» »

Ali se da podaljšati kable pri x-620 zvočnikih?

Ali se da podaljšati kable pri x-620 zvočnikih?

jurcy ::

Zanima me, če bi bilo kakorkoli mogoče podaljšati kable pri Logitechovih zvočnikih x-620?Stvar je pa taka da gre kabel kar direkto v zvočnik v nizkotonca pa gre preko činč konektorja(ali nečesa podobnega)



Lp,Jure

OnTheMic ::

In kater kabel bi ti rad podalšal? Tistega, ki povezuje računalnik z nizkotoncem ali tiste kable, ki povezujejo nizkotonec s sateliti?

LP:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OnTheMic ()

jurcy ::

Ja to sem še pozabil točno :) ....rad bi podalšu kable ki gredo od nizkotonca do satelitov...




Lp,Jure

OnTheMic ::

Ni problema. Ti kar podaljšaj, kolikor te je volja, le center pusti pri miru (tisti 15-pinski kabel). Kabel naj bo navaden dvožilen in pribljižno enako debeline, kot original kabli (raje več, kot manj). Če nisi vešč v razdiranju in menjavanju priključkov, lahko kabel "doštukaš" kjerkoli po celotni dolžini, le da potem stvar najbrž ne bo ravno estetska:\ Pa pazi na polariteto [+] in [-] na kablih, če boš pri kakšnem satelitu to zamenjal, se ti sesuje surround slika (če si se sploh kdaj ubadal z nastavljanjem le-te).

LP:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OnTheMic ()

Vesoljc ::

sej lahko tud 15-ega podaljšaš? sicer se sam tega ne bi lotil, je pa nekaj specializiranih podjetij pri nas, ki ti naredijo kable po meri...
redline v lj recimo.
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

OnTheMic ::

Ja, lahko podaljšaš tudi tistega 15-pinskega za center, vendar glede na JURCYjevo vprašanje (ali se sploh da podaljšat kable?) sklepam, da nima dovolj izkušenj za menjavo 15-pinskih kablov. Sicer pa se tega lahko loti vsak, ki je v življenju že kakšno stvar polotal, saj 15-pinski kabel in konektorje dobiš v vsaki elektro-štacuni.

LP:)

jurcy ::

a ne morem kablov kar kupit?(v kakšnem bigbangu al pa kej...)....ker nebi lotu

OnTheMic ::

Hja, problem je v tem, ker navadnih dvožilnih kablov s činč (RCA) konektorji ni za dobiti (to je popolnoma izvenstandardna kombinacija, ponavadi so taki kabli koaksialni - oklopljeni) in bi celo premoženje zapravil za razne pretvornike. Rajši najdi kakšnega kolega, ki zna lotat, mu daj za pir ali dva, pa boš precej ceneje skos prišel.

LP:)

iso2000 ::

Kaj pa če bi enostavno kupil ženske činče in moške činče pa poljubno metrov kabla vmes, pa bi imel lep podaljšek, brez rezanja original kablov.
LP

OnTheMic ::

Hja, rekel je, da on ne bi lotal, torej ta možnost odpade:\

LP:)

jurcy ::

OnTheMic ::

Napaka!
Saj ravno na to sem te opozarjal. Že narejeni kabli s činč priključki so drugačnih od tvojih. Taki kabli so namreč namenjeni povezavi linijskih signalov med komponentami (recimo LINE OUT pri računalniku, na CD-playerjih in podobno), zato so oklopljeni (koaksialni) in imajo v sredini zelo tanko žilo. V tvojem primeru pa mora po kablu teči že ojačan signal, ki je veliko močnejši od linijskega, zato pa potrebuješ navaden dvožilni kabel, ki ima precej debelejši presek žice v primerjavi s tisto tanko žičko v koaksialcu, ki si ga kupil. Sicer bo zadeva delovala, ker na satelitih ni tako močnih signalov, vsekakor pa bodo izgube precej večje zaradi velike upornosti koaksialca. Česa močnejšega pa raje ne priklapljaj gor, da se bo kaj topit začelo...
Kaj res nimaš nobenga kolega, ki bi to zrihtal???

LP:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OnTheMic ()

CaqKa ::

joj. ne signalnih kablov uporabljat za močnostne signale... signalni kabli so namenjeni za malo izgub in majhne signale.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kabli za zvočnike; kje jih dobim?

Oddelek: Zvok in slika
183341 (2856) Akssi
»

menjava tel. kabla od omarice do modema

Oddelek: Omrežja in internet
144660 (4379) Tarzan
»

S-VIDEO kabel

Oddelek: Kaj kupiti
151627 (1334) Pithlit
»

PC------- kabel--------- TV

Oddelek: Zvok in slika
111292 (1081) Vesoljc

Kabel iz računalnika na monitor > ma kdo?

Oddelek: Strojna oprema
81060 (930) bastadu

Več podobnih tem