Forum » Pomoč in nasveti » antivirus problem
antivirus problem
lopatca ::
Pozdravljeni!
Imam problem saj ne morem namestit nobenega antivirusa! Ko vpišem v google npr.:avg, avast, f-secure,...., mi najde stren, potem ko pa hočem kliknit na to stran mi napiše: strežnika ni mogoče najti!
Zakaj tako? Kaj naj naredim?
LP, Tomaž
Imam problem saj ne morem namestit nobenega antivirusa! Ko vpišem v google npr.:avg, avast, f-secure,...., mi najde stren, potem ko pa hočem kliknit na to stran mi napiše: strežnika ni mogoče najti!
Zakaj tako? Kaj naj naredim?
LP, Tomaž
bluefish ::
Očitno že imaš nesnago. Prenesi namestitveni program na drugem računalniku in ga nato kopiraj na okuženega. Za začetek uporabi malwarebytes.
KoMar- ::
Prenesi namestitveni program na drugem računalniku in ga nato kopiraj na okuženega.
Namestitveni program je pa datoteka .exe, ki jo downloadaš in daš recimo na USB ključ.
lopatca ::
Naredu sm točno tako kot praviš pa me ne spusti naprej, napiše mi:
Setup error
Severity: error
Error code: 0xE001003D
Error message: Specified file was no found
Additional massage: An invalid control file has been received. Please try again later
Context: Initialization of the AVG Online Installer
Setup error
Severity: error
Error code: 0xE001003D
Error message: Specified file was no found
Additional massage: An invalid control file has been received. Please try again later
Context: Initialization of the AVG Online Installer
Bolf3nk ::
in kako ti je uspelo furat računalnik brez kakeršnega koli zaščitnega programa?
probaj z različnimi brskalniki, safe mode, pa online scanerji
probaj z različnimi brskalniki, safe mode, pa online scanerji
Duhec ::
V "Varnem zagonu z omrežno podporo" izbriši datoteko z imenom hosts, ki se nahaja v mapi etc na lokaciji:
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\
Nato (še vedno si v varnam zagonu) preskeniraj komp z nekim online scenerjem, ki ti tudi očisti zajedalce.
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\
Nato (še vedno si v varnam zagonu) preskeniraj komp z nekim online scenerjem, ki ti tudi očisti zajedalce.
bluefish ::
in kako ti je uspelo furat računalnik brez kakeršnega koli zaščitnega programa?S pravo mero zdrave pameti brez problema za nekatere.
Ja, vsekakor uporabi prej omenjeni postopek. Če ne bo pomagalo, pa bo potrebno počasi razmišljati o ponovni namestitvi sistema.
Wox ::
Verjetno rootkit. Če nimaš na voljo znalca je še najboljše takojšnji odklop iz omrežja ter format in reinstall ob predhodnem backupu pomembnejših datotek etc. Na čistem računalniku se iz varnostnih razlogov spremenijo gesla in če se je računalnik uporabljal za on-line banking obvestiti ustrezne inštitucije da ustrezno ukrepajo.
Commodore 64
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Informacijska varnost | 44139 (26179) | BorutK-73 |
» | Ne morem prit na google in gmailOddelek: Pomoč in nasveti | 3157 (2780) | Yossarian |
» | Programi z Download.com oviti v dve plasti namestitve (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 15799 (13117) | MrStein |
» | [windows 2000] Recovery? Startup programi?Oddelek: Operacijski sistemi | 1136 (1089) | kixs |
» | Windows ME namestitevOddelek: Operacijski sistemi | 858 (789) | HerrBaron |