» »

Windows ME namestitev

Windows ME namestitev

CyBorg ::

Kupil sem si nov računalnik, brez nameščenih windowsov. Zdaj pa ko jih hočem namestiti pride do problema. Namreč v trenutku preden bi se moral zagnati namestitveni program se ne zgodi nič, ekran je prazen. Zdraven tega računalnika imam še dva s katerima pri namestitvi windowsov nisem imel nikoli nobenih težav, windowse sem nalagal tolko krat, da jih imam praktično že v malem prstu, zaj pa to;( .Prosil bi za kakršen koli nasvet, ker če ga peljem na servis bodo hudičevo zaračunali.

Računalnik nima disketarja tako, zaženem windowse kar iz CD-ja. Poskusil sem namestiti tudi windowse 98 pri čemr sem si pomagal s zagonskim CDjem (zagonska disketa prekopirana na CD, variana v NERU) pa se zgodi isto (ko izberem v zagonskem meniju namestitev windowev iz CDja se prikaže možnost izbire ogleda podrobnoti, prekinitev in namestitev (Setup) katero tudi izberem pol pa konec;( ).

Mislim da težava tiči v BIOSih ali strojni opremi.

ASUS A7S333
Athlon 2400+
GeForce FX5200
HDD MaXtor 60GB
Transcend 256MB, 333MHz

Še enkrat lepo prosim za kakeršno koli informacijo
pa Lep pozdrav

Jan
  • premaknil: ToniT ()

Cokolesnik ::

Mislim, da je težava v strojni opremi oz. nepravilnem delovanju katere od komponent. Kar se tiče različice Windowsov, se izogibaj Win ME, ampak raje uporabljaj Win 98 druga izdaja (oz. Win XP, če je računalnik kolikor toliko zmogljiv).
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

CyBorg ::

Ja tak je windwsi 98 in ME se sploh ne zaženejo zakaj ne, nevem. Win XP pa delajo brez problema. če kd ve zakaj je temu tako, lepo prosim za informacijo. Ja XPji so super moti me to oz. brata da ne more igrati starih igric on pa jih hoče8-) .

Cokolesnik ::

V XPjih lahko simuliraš starejše OS, če program, ki zahteva starejše platforme, ne deluje drugače.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Lith ::

Cy:
a si probal mogoče EN verzijo katerihkoli (ME ali 98) windowsov instalirat ?
boš vidu da tisti pa grejo BP, sicer pa najbrž nimaš instalacije v enem prstu, če nisi probal zagnat instalacije s SETUPCOR.EXE namesto Setup-a običajno ?
ne se dat, dokler ne sprobaš hardware tut drugače s kako disketo za RAM, disk... (ok, s CDjem BOOT v DOS in ...)
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

HerrBaron ::

Pri Win9x in ME je problem, če nimaš disketarja.
Če imaš v BIOS-u opcijo report no FDD fir Win98 poskusi to, sicer pa si poskui dobit en disketar

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

raid 0 setup

Oddelek: Strojna oprema
362124 (1587) GrimReaper
»

Windows 98; temeljit pregled ali format?

Oddelek: Operacijski sistemi
322069 (1545) Pyr0Beast
»

Instalacija XP ne najde diska

Oddelek: Operacijski sistemi
416021 (4884) fredyjetle
»

Instalacija XP brez disketarja

Oddelek: Pomoč in nasveti
281620 (1210) Easy D
»

Namestitev Windows 98SE