Forum » Pomoč in nasveti » prenosnik nx6325
prenosnik nx6325
anti_talent ::
Pozdravljeni!
Mogoče kdo ve v čem bi bila lahko težava pri omenjenem prenosniku HP in 64bit Windows 7 da ne podpira 4GB rama kljub temu da v opisu piše da naj bi jih.
Procesor AMD 2.0 x64, Integrirana grafična mislim da X1150,
Prenosnik napiše 4GB ram instaled, usable 3GB
Hvala, LP
Mogoče kdo ve v čem bi bila lahko težava pri omenjenem prenosniku HP in 64bit Windows 7 da ne podpira 4GB rama kljub temu da v opisu piše da naj bi jih.
Procesor AMD 2.0 x64, Integrirana grafična mislim da X1150,
Prenosnik napiše 4GB ram instaled, usable 3GB
Hvala, LP
Enron x86 ::
Verjetno ti 1 GB rama požre integrirana grafična kartica (ki nima lastnega spomina, zato si ga "sposodi"). Imam isti prenosnik, tako da kar vprašaj, če je še kakšna težava.
Lp
Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
lebang1 ::
Si prepričan glede procesorja, saj imam isti prenosnik pa mi piše da je procesor:
Tip procesorja Mobile AMD Sempron, 1800 MHz (9 x 200) 3500+
Grafična kartica ATI Radeon Xpress 1150 (256 MB)
lp
Tip procesorja Mobile AMD Sempron, 1800 MHz (9 x 200) 3500+
Grafična kartica ATI Radeon Xpress 1150 (256 MB)
lp
Ja, modeli se lahko malo razlikujejo (za tisto oznako nx6325 pride potem še en niz črk in številk, pač obstajajo različne konfiguracije istega modela; drugačen procesor, več/manj rama itd.)
Moj procesor je AMD Turion X2 1,8 GHz, grafična pa ista, Radeon Xpress 1150.
Mimogrede, je kdo od vaju po nadgradnji rama (@anti_talent, predvidevam, da si dokupil večjo količino rama) opazil, da se zmanjša avtonomija baterije? Meni se namreč občutno pozna (prej 512MB, zdaj 2GB; prej kakšna ura uporabe, zdaj pa cca. 10 minut) :(
Lp
Moj procesor je AMD Turion X2 1,8 GHz, grafična pa ista, Radeon Xpress 1150.
Mimogrede, je kdo od vaju po nadgradnji rama (@anti_talent, predvidevam, da si dokupil večjo količino rama) opazil, da se zmanjša avtonomija baterije? Meni se namreč občutno pozna (prej 512MB, zdaj 2GB; prej kakšna ura uporabe, zdaj pa cca. 10 minut) :(
Lp
lebang1 ::
Sem nadgradil da ima sedaj 1Gb :)
Je že malo star prenosnik...
Nisem gledal kako je bilo z baterijo, ker ga imam skoraj vedno na elektriko priklopljenga.
Kaj je pri tebi težava z ramom pa žal nebi vedel.
lp
Je že malo star prenosnik...
Nisem gledal kako je bilo z baterijo, ker ga imam skoraj vedno na elektriko priklopljenga.
Kaj je pri tebi težava z ramom pa žal nebi vedel.
lp
Ma saj je tudi moj 99% časa na elektriki. Sem pa slučajno opazil nekajkrat, ko je zmanjkalo štroma :)
Lp
Lp
Pyr0Beast ::
To ti je prej baterija fuč kakor karkoli drugega.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Ja, čisto možno, ampak se je težava pojavila takoj po menjavi ramov. BTW, nisem vzel spomina znamke HP, ker je bil predrag, ampak kar enega levega.
Nima veze. Mogoče je kaj narobe v samem sistemu in ti ne varčuje več z energijo. Poraba rama je tam 0.3W na palčko.
anti_talent ::
Zdravo, hvala za vaše odgovore in mnenja.
Najverjetneje se nekaj spomina res nameni integrirani grafični. Da bi imel zaradi večje količine vgrajenega spomina na razpolago kaj manj časa pri napajanju z baterije, pa nisem opazil. Baterija je bila res že zamenjana z novo vendar pri polni osvetlitvi zaslona zdrži nekaj več kot 2h tako z 1GB kot 4GB spomina. Res pa, da vgrajeni disk SSD Kingston 64GB V+ porabi nekaj manj energije(1-3W), kot serijsko vgrajeni disk.
Porabe za vgrajeni spomin 2x 2GB DDR2 CSX PC2 - 5300 667Mhz CL5 pa ne bi vedel (kupljen na Bolhi). Moram pa reči, da sem glede na starost računalnika pri tej konfiguracije in naloženem 64bit Win 7 s časom trajanja in odzivnostjo omenjenega računalnika zelo zadovoljen.
lebang1; sem preveril ponovno procesor je x64 2.0
LP
Najverjetneje se nekaj spomina res nameni integrirani grafični. Da bi imel zaradi večje količine vgrajenega spomina na razpolago kaj manj časa pri napajanju z baterije, pa nisem opazil. Baterija je bila res že zamenjana z novo vendar pri polni osvetlitvi zaslona zdrži nekaj več kot 2h tako z 1GB kot 4GB spomina. Res pa, da vgrajeni disk SSD Kingston 64GB V+ porabi nekaj manj energije(1-3W), kot serijsko vgrajeni disk.
Porabe za vgrajeni spomin 2x 2GB DDR2 CSX PC2 - 5300 667Mhz CL5 pa ne bi vedel (kupljen na Bolhi). Moram pa reči, da sem glede na starost računalnika pri tej konfiguracije in naloženem 64bit Win 7 s časom trajanja in odzivnostjo omenjenega računalnika zelo zadovoljen.
lebang1; sem preveril ponovno procesor je x64 2.0
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: anti_talent ()
cortez ::
A ma kdo tud problem z navpičnimi črtami pri tem prenosniku ? Namreč meni se vsak dan pojavi kašna nova, najbolj pa so opazne pri video-u oz. temnem zaslonu. LCD je SXGA+ (1400x1050) .
Mogoče ve kdo, kje bi se poceni dobilo nov LCD za NX 6325 ?
Mogoče ve kdo, kje bi se poceni dobilo nov LCD za NX 6325 ?
Mam enega iz tega prenosnika za 40€ če te zanima
Jup.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Notesnik-malo počasen nx6325Oddelek: Pomoč in nasveti | 1387 (773) | Kamran |
» | Mnenja o DELL 6400 Inspiron (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9306 (5901) | steev |
» | HP nx6325 vs. nx7400Oddelek: Strojna oprema | 2401 (2000) | ant |
» | Mnenja o HP Compaq 6235 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6529 (4698) | cbelica |
» | A si kdo lasti prenosnik Acer Aspire 3004NLMiOddelek: Kaj kupiti | 1577 (1345) | mpucel |