden izmed konderzatorjev na matični bil zelo majav, katerega sem potem pricinil na novo.
Da ne govorim z čudnimi primeri napajalnikov, kateri so povzročili reset, še pred bootom.
Enkrat se mi je zgodilo da sem z odstranitvijo CPU hladilnika poškodoval ploščo da je podobno zmrzovala že v začetku.
Potem drugič sem naletel na podobno težavo, katero sem videl, da je bil odlomljen en kvadrast upor na DDR1 spominu, ker ga je lastnik verjetno porinil med režama in ne v ražo. Potem tretjič je bil podoben primer, ko je eden izmed konderzatorjev na matični bil zelo majav, katerega sem potem pricinil na novo.
Da ne govorim z čudnimi primeri napajalnikov, kateri so povzročili reset, še pred bootom.
zelo možno je da je poškodovan kakšen del matične, računalnik namreč ni moj ampak od prijatelja, kateri z deli računalnikov dela, kot da so iz gume! hvala za odgovor!
pa še nekaj, jas imam okoli procesorja zelo majave kondenzatorje, ki čakajo na to, da se zlomijo :S
Potem lahko samo z spajkalnikom na hitro segrejem spoje in nebo z matično nič narobe? HVALA!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Padly88 ()
BALAST ::
Potem lahko samo z spajkalnikom na hitro segrejem spoje in nebo z matično nič narobe?
Tako je.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC zmrzneOddelek: Pomoč in nasveti | 576 (469) | painkiller |
» | PC mrtev, naslednji dan vse OK?Oddelek: Strojna oprema | 811 (631) | amigo_no1 |
» | Računalnik se po nekaj sekundah izklopiOddelek: Pomoč in nasveti | 964 (902) | #000000 |
» | Prosim pomoč - črn monitor!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1007 (905) | alenvprekrs |
» | Računalnik se takoj po vklopu ugašaOddelek: Strojna oprema | 873 (717) | Desk-Star |