» »

FSB in grafična.......!

FSB in grafična.......!

ferdo ::

imam athlona900 če mu navijem FSB iz 100@112MHz mi w winXP nardi sistem error in se restarta;((

imam ATI radeon8500

prej sem imel Gf2MX 400 in mi je vse delalo brez problema tudi če sm navijou.

BendeR ::

Zgleda da grafa ne zdrži tempa ki ji narekuješ,saj če navijaš prek fsbja navijaš tudi agp,pci in druga vodila.Torej priporočam ti da ne navijaš preveč prek fsbja navijaj raje prek pomnoževalnika.Odkleni proc. in veselo na delo seveda če ti plata podpira.
:=)

neverjamem to, kr pol mi tudi v winse nebi pršlo.
ko zaženem kak špil mi zamrzne oz. mi kr restarta.
brez OCja pa dela vse normalno.

Ja no saj si si že sam odgovoril ..brez OCja pa dela vse normalno...Ne navijaj prek fsbja če vidiš da ne gre.:D

mah smotano mi ej kr prej sm lahko, pa nameravam kupt XPja pa zdej nebom mogu navijat?;((

krneki, to bo treba še kej poštimat, morphlinga poklicat na pomoč:\

San ::

Enake izkušnje imam kot ti. Imam AMD 900 z Herc 8500 in ko navijem FSB na 110, mi krešne za šalo.Ko sem imel GF2 MX, pa ni bilo nobenega problema. Pač grafa.

XP v kt133 plato? Boš pač moral s časom zamenjat tud plato.

mah lejte!
mal po starih temah pobrskite, eni kr navijajo svoje mlinčke za šalo n a155FSB pa majo radeona
pr enmu sm vidu k je meu en hut steping XPja

to mi negr eu glavo...ta povezava;((

Boško ::

Spusti v biosu AGP iz 4X na 2X in če je res kriva grafična, bi moglo bit bolje!

L.p.

Ja samo on je znaižal množilnik procesorja to pa je vlka razlika.

ELITE k7s5a
samsung DDR 266MHz
athlon900

ta athlon potedne do 124FSB pomoje celo več
pa mam prešvoh napajalc, to sumim.

zdej pa zgleda nebo šlo navijanje

mam OC bios

kaj vi pišete če neveste:), nism nč nižou množilnika, nimam kt133 plate :)

nevem od kje to!

Po vsej verjetnosti imaš tako kot jaz kt133 plato (sklepam po FSBju). Zato gre bolj za navezo kt133 in 8500. Žal. Probaj množilnik povečat, sigurno se bo dalo naviti ,vsaj na 10,5* 100= 1050MHz.

človek pa je tebi padla opeka na glavo al cegu:D

ELITE K7s5a Sis 735 ČIPSET!!!!!!!

halooooooooo

na tej plati mam jzt cheepoBIOS OCbios
piratski bios

lahko spreminjam FSB!

a štekaš?

Ma dobr ferdo, cegu mi je padel na glavo, med tem ko sem ti pisal odgovor in nisem prebral tvojega zadnjega posta.

ma sej zmotit se ej človeško, sm čudno mi je blo, ko da nč nemisliš kaj pišeš:)

ta moja težava mi je sumliva, in je pomoje softwerski problem.

morphling1 ::

Samo na hitro, grafična 100% ni problem, zdrži zelo visoko frekvenco agp-ja, fsb ima tu zvezo samo posledično glede na to kako je nastavljen deljitelj, običajno je od 100-133fsb tri, se pravi fsb/3 = pci * 2 = frekvenca agp-ja. Tvoj primer 112 ti da frekvenco agp-ja 74MHz ali drugače no problem, jaz sem jo imel na 95MHz pa še vedno dela bp. FSB ne dela nobenih težav tudi procesorjem, tu so praktično neomejeni. Težava je samo v čipovju ali spominu. Problemi s previsokim fsb-jem na grafični se ne kažejo v BSOD ampak v pokvarjeni sliki 2d in predvsem 3d.
Zdaj kaj je točno tvoj problem težko reči, res je lahko napajalnik ker sem za te Elitke slišal da nujno rabijo 300W napajanja, ker imajo slabo napajlno vezje in ker si zdaj zamenjal še grafo ki porabi več moči je to lahko izvor vseh tvojih problemov. Ker da ti ram nebi delal na 112 je skoraj nemogoče, chipsetu pa 112 tudi ne predstavlja nobenih težav.

http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

hm...pol absolutno rabim nou napajalc kr bom tudi menjau procesor.

keri napajalci so dobri za mojo plato oz. kaj se najbolj splača kupt recmo dau bi za napajalc 10.000,ooSIT pa recmo dva jurja gor dol neb škodil sm da bo dobr...recmo 12.000,ooSIT:\
al pa 15k watever:D
ampak da bo res dobr da nebo dnar stran vržen, če bom kupu kako dobro ohišje da se ga bo splačalo u tako ohišje namonterat, da nebo spet gor pisal MADE in Taiwan :D

Ferdo, sam imam kvaliteten 300W napajalec. Mislim da ni krivo premal štroma, lahko pa probaš.

Damn U, opeka!!!

ker napajalc maš?
vse me zanima o njem.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

SunTrace, samo vidva NIMATA enake plate, tako da ne veš če ima on problem s štromom s grafično jih sugurno nima...
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

mamaplata: ECS k7s5a
ram: DDR 256Mb samsung 266Mhz
proc: Athlon900
HDD: IBM deskstar40Gb 7200 -> v okvari..trenutno maxtor40Gb 5400rpm
DvD rom Creative 5x
TEAC rw 8x
motorola modem
level one mrežna
radeon 8500
un tavelk zalmanov ventilator za 6000Cu
in nakonc 235W napajalc...

tolk o moji mašini.....se da navijat?, pomoje extremne overcloke že NE!

morphling1 !? kaj praviš, kolk štroma porab ta mašina?

Ne morem povedat kolk štroma porab, je pa znano da rabiš za to plato 300W napajalc če nočeš imet težav.
Zdaj kaj kupit. Za 300W poglej Enhance, pri Mlacomu je 8600sit potem pa Enermax 350W za 17000, ali pa Antec 300W za 12000 ter 350W za 16000 pri Red Ratu.
Tako Antec kot Enermax so zelo kvalitetni napajalniki, če pa hočeš kupit svoj zadnji napajalnik potem pa mogoče premisli o Antec True Power 380W izreden napajalnik in tudi zelo tih sicer stane 26000sit samo bom rekel da ni drag :D

Enhance, pri Mlacomu je 8600sit ..kolk j eta dobr?

antec mi je glede na ceno če praviš da j euredu fina izbira, zdej pa kolk je bolši od Enchance..pa ti povej.

Enhance je dobra firma in dela dobre napajalnike je Taiwanska kar ne pomeni nič slabega je zaradi tega samo cenejša. Ne vem kater model imajo pri Mlacomu, ker sta dva 300W imata pa dobro amperažo po linijah. Zdaj sem pogledal Anteca 300W in ima manj skupne moči na 3.3 ter 5V liniji, tako da bi od teh dveh verjetno vzel Enhance če je eden od unih dveh , praktično je ta 300W Enhance po specifikacijah enak 350W Antecu, tako da s tem ne moreš falit.

Ma si res ne bi najprej kje sposodil napajalec, pa sprobal zadevo če res pomaga ?

Ne, NIMAVA enakih plat, imava samo enake probleme (pa ne z grafično).

ma nemorem si sposodit tazga napajalca!

ga nej iz rit povlečem?....

tega ko mam pa zde bom dau pa u bratovo mašino kr ma on samo 200W napajalc. pol mi bo 200W napajalc odveč, ga bom že za kej ponucu, ventilator je dobr:)

pol bom kupu unga za 8k

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18716861 (8900) Vlad Tepeš
»

Napajalnik LC Power LC 6550 550W kupiti ali ne? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
575869 (4559) Dr_M
»

Za vse lastnike Herc. r8500LE! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
33019954 (12586) sharp
»

Antec ali Enermax?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
423018 (1983) tha_man
»

Maximum pri Athlon 900??

Oddelek: Navijanje
111258 (1040) d7d

Več podobnih tem