» »

Tomos

Tomos

1
2
»

sbawe64 ::

Če je kompresija, se da izmeriti.

Ali imaš rjast rezervoar za mešanico, smeti v uplinjaču so recept, kako ni mogoče nastaviti prostega teka.
Ko sem imel še nekaj podobnega, sem vmes montiral filter za gorivo.

In ko se naberejo smeri v uplinjaču, ga moraš razdreti in spihati.

Si kaj spreminjal višino (položaj) igle v uplinjaču ?
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Blinder ::

@hvonjunior

kadar drži minimum, ga drži enakomerno ali obrati skačejo gor pa dol?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-12400f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

mihi666 ::

Tole bo kar problem v vplinjaču. Popravljam tomose že 20 let. Če si pa kje iz okolice Celja ti popravim za enga sixpacka.

iloveboobz ::

Ni problem v uplinjaču... Če obrati padajo pr toplem, je to problem z samim agregatom....

Sj vam je OP ze v prvem stavku povedal, da je uplinjač nastavu in da dela mrzu (torej z uplinjačom ni nič narobe).

Zmerit kompresijo pr mrzlem in toplem in potem naprej gruntat. Očitno nekje uide kompresija (kakšno tesnilo?) in tista mešanca k jo fergi dela ni ok več...

Zgodovina sprememb…

Prek neta nebomo nič rešili, če se ne spozna naj nekomu pelje...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mihi666 ()

hvonjunior ::

@sbawe64 ima plastičen rezervar pod sedežem, ja iglo v uplinjaču sem nastavil, da je malo višja poraba ampak tudi bolje gre ker prej je bilo nas nižji porabi in v kakšen klanec nisem prišel v 2. prerstavui in je trokiral motor ko si šel v klanec in tiščal gas do konca je samo zamukal in se ustavil, nato smo nastavili iglo in gre bolje in tudi ne trokira več.

Blinder ::

Če mu obrati skačejo gor pa dol, mu motor iz nekje vleče dodaten zrak. Ali mogoče ima dovod goriva delno zamašen.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-12400f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

hvonjunior je izjavil:

@sbawe64 ima plastičen rezervar pod sedežem, ja iglo v uplinjaču sem nastavil, da je malo višja poraba ampak tudi bolje gre ker prej je bilo nas nižji porabi in v kakšen klanec nisem prišel v 2. prerstavui in je trokiral motor ko si šel v klanec in tiščal gas do konca je samo zamukal in se ustavil, nato smo nastavili iglo in gre bolje in tudi ne trokira več.

maš airbox in filter gor? Ker če je vse original, potem nimaš kaj prestavljat igle, niti dize.

TO maš PVHA fergazer?

@Blinder
Ja ko je mrzel vse dela kot mora ko se segreje pa ne saj smo vijak za prosti tek na uplinjaču nastavili do konca smo začeli zajlo zategavat ker vijak na uplinjaču ni bil dovolj, tudi to je problem ker nima ventila za gorivo in ima nek elektronski ventil

zmeri kompresijo prtoplem, to ti je osnova. Če mrzu motor dela, potem zelo verjetno ni tezava v samem uplinjaču. Če bi uplinjač bil problem, potem tut mrzu nebi delal prav. Če je agregat brezhibn, bo drzal dokaj konstantne obrete mrzu in topu. Fergi pa ni pametna zadeva, da bi se lahko prilagajala zunanjim parametrom...

Smiselno bi blo tut preverit delovanje vziga, če je vse ok. Včasih lahko zagret CDI dela probleme; in od tod tudi lahk izbira trokiranje pr visokih obratih.

Zgodovina sprememb…

@iloveboobz ja je airbox in filter, filter sem ga očistil z brakecleanerjom, na njem sem dal ročni čok ker prej je bil elektronski čok in elektronski čok me je večrat pustil na pol poti domov

zmeri kompresijo prtoplem, to ti je osnova. Če mrzu motor dela, potem zelo verjetno ni tezava v samem uplinjaču. Če bi uplinjač bil problem, potem tut mrzu nebi delal prav. Če je agregat brezhibn, bo drzal dokaj konstantne obrete mrzu in topu. Fergi pa ni pametna zadeva, da bi se lahko prilagajala zunanjim parametrom...

ja to je problem ker minimum ko je mrzel dela ker je vijak za minimum navit do konca in smo še zajlo navili da sploh drži to nekaj ni v redu ker minimum bi se moglo naštelat z vijakom ne z zajlo zajla je samo za nastavit da zajla nima lufta

Zgodovina sprememb…

To bi moralo iti v 3ji v hrib ne da v drugi ne potegne nekaj imaš hudo razštelano ali pa res kompresije ni. Poštarji so se s takimi mopedi naloženi vozili po hribih.

Če je poštarski z velik km, je ze sama toleranca bata/cilindra tolk, da nemore met neki velik kompresije :)

Zgodovina sprememb…

"To bi moralo iti v 3ji v hrib ne da v drugi ne potegne nekaj imaš hudo razštelano ali pa res kompresije ni. Poštarji so se s takimi mopedi naloženi vozili po hribih."

Ja sem enkrat odvil nek vijak ki sem mislil da je špruc na koncu je bil vijak ki mora bit točno nastavljen

Zgodovina sprememb…

d4vid ::

mihi666 je izjavil:

To bi moralo iti v 3ji v hrib ne da v drugi ne potegne nekaj imaš hudo razštelano ali pa res kompresije ni. Poštarji so se s takimi mopedi naloženi vozili po hribih.

Agregat je na hiphopu enak kot na tomos alpino in alpino ne bo šel v breg s tretjo. Edino če so pri tomosu preuredili prenose, da lažje premaga klance polno naložen. Pa še tisto dvomim, ponavadi sem kar drugo tiščal, še pri sfriziranih APNjih.

Jaz bi za začetek res preveril tesnila, ker po opisanem ti vleče nekje zrak.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Ja saj sem rerkel da bom enkrat zamenja bat in dav not L batne obročke, da bo malo močnejši

Sem razmišljal da bi dal uplinjač od APN motorjev ker ta uplinjač ima preveč elektronike, če ima kdo kakšne izkušnje ali bi se dalo?ž

Zgodovina sprememb…

Sem razmišljal da bi dal gor na hip hopa uplinjač od APN motorjev, ali ima kdo že kake izkušnje s tem ali bi se dalo.
hvala lp

Alpinoti so imeli isti agregat kot apn6s torej gus in prisilno hlajenje... hip hop ima pa alu cilinder drugačne kanale. Ups zajebal sem prvi alpinoti so imeli apn6s agregat. Sem ga dobil za birmo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mihi666 ()

d4vid ::

Zadnji alpinoti so imeli isti agregat kot hiphop. Alu veliki cilinder, "pasivno" hlajenje.

Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Saj sem napisal da sem zaj.... moj alpino je še pač imel star tip motorja
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skuter 25 km/h (strani: 1 2 )