» »

Menjalnik pri avtomobilu

Menjalnik pri avtomobilu

power12 ::

Živjo,
Zadeva je sledeča. Pri mojem avtomobilu, je zadnje čase prestavna ročica mehka, ko prestavljam, se sliši kot bi bilo nekaj v menjalniku zrahljano, in tudi ko ni v prestavi, bi morala biti na sredini, vendar ni. Je tam kamor jo premakneš :D . Zanima me ali veste kaj bi bilo lahko narobe ?
  • spremenil: power12 ()

Venomus ::

Predvidevam, da je že starejši avto in so se ti verjetno že izrabili zobniki, tako kot večini starejšim.

Razen če se je to zgodilo kar naenkrat?

balocom ::

Kater avto? BMW 3ka, Mercedes c klasa, vw golf, Renault Clio? Ali kaj azijskega?
Napaka je v mehanizmu za izbiro brzine, predvidevam da znotraj menjalnika:D
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

valvoline1 ::

Mehanizem ki fiksira prestavno os v natančno določenem položaju k daš v prestavo.

genius11 ::

Jaz imam pa v samem menjalniku luft.

Pyr0Beast ::

Verjetno se je zglob pri menjalniku iztaknil.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

SkIDiver ::

Če nisi sam vešč zapelji do mehanika. Če ima avto drog za povezavo menjalnik-prestavna ročica je vzrok v gumah, ki povezujejo menjalnik in prestavno ročico. Lahko se je tudi zrahljal spoj med vzvodom za prestavljanje na menjalniku in samim drogom.
Če ima avto za povezavo menjalnik-prestavna ročica jeklenice pa je problem v vpetju jeklenic. Lahko se je zrahljalo na strani menjalnika ali prestavnih ročic.

Je prestavljanje oteženo ali gre normalno?

Hvala za odgovore, 2 tedna nazaj sem kupil Nissan Primero 1.6 limuzina 13 let staro. Prestavlja normalno samo ročica je zelo ( zrehljana ). Zdej ko sem kupil ta avto Bog ve kdo jo je vozu, pa kaj delu z njo. Avto je zelo ohranjen nič zarjavel, motor teče lepo edino ta menjalnik me skrbi, da ne bom kje na cesti enkrat ostal ?
Edino kar vem o prejšnjem lastniku je to, da je bila ženska ( po eni strani mi to skorajda vse pove kaj bi bilo z menjalnikom :)) ).

jericho ::

Sem imel sam tak avto in pri meni je bil problem, da je spodaj pod ročko menjalnika en feder, ki špona ročko menjalnika. Mehanik je dvignil avto, vzel pokrov dol in zamenjal ta feder in potem se je normalno prestavljalo.

U hvala za odgovor. Se mi zdi, da je točno to problem pri mojem avtomobilu. Sem že klicu in v ponedeljek gre avto do mehanika ( do takrat se bom pa probal čim manj voziti ).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UI / UX v avtomobilih (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16725661 (4029) PARTyZAN
»

Pospeševanje 0-60mph (strani: 1 2 )

595958 (3812) TOP
»

Težave z menjalnikom? (strani: 1 2 )

7019450 (15288) bambam20
»

Katero TREKING kolo