» »

Zaseden disk

Zaseden disk

mk007 ::

Lastim si prenosnik toshiba od oktobra 2010. Takrat sem naredil backup z recovery media creator, ki ga vsebuje že obstoječa toshibina programska oprema... Na prenosniku je bil predhodno naložen tudi nero backit up and burn....
Disk imam razeljen n 2x po 250 gb, a ker dolgo nisem videl, sem ugotovil, da imam sedaj oba diska skoraj polna... Ko sem pregledoval datoteke sem ugotovil, da je mapa Nero local autoback up tista ki zasede največ prostora.... Če hočeš pogldat koliko zasede, se število gb samo povečuje in se ne ustavi...
Kaj naj naredim? Disk moram vredo spraznit, da bo omogočeno normalno delovanje.... Se lahko določeni fajli zbrišejo? Se pa vidi v podmapah, da se je redno izvjal backup in da vsaka mapa vsebuje več, čeprav sam nisem ničesar delal oz. nastavljal...

Hvala že v naprej za odgovore...

axee ::

Najprej se vprašaj, če vso to kramo potrebuješ, še posebej Nero-ta in njegov backup. Sploh veš, kaj ti backup-a, sistem, dokumente, vse skupaj? Če zares želiš backup, predlagam, da ga delaš na nek zunanji disk, notranji disk je najvrjetnejša stvar, ki bo najprej crknila, zato backup imeti na istem disku nima pravega smisla.

Zlovdaj si program Disk Savvy, ki ti bo zanaliziral disk da vidiš prave številke o zasedenosti. Načeloma je v praksi najbolje, da sistemsko particijo uporablljaš za programe, svoje dokumente in datoteke pa imaš na drugi particiji, backup pa na ločenem disku. 250GB je res težko zasesti, pa tudi če imaš gor celoten Adobe paket in še 20 igric, windowsi ti zasedejo 30GB v najhujšem primeru, vprašanje koliko je potem ostalega sranja...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: axee ()

Sej to je to... js sem ob nakupu prenosnika že naredo back up in ga mam na dvd-jih.... Ta nero me pa samo moti... Pa ne vem če ga lahk normalno zbrišem al kk, ker je bil v osnovi zraven toshibine programske opreme...

subby ::

lahko ga brez problema uninstalaš... v večini primerov je to sam ena mnogih smeti, katere prednaložijo na laptope in jih nihče ne uporablja

Program zasede 300 mb, datoteke ki so nastale bodo vrjetno ostale, tiste enostavno pač z delete zbrišem?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pokvarjena particija - nujno!

Oddelek: Pomoč in nasveti
232611 (2159) 69charger
»

Program za pridobitev izbrisanih datotek

Oddelek: Programska oprema
356993 (6450) T_F_7
»

Zunanji HDD v Hoferju (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20515407 (7780) pirlo
»

Velikost particije za Visto

Oddelek: Operacijski sistemi
284989 (4379) Tr0n
»

Zgubljeni prostor na disku

Oddelek: Programska oprema
151472 (1280) ArchNemesis

Več podobnih tem