Forum » Pomoč in nasveti » Udarim po disku in dela...
Udarim po disku in dela...
BlueBerry ::
Pozdravljeni!
ZGODBA:
Rabim pomoč in sicer se mi je prek kakim mescom, dvema sesu IDE disk, sploh ni več prišel v winse neko obvestilo o startup errorju. Disk je zelo zelo ropotal in tudi delal zelo zelo počasi, ker sem takrat res nujno moral priti na disk sem ga dvakrat rahlo kresnil z izvijačem (med delovanjem) in kot bi preskočila bralna glava je vse delovalo (nič več ropota in hitrost je bila standardna za IDE).
Potem pa mi zadnjič kolega prinese USB in, ker imam vklop zadaj vzamem rač. iz police postavim na tla (rahlo sem ga udaril ob tla in disk se je spet zaskočil :S:S:S). Nakar spet začnem tolči po njem in enkrat vžgem preveč tako, da kot bi bralna glava začela opletati tak zvok je bil no kakorkoli sedaj bi rad dobil podatke iz tega diska probaval sem že na vse načine.
POMOČ:
Ko hočem priti na disk napiše parameter napačen tudi povsod kaže kot, da je prazen a vendar ga zaznajo vsi programi za backup kjer piše, da je prazen. Nevem ali je kakeršnakoli opcija rešitve?
Tole sem probaval z drugega diska rešiti v tem primeru sekundarni disk pa tudi pod bot (mini xp) ... sem probaval pa ne gre?
Aja, če disk primarno zaženem pokaže nek blue screen vendar gre prehitro in mi ne uspe nič prebrat. Vem, da je verjetno zelo okvarjen pa vendar me zanima, če je kak način rešitve podatkov?
Hvala
LP
ZGODBA:
Rabim pomoč in sicer se mi je prek kakim mescom, dvema sesu IDE disk, sploh ni več prišel v winse neko obvestilo o startup errorju. Disk je zelo zelo ropotal in tudi delal zelo zelo počasi, ker sem takrat res nujno moral priti na disk sem ga dvakrat rahlo kresnil z izvijačem (med delovanjem) in kot bi preskočila bralna glava je vse delovalo (nič več ropota in hitrost je bila standardna za IDE).
Potem pa mi zadnjič kolega prinese USB in, ker imam vklop zadaj vzamem rač. iz police postavim na tla (rahlo sem ga udaril ob tla in disk se je spet zaskočil :S:S:S). Nakar spet začnem tolči po njem in enkrat vžgem preveč tako, da kot bi bralna glava začela opletati tak zvok je bil no kakorkoli sedaj bi rad dobil podatke iz tega diska probaval sem že na vse načine.
POMOČ:
Ko hočem priti na disk napiše parameter napačen tudi povsod kaže kot, da je prazen a vendar ga zaznajo vsi programi za backup kjer piše, da je prazen. Nevem ali je kakeršnakoli opcija rešitve?
Tole sem probaval z drugega diska rešiti v tem primeru sekundarni disk pa tudi pod bot (mini xp) ... sem probaval pa ne gre?
Aja, če disk primarno zaženem pokaže nek blue screen vendar gre prehitro in mi ne uspe nič prebrat. Vem, da je verjetno zelo okvarjen pa vendar me zanima, če je kak način rešitve podatkov?
Hvala
LP
- spremenil: BlueBerry ()
Steinkauz ::
Že ko je prvič spuščal zvoke, bi moral takoj prekopirati podatke in zamenjati disk.
Če nimaš par 100 eur za reskirat za profi obnavljanje podatkov, se lahko posloviš od njih.
PS: Tolčenje po disku, great idea indeed ! lol
Če nimaš par 100 eur za reskirat za profi obnavljanje podatkov, se lahko posloviš od njih.
PS: Tolčenje po disku, great idea indeed ! lol
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Steinkauz ()
Vem ja sam to je blo v trenutku, ko pač ni blo izbire. Pa pol mi je še lepo delu 1 mesec, če ne bi mel USB-ja zadi, da ga nebi vzel s police bi še dons delu pa čist mal sm ga ob tla butnu.
Dobr bom disk shranu pa k bo dnar bom to neka nesu pol poravš okol 100€ ?
Dobr bom disk shranu pa k bo dnar bom to neka nesu pol poravš okol 100€ ?
Steinkauz ::
par 100eur. Torej od kakih 300 pa do par tisoč eurov, odvisno od poškodb ter obsega podatkov
http://www.tannaris.si/cenik.html
Fizične napake -> min.270€
http://www.tannaris.si/cenik.html
Fizične napake -> min.270€
Bom probal hvala.
Čeprav sem to probaval nekoč na nekem SATA disku pa je potem zgledalo kot, da so mi še podatki zmrznili kar ni jih bilo več, kot tudi napake ne.
Čeprav sem to probaval nekoč na nekem SATA disku pa je potem zgledalo kot, da so mi še podatki zmrznili kar ni jih bilo več, kot tudi napake ne.
amigo_no1 ::
Jaz ti priporočam kramp, naprej z njim parkrat po disku potem še sebe po glavi.Škode itak ne bo v obeh primerih (disk je že zdavnaj rip).
Spajky ::
Nekje je slab stik, najverjetneje med glavno elektroniko na disku in pomožno (malo) v njem pri aktuatorju. Tam pod glavno plato je en "dotični" konektor, ki pelje na interno malo elektroniko in najverjetneje je tam oksidirano.
Odšraufaj dol elektroniko in pošpricaj tiste kontakte malce z WD-40 ... meni je delovalo enkrat tako!
Odšraufaj dol elektroniko in pošpricaj tiste kontakte malce z WD-40 ... meni je delovalo enkrat tako!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
MIHAc27 ::
Pa če ti že shodi sam hitr kopiraj podatke. Ker disk bo za v kanto...
(Drugač pa ko sem jaz 4-5 let nazaj nabavil nov PC, mi je tudi v disku skakala glava. Rahel udarec ob tla in disk dela BP že vsa ta leta.)
(Drugač pa ko sem jaz 4-5 let nazaj nabavil nov PC, mi je tudi v disku skakala glava. Rahel udarec ob tla in disk dela BP že vsa ta leta.)
Jah pri men je problem, ker sem nekaj šlatal, ko je disk tekel in nevem prijel nekaj spodaj in zdej je skoz bluescreen do podatkov ne morem :S Bom že neki hvala za ideje se priporočam še za kako.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Reševanje podatkov fizično poškodovanega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 7609 (6807) | MadMax |
» | ohranitev disk (pokvarjena glava in vezje)Oddelek: Strojna oprema | 3655 (2940) | Šimpanz |
» | menjava diska v prenosniku na 7200 obr/minOddelek: Pomoč in nasveti | 3594 (2855) | urosp |
» | disk med delovanjem padel iz višine cca 30 cm na železno podlagoOddelek: Strojna oprema | 1094 (979) | DominusSLO |
» | A je možno rešit podatke ko disk 'crkne'?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1644 (1261) | dr.J |