» »

Kako podaljšati kabel do satelitov na z5300

Kako podaljšati kabel do satelitov na z5300

Matthew ::

Imam zvočnike Logitech z5300. Selim se v novo stanovanje, kjer se je izkazalo, da sta kabla do zadnjih dveh satelitov občutno prekratka. Podaljšati bi ju bilo potrebno za okoli 10 metrov.

Kabel, ki gre ven iz satelita, je tak:

Činč kabel

Činč kabel

Vtakne se ga v woofer v zgornjih 5 lukenj na tej sliki:

Woofer

Woofer

Malo sem poguglal in nekako prišel do dveh variant:
- kabel odrezati in nadomestiti z daljšim
- kabel doštukati s podaljškom

Varianta, da samo doštukam podaljšek, izgleda elegantnejša, vendar so ljudje večkrat komentirali, da se je v tem primeru kakovost zvoka občutno poslabšala. Zato me zanimata naslednji stvari:
1.) Ali je možno kupiti podaljšek, s katerim ne bi (občutno) izgubil kvalitete zvoka?
2.) Ali je postopek lotanja zvočniškega kabla težaven ali ne? Kakšno žico sem v življenju že zlotal, več pa ne.

Če ma kdo kakšno podobno izkušnjo, se priporočam. Drugače pa prosim za kakšen nasvet tistih, ki se bolj spoznajo na kable in audio opremo.

paljer ::

Sam imam podaljšek za zadnje satelite. Ne opazim nekega poslabšanja + prek zadnjih satelitov gre najmanj zvoka (pri filmih).

Mi lahko poveš, katere si kupil? Nekaj sem bral o tem, da je važna debelina kabla.

paljer ::

V BTCju v eni trgovini za par evrov.

DeathKiller ::

Najbolje, da kupiš nou činč kabel, drugače je pa odvisno od tega, koliko rabiš dolg kabel. Drugače pa kupiš samo kabel, kolikor hočeš dolg, pa na njega "zmontiraš" zaključek.

JanK ::

Ne kompliciraj in kupi podaljsek a-la tale

Debelina kablov se mogoce pozna pri top opremi, visokih moceh,... za domace namene pa ne dovolj, da bi zaradi tega sel komplicirati debelejsimi kabli.

WarpedGone ::

1.) Ali je možno kupiti podaljšek, s katerim ne bi (občutno) izgubil kvalitete zvoka?

Izguba kvalitete zaradi štukanega kabla je mit. Ne slišiš razlike.

2.) Ali je postopek lotanja zvočniškega kabla težaven ali ne? Kakšno žico sem v življenju že zlotal, več pa ne.

Lotanje bi težko blo bol simpl. Žici zaviješ, polotaš in oviješ z izolirtrakom. Fertig del.
Zbogom in hvala za vse ribe

69charger ::

Kupi nov kabel in ga priklopi,brezveze se ubadat z štukanjem itd.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

JanK ::

69charger je izjavil:

Kupi nov kabel in ga priklopi,brezveze se ubadat z štukanjem itd.

OP pravi "Kabel, ki gre ven iz satelita, je tak:", iz cesar sklepam, da ima kabel na eni strani konektor, na drugi strani pa izgine v zvocnik.

Res je, na teh zvočnikih ne moreš odklopiti starega in priklopiti nov kabel, ker le-ta "izgine" v zvočnik, zato ga ne moreš odstraniti drugače kot da bi ga nekako odrezal.

Najbolje, da kupim podaljšek in bom videl, če bom zadovoljen.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Popravilo zvočnika - strgan kabel

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
151088 (811) d0rK
»

Prekratka žica na napajalniku???

Oddelek: Pomoč in nasveti
324931 (3983) kronos_10_
»

Kvaliteta zvoka in podaljšek?

Oddelek: Zvok in slika
71352 (1201) T_F_7
»

Kako podaljšati audio kabel za zvočnike?

52287 (2166) KandazaR
»

Ali se da podaljšati kable pri x-620 zvočnikih?

121379 (1271) CaqKa

Več podobnih tem