Forum » Pomoč in nasveti » diski se izklapljajo
diski se izklapljajo
pa3k ::
Živijo.
Imam probleme z notranjimi diski. Kadar prizgem racunalnik vecinoma delajo vsi (kaksenkrat mi diska ze na zacetku ne pokaze), ko pa disk obremenim-zazenem kaksen film, mp3, ki se nahaja na tem disku mi ga izklopi. Priklopljenih sem imel 6 diskov in najprej me je zafkravau samo eden (ko sem odprl skatlo in se malo poigrau s kontakti je ponavadi zacel delat, potem pa ni vec niti to pomagalo), sedaj pa mi povzrocata probleme se dva druga diska, ki sta se prakticno nova (2 in 6 mesecev stara). Diske sem pregledal s Hard Disk Sentinelom (kot sem prebrau na tej strani naj bi bil ta program eden izmed boljsih) in mi je pokazal da je 1 disk poskodovan, druga dva ki me sedaj zafrkavata pa naj bi bla cisto vredu (oba Performance 100%, Health 98%). Zanima me kaj bi lahko bilo. Poskusil sem ze prakticno vse... Ze 10 dni si razbijam glavo s tem in iscem vse mozno kar bi lahko pomagalo po netu, ampak do zdaj ni se nic delovalo :/ Poskusil sem zamenjati sata kable (stare in nove) in napajalne kable (ker nimam doma novih kablov, sem samo zamenjal napajalne kable med diski, ki delujejo in med tistimi ki ne), ampak ni nic pomagalo. Aja pa zadnje dneve ko se mi kaksenkrat noce niti prizgati oz. se mi zaganja in ne more prit v winse, potem pa odprem skatlo in malo premaknem kable pa spet dela. Kaj bi lahko bilo narobe?? Je mozno da me maticna kaj zafrkava?
Imam probleme z notranjimi diski. Kadar prizgem racunalnik vecinoma delajo vsi (kaksenkrat mi diska ze na zacetku ne pokaze), ko pa disk obremenim-zazenem kaksen film, mp3, ki se nahaja na tem disku mi ga izklopi. Priklopljenih sem imel 6 diskov in najprej me je zafkravau samo eden (ko sem odprl skatlo in se malo poigrau s kontakti je ponavadi zacel delat, potem pa ni vec niti to pomagalo), sedaj pa mi povzrocata probleme se dva druga diska, ki sta se prakticno nova (2 in 6 mesecev stara). Diske sem pregledal s Hard Disk Sentinelom (kot sem prebrau na tej strani naj bi bil ta program eden izmed boljsih) in mi je pokazal da je 1 disk poskodovan, druga dva ki me sedaj zafrkavata pa naj bi bla cisto vredu (oba Performance 100%, Health 98%). Zanima me kaj bi lahko bilo. Poskusil sem ze prakticno vse... Ze 10 dni si razbijam glavo s tem in iscem vse mozno kar bi lahko pomagalo po netu, ampak do zdaj ni se nic delovalo :/ Poskusil sem zamenjati sata kable (stare in nove) in napajalne kable (ker nimam doma novih kablov, sem samo zamenjal napajalne kable med diski, ki delujejo in med tistimi ki ne), ampak ni nic pomagalo. Aja pa zadnje dneve ko se mi kaksenkrat noce niti prizgati oz. se mi zaganja in ne more prit v winse, potem pa odprem skatlo in malo premaknem kable pa spet dela. Kaj bi lahko bilo narobe?? Je mozno da me maticna kaj zafrkava?
kaj bi lahko bil napajalnik kljub temu da mi vse drugo normalno dela? Al si imel v mislih da je pac glavni napajalni kabel zanic? :)
IvoJan ::
Kaj pa mogoce sata controller? Katero maticno imas?
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
solatko ::
Verjetno te hebe vse po malem, daj celotno sestavo. Najprej preveri z zamenjavo napajalnika (lahko je malo švoh). Preglej tudi stanje kondenzatorjev, nekaj je še navadnih, ravno za krmiljenje zunanjih enot.
Delo krepa človeka
@solatko: cisto mozno ja... racunalnik je star ze dobre 3 leta... kondenzatorji delujejo OK... napajalnik pa je 600W
Sestava:
maticna Abit IP35
procesor Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz, 775
graficna ATI Sapphire HD 3870 512MB
ram Geil Black Dragon DDR2 2x2GB (PC2-6400 800Mhz)
ohisje Aerocool s tremi ventilatorji (180mm,80mm,120mm) (http://www.legitreviews.com/article/556...
notranji diski: -1X Samsung 500GB (HD501LJ)
-1x Seagate 500GB (ST3500320AS) [par dni nazaj sm ga vzel vn ker je Hard Disk Sentinel napisau da je slab]
-1x WD 250GB (WD2500KS)
-1x WD 1TB (WD10EACS) [par dni nazaj sm ga vzel vn ker je Hard Disk Sentinel napisau da je slab]
-2x WD 2TB (WD20EARS)
Sestava:
maticna Abit IP35
procesor Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz, 775
graficna ATI Sapphire HD 3870 512MB
ram Geil Black Dragon DDR2 2x2GB (PC2-6400 800Mhz)
ohisje Aerocool s tremi ventilatorji (180mm,80mm,120mm) (http://www.legitreviews.com/article/556...
notranji diski: -1X Samsung 500GB (HD501LJ)
-1x Seagate 500GB (ST3500320AS) [par dni nazaj sm ga vzel vn ker je Hard Disk Sentinel napisau da je slab]
-1x WD 250GB (WD2500KS)
-1x WD 1TB (WD10EACS) [par dni nazaj sm ga vzel vn ker je Hard Disk Sentinel napisau da je slab]
-2x WD 2TB (WD20EARS)
Glede na sestavo, ne bi smelo biti problemov, razen matične pološče, kjer je še nekaj starih kondenzatorjev in napajalnika, ki ima sicer veliko nazivno moč, vprašanje pa je koliko da ven 12V linija, verjetno sta dve, če imaš z diski eno preobremenjeno, kajti procesor in grafična sta kar velika porabnika.
Če izklopiš enega ali dva diska, zadeva deluje na zgornji meji in problemov še ni. Nabavi nov napajalnik in glej, da ima dosti moči na 12V.
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...
Kaj takega bi ti prav prišlo, ker imaš dosti velike uporabnike.
Če izklopiš enega ali dva diska, zadeva deluje na zgornji meji in problemov še ni. Nabavi nov napajalnik in glej, da ima dosti moči na 12V.
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...
Kaj takega bi ti prav prišlo, ker imaš dosti velike uporabnike.
Delo krepa človeka
stvar 'zaenkrat' deluje tako da hvala vsem za pomoč sem se malo poigral z napajalnimi kabli kr sem vidu da so bli tisti ki so najvec zafrkavali povezani z napajanjem pci-e kartic, tako da sem zdaj nastavu tako da so vsi diski povezani z enim napajalnim kablom razdeljenim za napajanje 4 sata diskov, drugi pa je samo za pcie... ce pa bo se vedno zafrkavalo pa bom vrjetno moral napajalnik zamenjat, kot ste mi usi svetovali, sam zaenkrat si nocem stroskov delat in upam da bo delalo (fingers crossed)
Če ti je uspelo lepo porazdeliti porabnike, bo zadeva delovala in za enkrat ne bo potrebe po novem, ko pa boš kupoval nov napajalnik, pa glej A na 12V - ih linijah. Večje so, bolje je.
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč pri sestavi računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 4766 (3696) | future |
» | Izredno počasen računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1225 (865) | solatko |
» | Nov napajalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 2514 (2242) | Hribowc |
» | Menjava napajalnika, delajo le ventilatorjiOddelek: Strojna oprema | 2016 (1784) | Janac |
» | Računalnik se ne vžge pravilnoOddelek: Strojna oprema | 2336 (1991) | Robi :P |