» »

Mnenja o HP Compaq 6235

Mnenja o HP Compaq 6235

«
1
2

Kate G ::

Zdravo

Mene pa zanima, če ima kdo tu gor sledeči prenosnik (ga tudi sama kupujem) pa me zanimajo mnenja, namreč na sosednjem forumu so mi ga močno odsvetovali, češ da je ohišje nekvalitetno, strojna oprema pa se kvari vsak mesec.Eni moji prijatelji pa si lastijo druge modele HPjevih prenosnikov, pa od njih slišim same pohvale na račun kvalitete in ugodne cene.Torej kaj je res?

Sama si okvar na računalniku (rednih) ne morem privoščiti, saj je že prenosnik sam po sebi izredno drag.

Ali je res da se hudo pregrevajo da jih ne moreš imet niti na kolenih, kaj šele prijet?To pri meni ne pride v poštev, žal, ker bo prižgan non-stop.Pa kako glasni so? In zakaj naj bi bil biometrični čitalec odtisov zanič? Namreč glede na internet (google) mi pove da naj bi bili varnostno najbolj izpopolnjeni in so tudi prejeli nekaj nagrad (hp) na to.

Prosila bi za čim bolj izčrpno poročilo tistih ki ga imajo ali imajo izkušnje z njimi;
najlepša hvala že vnaprej

Katja

Gwanaroth ::

Sam imam HPjev model nx 6125 in ga lahko samo pohvalim. Imam ga za primarni racunalnik (ker veliko skacem okoli), kar pomeni, da na njem prezivim v povprecju 8 ur dnevno. Zaenkrat dela vse brezhibno.

Kar se tice gretja, se nebi strinjal. Je pa odvisno od procesorja, koliko se greje (sam imam Turiona, ki je dokaj hladen). Brez problema ga imam na kolenih in opravljam svoje delo.

Citalec prstnih odtisov? Ga ima, a ga ne uporabljam. V linuxu se ni podpore zanj, tisti software za windows se mi zdi zaenkrat se malce nedovrsen in pocasen za resno uporabo.. Za varnost raje uporabim passphrase.

> Ali je res da se hudo pregrevajo da jih ne moreš imet niti na kolenih, kaj šele prijet?

Laž.

> Pa kako glasni so?

Odvisno, kaj na njem delaš. Glasnost je odvisna od tega, koliko se suče ventilator. Bolj kot ga obremenjuješ, dalj časa se vrti. Moram pa priznat, da so precej tišji od kakih IBMov / FSCjev (tistih, ki sem jih imel možnost testirat).
Lights often keep secret hypnosis..

Kate G ::

Kaj pa monitor, ohišje, tipkovnica, hitrost, teža, velikost, kako deluje vgrajen mikrofon ipd., čim več informacij, prednosti in slabosti ker mi vsak pove drugače.Hvala.

Gwanaroth ::

S HPji sem nasploh zadovoljen. Najprej sem imel model nx9105, s 15,4 widescreenom. Ker me je motila predvsem velikost (namreč sem veliko okoli), sem ga dal sestri ter nabavil omenjenega nx6125.

Sem več kot zadovoljen. Vgrajen mikrofon uporabljam za telefoniranje in sogovorniki pravijo, da me slišijo vredu.

Ohišje je kvalitetno narejeno in se ne upogiba, kot pri recimo kakih Gericomih ;>

Teža? 2,7 kg ima ta moj.

Hitrost? Odvisno, kak procesor vzameš ter koliko rama.

Skratka, če bi imel slabosti, ga verjetno nebi vzel, se ti ne zdi ? Sicer pa je stvar odvisna od lastnih potreb, komu kaj ugaja.
Lights often keep secret hypnosis..

Smorny ::

Tudi sam uporabljam HP nx6125, turion ML-34, 1GB ram in zaslonom 1400*1050 pik. Več kot zmogljiv. Bremza ga to, kar vse prenosnike: disk. Na spodnji strani je mlačen, mogoče topel. Brez težav ga imaš med delom lahko na kolenih. Izdelava in komponente so solidne. Po 3/4 leta uporabe nimam pripomb in ga mirne vesti priporočam.
Če ti ni nuja slovenska tipkovnica, se ga splača naročiti iz Nemčije, saj so na voljo od 480€ naprej brez operacijskega sistema in malenkost več z njim. Primer. (dostava na dom v .si je 20€!)
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

cbelica ::

Smorny, kako pa, ce je treba garancijo uveljavit?

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

balocom ::

Najbrž maš Worldwide garancijo?
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Zheegec ::

Garancija je worldwide ja, mora torej biti nek mednarodno pooblaščen servis pa lahko kjerkoli po svetu uveljavlaš garancijo (1 ali 3 leta).

Da se kvari pa da so slabi - buče, tudi za Acerje pravijo da so krep, pa se kvarijo nekje toliko kot boljše firme.
Od vsakega boš slišal da je nekaj slabo pa nekaj ful dobro, pa je v glavnem vse OK (no, mogoče kakšen Gericom ne tolk >:D )

Aja, glede NX6325 - 1400x1050 ločljivost je super za svojo ceno, Turion64 X2 se ne greje veliko, tako da "vroč" definitivno ne sme biti, priključke ima vse, RAM ima 1x1GB, ohišje je takšno kot pri večini HPjev (magnezijeva zlitina), je ful trdo pa tipkovnica je tudi OK. No saj ko vidiš en malo boljši HP NX/NC serije you've seen them all 0:)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Smorny ::

Svetovna garancija je tisto, kar je must have za prenosnik. Kaj boš delal, če se ti v tujini pokvari tronnote ali prestigio ali solonote itd?
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Hux ::

Dvomim da se HP pregreva sploh da se kiri z M, Turnino al pa Core duo dans pregreva tak fejst. Jaz ti lahko recem da se moj P4 laptop pregreva ko svinja. Sem sel po trgovini malo pa doben ni niti priblizno vroc vec ne spodaj in ne zgoraj. Samo ti laptopi seveda ne pomganjajo nic le idlajo vecina amak tudi ko moj idla postane ze vroc tak da.

btw. mene zanima kak so ventilatorji glasni ker te modele ko majo razstavlene so menda tolko hladni da vent sploh ni vkloplen ker dvomim da je tak neslisen :D razen ce je 120mm lol.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

Smorny ::

Vent se meni vklaplja na par minut in laufa 10-15 sekund pri nekem nezahtevnem delu.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Hux ::

Kurc to te. Ko sem gledal laptope enih 10 komandov na policah se dobenmu ni vent vklopo. Tak da niti nevem kak glasno je to napram trenutnemu. In tudi doben ni bil tak fejst vroc. Eden je bil sicer bol kot ostali ampak vseeno ne niti priblizno kot ta.

Sicer pa mas vecstopenjsko nastavljive procesore tak da pri najnizji stopnji obratovanja in mogoce gledanju movija se nebi smel sploh vklopit ali?

Smorny ::

ja, to je res. Ampak filme taaaako redko gledam. Je bolj delu namenjen.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

IceIceBaby ::

Še en zadovoljen uporabnik nx6125. Kupil sem ga pred pol leta in od takrat ga uporabljam kot primarni računalnik. Tudi jaz preživim za računalnikom minimalno 8 ur na dan in precej ga prenašam okoli pa me zaenkrat še ni razočaral. Tipkovnica je dobra, ohišje sicer plastično ampak kvalitetno sestavljeno in trdno ekran je povsem zadovoljiv...

Meni se ventilator prižiga občasno tudi ob procesorsko manj zahtevnih opravilih. Recimo pri surfanju, tipkanju itd. Samo v tem primeru niti ni glasen. Jaz imam ponoči prižganega in me ne moti v spanju, čeprav sem precej občutljiv na hrup. Ko ventilator zalaufa na polno ob kakšnem filmu ali igri pa zadeva postane kar glasna.

Fingerprint reader se mi zdi bedarija...nekaj časa sem se trudil z njim, potem pa sem pobrisal software in zdaj je samo še za okras.

Avtonomija je tako tako. Če daš ekran na temno pa izklopiš wireless in bluetooth je možno dobiti cca 3.5h ven. Pri polni svetlosti ekrana in prižganem wirelessu pa že en cel film težko pogledaš.

Uglavnem, prenosnik ni nič posebnega na nobenem področju, če pa gledaš overall je pa zelo spodobna mašina za dobro ceno, ki ti bo služila kar nekaj časa.

cbelica ::

Aha.. pa je pri nas kak servis za HP-je, kjer se lahko uveljavi mednarodna garancija? Pa se neki me zanima, ce kupim prenosnik (HP) v tujini, a lahko potem pri nas dokupim samo 'care pack' za podaljsanje garancije?

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

Zheegec ::

Pri HP lahko, seveda če imaš NX/NC/NW in ne Pavillion serijo.

V Sloveniji sta vsaj dva mednarodno pooblaščena HP servisa.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

PolentozerkaTM ::

No bom pa se jaz povedal svoje.
Kupil HP nx6125 preko interneta v Nemciji (mindfactory.de) septembra 2005, torej je star 11 mesecev. Dobil po kakem tednu, ker ni bil na zalogi. Paket skupaj z nahrbtnikom prispel, vse OK.
Nato sem v roku 2 mesecev sel v BigBang v KR (ker je blo najblizje in najceneje) in rekel, da hocem doplacat HP Care paket, torej podaljsanje na 3 leta garancije. So vtipkal S/N in vidli, da je iz Nemcije, a podaljsali brez komplikacij. Torej mam podaljsano na 3 leta, se splaca, ker ga mislim met nekaj casa.
Nato sem pa letos junija dobil baterijo HP travel, ki jo vstavis pod laptop. Prinesel mi jo je kolega iz USA, kupil direkt od HP. Bla je 30 namest 40 jurjev, torej se skoraj ni splacalo... Vtaknem not ves vesel, da mi bo sedaj delal laptop 6-7 ur, pa baterija napol prazna. ;(( Doma filam, izklapljam, probavam, v BIOS jo zazna, noce se pa filat... :'(
V jok pa ne na drevo, ampak naravnost na HP servis Qservis na Brncicevi. Prinesem tja, povem problem, punca vtipka S/N in me pohvali, da mam HP carepack in da ni panike. Serviser itak ugotovi, da je kupljena v USA. Cez dober teden dni me poklicejo, da me nova baterija caka.
Probam, brez problema. Sedaj se mi polni in prazni tko ko je treba. Dela pa okol 6 ur v Win, surfanje, office, gledanje slik... Sedaj ga prenasam okoli brez napajalca v eni lustni majhni torbici namesto v nahrbtniku.
Bomba servis, ze par stvari sem mel, od RAMa do vsega, pa so kar strokovnjaki, pa se dve fletni punci te pocakata na sprejemnici. Ucinkuje blagodejno in noben problem ni vec tako neresljiv. Priporocam!

Laptop je prima, pohvalim vse. Mam nastiman in Boot-up password, ki je edini ucinkovit in se citalec prstnih odtisov.
Edin problem sta trd tipki za misko teh ta prvih serij nx6125, ki so plasticne. Cez par mesecev smo kupili se 2 podobna nx6125, pa imata ze bolj mehki tipki track-pada al kak se rece. Jaz mam 1440x1050 ekran pa je skoraj premajhna pisava, pa sem sele mal cez 20 in dobro vidim. Ekran nima tako lepe slike ko IBM, to ni kej. Refleksnega ko ga ma kak Acer ne maram, ampak povem vam, da ko mas enga 4 leta starga IBM tud z enako resolucijo celo na 14", ma je slika tam res precej lepsa ko na mojem. Ampak sej vsega ne mores met ta boljs... za nas normalne loleke, ki smo po 5-10 ur za LCDji, je OK. Se bo pa vedno naju nekdo, ki...
Laptop mi je precej pomagal med studijem, skoz sem ga nosil s seboj in tud na potovanja pa je prima. Ceprav pol ko ga precej nosis okol, bi si zazelel 12"... a je to ze druga zgodba odrekanj.
Performanse na Turion 1.8 GHz so prima, graficna integrirana ATI je precej boljsa od kakih Intel 950, kar smo sprobal, ko je edino na mojem laptopi delal en program, pa so se vsi hvalili s svojimi Centrinoti in mene v kos dajal, ces da sem odpadnik z AMD...
Se ne greje, ventilator se vklopi vsake 20 min za kakih 15 sekund, kar je prima. Edin disk slisis. Opremljenost s porti fantasticna. Ohisje bomba, zelo solid, tud ko potrkas nanj.
Priporocam, tako kot ostali komentatorji. nx6235 mora pa sekat! mogoc se pa ozri se za Dell v BigBangovi akciji.

Zgodovina sprememb…

Gwanaroth ::

> mogoc se pa ozri se za Dell v BigBangovi akciji.

In nabavi zraven še gasilni aparat, v primeri, da se ti vžge baterija :D
Lights often keep secret hypnosis..

perci ::

Jst sem z nx6325 1400*1050 zadovoljen. Baterija ni nevemkaj (slabe 3 urce ob pisarniških opravilih in surfanju), ostalo je kar ok. Fajn je ker ma giga rama x2 proc pa tut ni za odmet. Grafika je menda med boljšimi integriranimi, vendar me to ne gane preveč, ker igric ne špilam. Ohišje je pa zelo kvalitetno, nobenih čričkov, zvijanja pa tudi greje se čist v mejah normale.

Overall zadovoljen, je točno to kar sem pričakoval s kakšnim minusom, ki sem ga ze pred nakupom vzel v zakup.

Kate G ::

Najlepša hvala za odgovore.Sedaj pa me zanima še, kje bi se dalo dobiti omenjen računalnik (HP compaq 6235) najceneje?

Iščem varianto z 1.8 procesorjem ki ni Turion (ki se zelo segreva), z vsaj 60-120 gb / 5400 diskom (večji in hitrejši je, boljše je), vsaj 512 gb rama (ga bom itak nadgradila z še 512 mb), za čim ugodnejšo ceno, Windows XP pro zaželjen, grafična pač kot grafična - glavno da bo delal Photoshop pa movie maker ok.Mora biti pa nov.Do 250.000 sit.

Ideja?

Lahko je tudi iz tujine (mam mejo blizu - Avstrija), ampak rabim slo tipkovnico (to se da pri garanciji uveljavljat, da ti dajo slovenske tipke ali pač ne?).

Kje ste jih pa vi nabavili :)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Kate G ()

cbelica ::

Jst ga gledam tukaj in vsak dan sem blize odlocitvi, da ga vzamem:D
Zaslon je bolj bogi (1024x768), ma za te pare prezivim tudi to:P

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

Smorny ::

Opa punca! Turion se NE segreva!
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

tolarcek ::

Mene pa zanima kakšna je razlika med Amd Turion 64 in Amd Turion 64 X2.

Sem videl v Bofu, da prodajajo nx6325 s procesorjem Amd turion64 x2 s taktom 1.6 GHz za skoraj dvajset jurjev dražje kot nx6125 s procesorjem Amd Turion 64 s 2.2 GHz.

Je razlika v ceni pri nx6325 zaradi 1gb rama in 100gb diska ali zaradi tega, ker je procesor s pripono x2 zmoglivejši (vzdržljivejši)?

Zheegec ::

Turion64 x2 je dual-core.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Kate G ::

Najlepša hvala vsem, zdaj pa še samo nekaj - kako reagira zaslon na svetlobi, kakšne so kaj barve v primerjavi z namiznimi navadnimi ali lcd zasloni (imam 5 zaslonov pri hiši in bi pomagalo če bi vedela primerjavo, 2 lcd in 3 navadne), v mislih imam gledanje filmov, ali je boljši zaslon prenosnika ali namizni ekran (za oči in na splošno) in ali se da priklopit na HPja (oz. vgradit) tv kartico?Ali se da garancijo podaljšat po preteku enega leta (ali prej) ali se jo mora ob nakupu? Pa tipkovnica - ali je slišna med tipkanjem ali takšna kot so navadne ultra tanke tipkovnice?

Namreč po izgledu, ceni in funkcijah mi je Hp zakon, so mi pa vsi svetovali na RN bolj tega kot HP.

http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=D...

Kaj menite? V čem je boljši in v čem slabši?
Kot sem rekla rabim računalnik za photoshop, movie maker, igric ne igram kaj dosti razen kakšne na easy (šah, karte, mogoče Sims), rada bi da je lahek (Se pravi 2,6 - 3kg in čim tanjši, recimor 3 cm-3,5 cm), glasbo ogromno poslušam in jo montiram (čist na simpl z Audacity), baterija ni važna ker bom itak dokupila močnejšo bo pa dosti na napajalniku(adaptarju) tudi, pa seveda kabelski internet potrebujem, tudi dosti filmov pogledam (potegnjenih prek interneta) se pravi da rabim disk 80 gb, če ne več.Tudi tipkam kar dosti, se pravi da rabim dobro odzivno in tiho tipkovnico ki se ne obrabi prehitro.Dobro bi bilo tudi da je dokaj odporno ohišje (proti praskam, sicer ga ne bom metala po tleh :D ampak praske pridejo mimogrede).Mi bo nadomestilo za domač namizni računalnik (ta moj sedaj je vreden en dr*k sploh pa ni priročen ker kar dosti hodim naokrog).Pa seveda, ne sme bit preglasen (prižgan bo tudi ponoči) in ne sme se preveč segrevat (ker bo ogromno prižgan in nočem da bo vroč da ga ne bom mogla prijet v roke ali da bo fajn opazno da je vroč).Rabim tudi dvd bralnik in zapisovalnik.Prenosnik ki bom kupila bom skoraj zagotovo še nadgradila z vsaj 512 mb rama(da bo imel nekje vsaj 1gb rama).Torej povzetek, rabim računalnik za splošno rabo ki bo hiter in deloval brez nadležnega in živce parajočega štekanja.Cena do 250.000 sit.

Torej ali je HP pravi zame ali ne?

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Kate G ()

Kate G ::

Govorim o tem HPju:

- AMD Turion 64 X2 Mobile procesor TL-56 1.8-GHz, 2 x 512-KB L2 cache
- Pomnilnik 512MB DDR2 (667MHz) - 1 prosto vgradno mesto (bom nadgradila z vsaj 512 mb)
- 80.0GB SMART ATA HDD 5400rpm
- DVD+/-RW enota Dual Layer
- Grafična kartica ATI Radeon Xpress 1150 do 128 integrirana
- Zaslon: Zaslon 15'' TFT XGA (1024*768) BrightView
- Modem 56k V.92, Gigabit mrežna kartica 10/100/1000 Mb/s
- LiON baterija (do 4 ure dlovanja) - (bom dodala boljšo)
- Integriran 802.11g brezžični mrežni vmesnik
- Vmesniki:
- 3x USB 2.0,
- 1x FireWire
- 1x VGA
- 1x S-Video
- ExpressCard/54 vgradno mesto
- 7-v-1 vmesnik za podatkovne kartice
- vtič za potovalno baterijo
- PC Card vgradno mesto
- Biometrični čitalec prstnih odtisov
- TPM varnostni čip
- mere: 32,9 x 24,7 x 3,0 cm
- teža: 2,6 kg
- garancija 1 leto podaljšala na 3 leta)

Pa bo v bližnji prihodnosti kakšna večja sprememba cen prenosnikov ali vsaj kaka množična pocenitev?

nja ::

malo off....se opravičujem0:)
Kate, zakaj se nisi odločila za dell-a?

Kate G ::

Po prenosnika grem konec septembra in takrat Dellov verjetno ne bo več.Sicer bi (bom) vzela Della, je pa dobro imet alternativo če nečesa ni.

perci ::

jst tega hpja ne bi vzel ker ma prešvoh resolucijo

Kate G ::

Zakaj že je resolucija pomembna?

cbelica ::

...da ti ni treba skozi drsnike gor/dol pa levo/desno pomikat, da kaj vidis:D

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

perci ::

Kate G: Zato, da imaš več delovnega prostora. Še posebej za photoshop kjer imaš en kup palet z orodji to ni za odmet.

Kate G ::

Tudi sedaj imam na svojem 17 palčnem monitorju resolucijo 1024*768 in sploh ni moteče, pravzaprav je super- saj je to enako, ali ne? Ker mi ni najbolj jasno kako je mišljeno.

perci ::

hehe, ja ce ti to ustreza, potem pa kar

Samo kokr te razumem prezivis na racunalu vec ur na dan in kako lahko buljis v 1024*768 mi ni jasno. To imas se CRT ali LCD?

Zheegec ::

Ojoj, 1920x1200 je zakon :D >:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Gwanaroth ::

Jst ne morem delat z večjo resolucijo od 1024*768. Razlog: dioptrija.
Lights often keep secret hypnosis..

Kate G ::

Imam se CRT in na njem lahko zdržim brez problema, resolucija 1024*768 mi je popolna. Saj je na prenosniku 1024*768 enako kot na CRT ane?

perci ::

Gwanarotha še razumem, k ma orng dioptrijo, ampak drugač pa ne štekam zakaj bi si kdo želel 1024*768 za fotošop.

Kate G, na prenosniku bo to isto kot na CRT. Ti pa vseeno svetujem, da si vsaj pogledas kak laptop z visjo resolucijo, ker razlika je res kot dan in noc.

Smorny ::

Prenosnik je fizično bližje očem. Jaz že na 1280*1024 težko delam. No, zato pa imam 2*19" za delo :)
Verjamem, da se tudi v photoshopu dajo izklopiti toolbari in lahko delaš vse preko tipk, tako kot v acadu.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Smorny ::

danes sem imel proložnost delati s nx6325 iz compulanda za malo manj kot 500€. Zadeva je kvalitativno nekaj za 6125, vendar za tako ceno best buy. Sempron 3500+ je prav neverjetno odziven, kljub le 512 mb rama. Motila me je edino 1024*768 resolucija in napram 6125 nekoloko bolj grobe tipke. Vseeno priporočam, če se izbira po price/performance!
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Kate G ::

Hvala, zlati ste :)

Sem pa včeraj dobila vprašanje ob uporabi svoje namizne kište (osebnega pcja) - namreč ta moja kišta je tako glasna, da jo slišiš skozi zaprta vrata v sobo nasproti moje sobe (pri obeh sobah so vrata zaprta).In prav dobro se jo sliši.Ne vem kaj tako ropota, tisti mini ventilatorček od procesorja verjetno.Drugače je računalnik fajn hladen in očiščen.Ponoči se še spat ne da s to prižgano "motorko" (namreč zvok brni).

O kakšni "Glasnosti" govorimo pri prenosnikih pri polni obremenitvi?

Kate G ::

Pa še to: v čem je razlika med nx6125 in nx6325?

Zheegec ::

NX6325 je novejša serija, DDR2 RAM, boljša grafična kartica, večina jih ima Turion64 x2 (dvojedrni) procesor, nekateri pa še Semprone 64-bit.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Kate G ::

Kje pa bi se dalo dobiti 2gb rama za HP compaq prenosnike najceneje?

Zheegec ::

Še dodatno 1GB? Daš noter Kingstone pa je, samo pazi ker imajo nekateri novejši 667MHz RAM in 533MHz spljoh ne deluje...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

opeter ::

Jej, perci ima prav, jaz odkar sem navajen na 1600x1200 pri delu v fototrgovini težko pogledam na monitor z manjšo ločljivostjo 8-O. Da o tem, ko sem videl 2x30" Apple Cinema Display v Londonu povezana na enga orenk PowerMaca G5 niti ne govorim. Tako resolucijo še nisem videl (v živo).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Kate G ::

Torej se ne da pod nastavitve (kot pri osebnem pc-ju) naštimat ločljivost? Da bi imela npr. 1152 x 864?

carpenter ::

Ne, recimo pri zaslonu 1024x786 je to max ločljivost. To je število pik (pixlov) na zaslonu in čez to ne moreš it..

Zheegec ::

Ločljivost se da nastaviti, toda tako kot pri vsakem LCD se da nastaviti samo NIŽJO ločljivost kot je napisano (torej če imaš 15" LCD z maksimalno - hkrati je to tudi priporočena - ločljivostjo 1024x768 lahko izbiraš samo nižje ločljivosti, recimo 800x600...), ima pa vsak prenosnik (oz 99% prenosnikov) VGA izhod za zunanji LCD/plasmo/projektor, kateri imajo v glavnem vsi ločljivosti do 1920x1200 ali več.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Kate G ::

Tak prenosnik pa mora bit res zelo zmogljiv (HP):

• Zaslon 15" TFT 1400*1050 XGA +WVA
• Procesor AMD mobile Turion 64 X2 TL-60 (2.0GHz)
• Spomin 1024MB DDRII 667MHz - do 4096MB (prost slot)
• Trdi disk 80.0 GB SMART SATA HDD 5400rpm
• ATI Mobility Radeon Xpress 1150 do 128MB shared
• DVD+/-RW enota DL SM
• Mreža 10/100/1000
• Modem 56k V.92
-802.11a/b/g, Bluetooth
-3xUSB 2.0, ni paralel,1xmodem RJ11, RJ45, VGA, 2xAudio, S-Video TV-out, ni COM porta, Firewire, 7v 1 čitalec kartic, čitalec prstnih odtisov
-1x PCMCIA I/II
-30.3x328.6x247.3 mm / 2,6 Kg
-6 celična LiON
-WIN XP PRO Edition Angleški , SLO Language pack
-Garancija 12 mesecev

Za 290.000 sit - je vreden? Ker imam pa alternativo z procesorjem 1.8 in 512 mb ter manj kvalitetnim zaslonom za 210.000 sit pa ne vem kaj se bolj splača.Je sploh očitna razlika pri delu (hitrost odzivnosti in manj štekanja) ali je enako?
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HP nx6325 vs. nx7400

Oddelek: Strojna oprema
232353 (1952) ant
»

nakup prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
655889 (4619) sw0rdfish
»

Kateri HP prenosnik mi svetujete?

Oddelek: Kaj kupiti
81124 (1067) Shadowman-x
»

15.4" vs 15"

Oddelek: Kaj kupiti
171468 (1119) billy
»

Izbira zanesljivega prenosnega računalnika?

Oddelek: Kaj kupiti
363056 (1864) Rešpetlin

Več podobnih tem