» »

Linksys wrt54gl router inštalacija

Linksys wrt54gl router inštalacija

Mare3 ::

Ok kupil sem omenjeni router zdaj me pa zanima če bi lahko kdo od začetka do konca napisal kaj je potrebno storiti da bi to čudo delalo. Povezal sem tako kot je treba vendar ne vem kako to usposobiti da bi delalo. Uporabljam windows 7 (slo), internet imam pa pri Siolu optiko in dinamični IP. Prosim če mi ne limate drugih povezav do forumov ker sem pregledal že vse pa ne dojemam kaj piše ker se ne spoznam glih na te stvari, zato bi prosil za čim bolj kmečko razlago: klikni to klikni to itd. LP

brodul ::

Daš router v eletriko.
Zadaj maš en rdeč gumb tišiš ga 90 sekund. Vklopiš eletriko, izklopiš eletriko.
Kabel od modema v lukno kjer piše WAN ali Internet. Kabel od računalnika v lukno 1.
v računalnik v brskalnik napisat 192.168.1.1. Odpre se ti stran, ki te vpraša za uporabniško ime in geslo. Uporabniško ime je prazno geslo je "admin" . Nekje na vrhu strani imaš izbrano DHCP spremeniš v PPPoE in napišeš not uporabniško ime in geslo, ki ti gi je dal SIOL. Se pomakneš nižje kjer piše (nekineki) DNS1 napišeš not "193.189.160.13" Se pomakneš do DNS2 napišeš not "8.8.8.8" Shraniš spodaj.
Klikneš na zavihek Wireless spremeniš SSID v nekaj kar bi rad videl, ko se hočeš povezati na internet preko wireless. Klikneš na zavihek Wireless security si izbereš en WPA standart (nujno !!!) ter napišeš geslo za wireless. Shraniš spodaj
Klikneš na zavihek Administration spremeniš geslo za router (nujno !!!!). Shraniš spodaj
Pretending to be a mature adult is so exhausting.

Mare3 ::

Hvala najlepša. Dela!

kepa ::

UU tut men dela hvala

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prosim za pomoč kako povezati modem/router/3 računalnike

Oddelek: Omrežja in internet
3013694 (3040) verto
»

router je povezan z pc tablica pa ne ( wi-fi)

Oddelek: Pomoč in nasveti
83564 (3439) LordPero
»

level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitve

Oddelek: Omrežja in internet
475980 (2963) OmegaBlue
»

En IP dva PC

Oddelek: Pomoč in nasveti
12999 (802) Nastja
»

Router in Wireless system?