» »

Dell U2311H Eyefinity

Dell U2311H Eyefinity

-THX- ::

Zdravo.

Kupujem monitorje za eyefinity, do sedaj sem jih pogledal ene par in najbolje se mi je zdel Dellov U2311H.
Torej, dobrodošli so kakršnikoli komentarji glede tega ekrana, tudi predlog za kak boljši ekran?
Ta se mi zdi best buy za cca 200€.

Kako pa je z Rev. A00/A01/A02

Z grafičnima karticama (saphire hd 6950 2gb) sem dobil DisplayPort v MiniDisplayPort adapterje, torej bi imel enega na DVI in dva na DP, ker nima HDMI :(
Ker pa z ekranom dobiš samo dvi in vga kablovje, kateri je še najboljši DP v DP kabel?
Malo gledam in opažam, da naj bi z monitorjem dobil "USB Up-link cable" kaj je to?

Torej kakršna koli mnenja, informacije, podatki, priporočila ipd so dobrodošla.

Najlepša hvala
Lep pozdrav
  • spremenil: -THX- ()

OldSkul ::

Jst mam ta ekran. Odličen, dobil sem A02, ki naj bi bil OK. Za ta denar best deal, tudi če bereš tuje forume, boš dobil isti info.
Tist USB kabel je za povezat zaslon na PC, ker je v zaslonu USB hub z dvema USB priključkoma.

root987 ::

OldSkul je izjavil:

Jst mam ta ekran. Odličen, dobil sem A02, ki naj bi bil OK. Za ta denar best deal, tudi če bereš tuje forume, boš dobil isti info.
Tist USB kabel je za povezat zaslon na PC, ker je v zaslonu USB hub z dvema USB priključkoma.

Samo manjši popravek: 4 USB priključki - 2 ob strani, 2 zadaj. ;)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Pa res! Sploh nisem opazil.

Še nekaj. Ohišje je kakovostno in daj profi izgled. Zaslon lahko premakneš za 90 stopinj (pivot al kk se reče), ga premikaš po višini, sam zaslon lahko tudi nagibaš...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OldSkul ()

Hvala :D
@OldSkul, bi zmeril koliko je stranskega roba?

Tist USB kabel je za povezat zaslon na PC

O_O?? USB na USB ali...?

matonson ::

Jst bom napisu samo tisto kar me moti. Če to malo zanemarimo, je monitor za ta denar top.

Men se je začel tole dogajat.
http://forums.overclockers.com.au/showt...

Če je črna slika je kar malo moteče. Pri meni je samo ena taka točka. Če pritisnem na okvir se premika. Začel mi je tudi piskati, ampak samo takrat, ko je hladen(kake 2min). Menu je včasih malenkost počasen, ko menjaš med izhodi. Če npr. menjaš displayport pa dvi, rabi nekaj časa, da pride k sebi. Koti so sicer dobri, ampak pri črni so pa porazni. Na 2209wa je črna ratala samo malo svetlejša tu pa rata še malenkost vijoličasta(ips glow).

Imam A01

Zgodovina sprememb…

• spremenil: matonson ()

Hvala za mnenje :)
Kdaj se ti je pa ta backlight bleeding zacel dogajat? Ker če je že na začetku, bi ga morali vzeti v garancijo.
Naj bi pa naredili kar nekaj popravkov s prehodom na A02.

Kaj pa pozitivne misli? :D
Odzivnost, slika, kakovost, ipd?

Lahko potrdim vijolično barvo če gledaš iz strani. Ker sam ne gledam iz strani ni take panike, mogoče pa za nekoga je.
Rob je širok 1,8cm
Meni (še) ne piska.

Ko je bil nov, še nisem imel nobenih težav.

O sliki monitorja je težko govoriti, če nimaš zraven vsaj še enega primerljivega. Razni testi so gotovo veliko boljši kot moje mnenje. Meni se zdi slika odlična. Sicer je na začetku treba malo nastaviti, saj vleče malo na modro. Kvaliteta je ok, ni pa tako kot zgornji Dellov razred. O stojalu je že nekdo pravil. Gre v vse smeri. Kar se odzivnosti tiče, se pa nisem nikoli s tem ubadal ali kaj posebej občutil, da bi bilo kaj narobe. Sem pa prebral že na dosti forumih, da je le ta primerljiva s TN monitorji.

Zheegec ::

OldSkul je izjavil:

Lahko potrdim vijolično barvo če gledaš iz strani. Ker sam ne gledam iz strani ni take panike, mogoče pa za nekoga je.
Rob je širok 1,8cm
Meni (še) ne piska.

To je standard za IPS, da je črna vijolična pod precej velikim kotom.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Kurzweil ::

Za ta denar verjetno najboljša izbira, sam monitor je iz všečnege "neglossy" materiala, kot so prej omenili ima tudi USBje, tista pivot funkcija je precej manj uporabna kot se mi je na začetku zdelo (sigurno pa zelo uporabna za kakšne delovne terminale ali predstavitve). Za razliko od katerih monitorjev ima 3 letno garancijo (ena leto več), edino kar je splošno dejstvo je da imaš dve reviziji glej da nabaviš, kot je najbolj logično 2. ali a02 se mi zdi. Skupno vsem tem modelom pa je da so blazno "razštelani" za kar rabiš samo narediti kalibracijo, zato na tem mestu sprašujem če je kdo takšen dobrotnik da jo deli z vsemi nami, kajti meni je ne uspe več najti - mislim čiste nastavitve, številke za kalibracijo - HVALA

Najlepša hvala za vse odgovore. Ta teden ga bom vrjetno šel pogledat.
Kakorkoli, komentarji so dobrodošli, pravtako nastavitve za katere je vprašal že Kurzweil.

Zheegec je izjavil:

OldSkul je izjavil:

Rob je širok 1,8cm
Meni (še) ne piska.

To je standard za IPS, da je črna vijolična pod precej velikim kotom.

hvala za informacijo. Nisem vedel, kajti je to moj prvi IPS zaslon.

Soni ::

Zanima me, kako ste kaj zadovoljni s tem monitorjem, prosim za mnenja
Na spletu sem našel prodaljalno MOJCOMP, http://www.mojcomp.net/index.php?page=s... ker so v akciji bi vzel kar dva, napišite svoje izkušnje.

Hvala za odgovore

Super je, razen tistega kar sem že zgoraj opisal. Sem ga dal v garancijo ter dobil novega A03. Sedaj imam pa namesto zgoraj, spodaj dva svetla fleka pri črni sliki, ki pa na srečo ne motita toliko kot pri prejšnjem. Moj brat je dobil brezhibnega. Očitno imam smolo.

Za 209€ se sigurno splača:)

zagi123 ::

Kako se vam kej zdi AG coating pri tem monitorju? Je isto za bruhat gnil kot pri u2711, u3011 in ostalih?

BALAST ::

Osebno sem sprobal tako U2410 kot U2311H pa moram rečt da je za gledanje filmov ali igranje iger čista potrata denarja proti srednjecenovnemu LCD.

Za urejanje fotografij in sama živost barve pri gledanju le teh diapozitivov pa je kvaliteta slike dosti boljša od srednjecenovnih LCDjih (V mislih imam Samsung, AOC, LG "ne LED")

zagi123 ::

Doh. Če ne rabiš pravilne reprodukcije barv, pol je brezveze kupovat IPSe in PVAje, ker bojo v večini pogledov slabši. Razen v vidnih kotih..

Nagi Bator ::

BALAST je izjavil:

Osebno sem sprobal tako U2410 kot U2311H pa moram rečt da je za gledanje filmov ali igranje iger čista potrata denarja proti srednjecenovnemu LCD.

Zakaj tako pravis?
Sprasujem zaradi tega, ker ga tud sam jemljem, kot resnega kandidata za nakup. Poleg tega pride povprecno kvaliteten LCD s TN matriko samo par 10€ manj ter nima niti moznosti nastavljanja spodobnega naklona, brez cesar je vsaj kar se mene tice, bilo kateri monitor neuporaben, kaj sele, da bi imel kak pivot!

Bi pa seveda ob obcasnem amaterskem(!) delu s fotografijo, vsak dan pogledal tudi kak film, pa vsake tolko odigral kako igro (tudi FPS). Zato te sprasujem. Pa tudi ostale, ki si lastite ta monitor.
Ne vem kako se v praksi kaj odnese okrog "input laga", do sedaj sem recimo FPS-e igral izkljucno na 22" trinitron CRT-ju in bi me bilo kaksen input lag, ki bi ga obcutil med igranjem zelo motil, zato tudi ne vem kaj v "realnem svetu" pomeni 10ms input laga, kot ga razni review-i pripisujejo temu modelu?
Je pa drugace 8ms response time je vsaj glede mojih zahtev zadovoljiv, tako da ne ciljam na 2ms modele.
Osebno me se najbolj moti 16:9 razmerje, sam kaj, ko je danes tako tezko najti 22"-24" 19:10 monitorje za primerno ceno.

krho ::

Sam sem ga naročil, sem ga gledal že prej, pa je bil povsod rok dobave 14-21dni
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

24" monitor do €300

Oddelek: Kaj kupiti
345388 (4135) ZaphodBB
»