Forum » Pomoč in nasveti » VSI Gamerji NUJNO prosim za pomoč pri odrezani sliki
VSI Gamerji NUJNO prosim za pomoč pri odrezani sliki
reto88 ::
lep pozdrav!
Imam prenosni racunanik z grafično kartico Ati mobility radeon HD 4270.
Pri cisto vsaki igri mi odreže zaslon na strani za približno 5-7cm
Ne vem al moram kaj posodobit al mi manjka kak dodatek.
Ce je imel kdo podobno težavo bi prosil za pomoč.
Prenosnik je MSI CR630
AMD Athlon II Dual-Core
15,6" HD 1366x768 (Glare Type)
ddr2 2GB
Windows 7 SP1
Lep pozdrav
Imam prenosni racunanik z grafično kartico Ati mobility radeon HD 4270.
Pri cisto vsaki igri mi odreže zaslon na strani za približno 5-7cm
Ne vem al moram kaj posodobit al mi manjka kak dodatek.
Ce je imel kdo podobno težavo bi prosil za pomoč.
Prenosnik je MSI CR630
AMD Athlon II Dual-Core
15,6" HD 1366x768 (Glare Type)
ddr2 2GB
Windows 7 SP1
Lep pozdrav
- zaklenil: bluefish ()
da 1280x768 ker druge mi ne pusti. Na namizju pa imam 1366x768. na osebnem računaliku imam 23"ekran pa imam sliko po celem z resolucijo 1280x768.
Da 1280x768 ker mi druge ne pusti.na namizju pa imam 1366x768. na osebnem rač. imam 23"ekran pa mi deluje slika po celem ekranu na isti resoluciji 1280x768.
to mi dela pri vseh igrah.
Da 1280x768 ker mi druge ne pusti.na namizju pa imam 1366x768. na osebnem rač. imam 23"ekran pa mi deluje slika po celem ekranu na isti resoluciji 1280x768.
to mi dela pri vseh igrah.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: reto88 ()
Arto ::
Verjetno moraš v nastavitvah od tvoje grafične kartice nastavit, da ti ne ohranja razmerja (aspect ratio).
Hm, ne bi vedu. Kiro grafično pa maš? Lahko probaš po helpu od nastavitev pobrskat.
EDIT: aja radeona, bom na hitr pogooglal.
http://techreport.com/forums/viewtopic....
malo si tole preberi
EDIT: aja radeona, bom na hitr pogooglal.
http://techreport.com/forums/viewtopic....
malo si tole preberi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Arto ()
Ati mobility radeon HD 4270.Sem preiskal cel ATI Catalyst control center.lahk nastavljam vse,razen tega nimam not za razmerje
As some of you who may noticed (those who have widescreen panels and are into retro-gaming or play games at anything other than your desktop resolution), there's a bug in the ATI drivers for W7 (maybe Vista, don't know) that disables scaling and doesn't let you pick any scaling options. Thus we're stuck into Flattenedville any time the resolution is not widescreen.
Here's the fix:
- Set your resolution to anything below your usual resolution.
- Right-click your desktop, and go to the Catalyst Control Center. Set it to advanced mode if it's not already.
- At the top left, click the "Graphics" menu, and then "Desktops & Displays".
- For your desired display, click the little black triangle in the bottom part of the screen, on the LITTLE picture, not the BIG one, and click "Configure".
- The scaling options will now be selectable, check the "Enable GPU scaling" box and select "Maintain aspect ratio". Hit Apply.
- Set your old resolution back. Even though the forementioned scaling controls are greyed out and you can actually see "Scale image to full panel size" grey-selected, don't worry.
- Go play your games!
Tested under W7 RTM and Catalyst 9.8 and 9.12 drivers.
Tam kjer je odebeljeno, moraš met ti obratno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Arto ()
Kej dost več ti ne morem pomagat, ampak sem skoraj prepričan, da je problem v tem. A si dal v advanced mode?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Win7 ATI Radeon in odrezana slikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1806 (1724) | reto88 |
» | Philips 32PFL5322 - Kdo jo ima in kak deluje DVI>hdmiOddelek: Kaj kupiti | 4245 (3330) | TornadoTDi |
» | grafična kartica 1366x768Oddelek: Zvok in slika | 1485 (1284) | Azrael |
» | 7600GT in ločljivosti (problem)Oddelek: Strojna oprema | 1502 (1167) | Veron |
» | CATALYST 4.1 Has Arrived!Oddelek: Strojna oprema | 1964 (1369) | tx-z |