» »

Nakup/Uvoz večje količine iz Kitajske

Nakup/Uvoz večje količine iz Kitajske

sch0ll7 ::

Pozdravljeni,

Zanima me kakšni so pogoji za uvoz večje količine izdelkov iz Kitajske.

Prebral sem že več kot pol postov na to temo...ampak razlika je ta, da jaz ne bi uvažal elektronike. Recimo, da bi uvažal majice.

Za zdaj že kar nekaj časa nabavljam te majice vendar 5 komadov/paket maximalno...tako, da je manj kot 1Kg paket.
Od tega so mi samo enkrat iz carine poslali pošto, da se zglasim z računom itd...in nisem imel večjih problemov razen tega, da sem mogel plačati DDV.

Pišem pa zato, ker me zanima ali je že kdo naročal večje količine [cca 10kg-20kg] pakete...in kakšne izkušnje ste imeli na carini?

Ali je tudi kakšen problem, če uvažam replike originalov [nike, adidas...] v večji količini? Ker vidim, da v Sloveniji se replike originalov prodajajo na veliko in to uradno v spletnih trgovinah in trgovinah kot so Hervis itd.
Replika majic se verjetno močno razlikuje od neke replike GSM-a itd...in zakoni niso tako strogi?

Že vnaprej se opravičujem, ker odpiram temo z "ne-elektronsko" vsebino :)...ampak vidim, da je na tem forumu veliko poznavalcev carin in naročanja preko spleta:)

lonz ::

Hervis replik ziher ne prodaja. Uvoz ponaredkov je prepovedan in lahko plačaš kazen.
...arrrrrr, shiver me timbers...

RockyS ::

lonz in ti veš to kako? Tako kot MASS ne prodaja ponarejene obutve oz. prodaja obutev 2. ali 3. klase po ceni 1. prve klase.

lonz ::

Lej, zaščiteno znamko Nike, Puma, Sonny, Samsung ipd. lahko po zakonu prodajaš samo original. Ponaredki so prepovedani in se zaplenijo ter gredo na uničenje; prodajalec pa faše kazen (prav tako kupec). Če se izdelki nizke kakovosti prodajajo po ceni višje pa ni kršenje zaštitenih blagovnih znamk.
...arrrrrr, shiver me timbers...

fosil ::

Ja, pri nas ne gre za kršenje zakona o blagovnih znamkah ampak samo za nategovanje kupcev. To pa ni kaznivo :|
Tako je!

Okapi ::

Ponaredki so prepovedani in se zaplenijo ter gredo na uničenje;
Če jih odkrijejo. Kaj pa če jih ne? A misliš, da inšpektorji pregledujejo vsako cunjo v vsaki štacuni? Poleg tega pa tudi če bi, večine ponaredkov sploh ne bi prepoznali, ker moraš biti kar usposobljen, da prepoznaš dober ponaredek.

O.

lonz ::

Kakšno je dejansko stanje v trgovinah težko rečem. Po moje se trgovine ranga Hervis ne gredo hecat z ponaredki, ker so kazni prehude. Lokalna štacuna v Vokojebavasi pa zelo verjetno razpečuje tudi doma narejene Puma teniske, ja. Kar pa se prepoznavanja originalov tiče, pa inšektorji in cariniki dostikrat pokličejo na pomoč pooblaščenega uvoznika, oz. le-ti sami zelo preglejujejo teren glede kopij...
...arrrrrr, shiver me timbers...

Okapi ::

Pred nekaj leti so ravno v Hervisu, če se ne motim, prodajali ponarejene tevice. Slovenski uvoznik jih je tožil, pri čemer je imel hude težave z dokazovanjem, da so res ponarejene, kako točno se je stvar razpletla, pa ne vem.

O.

blackwing ::

večina trgovin prodaja neoriginalne.. :) večinoma usi šuhi ki jih kupim MADE IN CHINA, tako da sedaj jih naročujem iz tujine original :)

lonz ::

Če je made in China še ne pomeni da je ponaredek. Nike ima veliko tovarn na Kitajskem.
...arrrrrr, shiver me timbers...

blackwing ::

nosim predvsem DC čevlje in te skate.. :)

Nikonja ::

ker vidim sa se spet razvila debata o 3 stvari in ne o tem kaj je bilo vprašanje vas prosim da se vsaj mal pomatrate in odgovorite na vprašanje.
@sch0ll7 Kako so ti eni povedali, uvoz ponaredkov je prepovedan tko da se nebi upuščal v to na tvom mestu. Kaj se tiče uvoza na splošno, problem je ker boš ti uvažal kot fizična oseba in carinikom bo sigurno sumnjivo zakaj kupuješ 20 kg majic tko da ti bodo sigurno težili. Amapk ti priporočam da prej pokličeš na cariniski urad in tamo vprašaš vse ker ne vem kolk zanesljivih odgovorov boš dobil na tem forumu.

lp

Okapi ::

V glavnem, če carinik presodi, da gre za nadaljno prodajo, boš potreboval špediterja, ki bo izpolnil carinsko deklaracijo in to je to.

O.

salehar ::

jaz osebno se z takim uvozom ponaredkov (replik) iz Kitajske definitivno ne bi več zajeb...l. Sem nekajkrat uvozil par tekstilnih izdelkov (majice, hlače, trenirke...) znanih proizvajalcev iz Kitajske in par pošiljk je šlo čez. Potem pa so mi pošiljko zadržali, zaplenili. Fasal sem kazen (cca 300 Eur) + "kartoteko" na Tržnem inšpektoratu. Saj so ugotovili da je roba ponaredek (replika) ter da hočem furat trgovino na črno.
Tako da ti odsvetujem taka naročila iz Kitajske.

Storm ::

Nekako prvo vprašanje ni dobilo odgovora, ker ste vsi navalili na ponaredke. Kaj pa če želim uvažat neko tehnično robo, al pa majice, sej ni važno, njihove no name znamk. Kako je s tem, se da kje kej več prebrat o tem, če si sp in želiš bit pač uvoznik iz kitajske, kaj vse rabiš?
Markec The Great

MaterVola ::

Mislim, da za tekstil obstajajo neke kvote, koliko se letno lahko uvozi.

MasterMiG ::

morda kdo ve, so hrvaški poštni cariniki kaj bolj normalni kot naši, ki jih je 5x preveč in morajo z iskanjem ponaredkov nekako opravičevati svoj obstoj?
There is nothing to fear but the fear itself.

Okapi ::

Predlagam tiste iz Republike Srpske. Na pošti v Banja Luki gre vse skozi (še zlasti, če malo podmažeš);)

O.

Goran's Blog ::

Pa kje ma mislite da stvari Slovenske in tuje trgovine kupujejo?
Iz Kitajske seveda in potem nabijejo 400% ali še več marže, tako da o ponaredkih in originalih je zelo težko razglabljat.

an3333 ::

ni toklk enostavno, če ne marsikdo kupil marsikaj v ogromnih količinah in prodajal naprej

sandmat ::

Okapi je izjavil:

Pred nekaj leti so ravno v Hervisu, če se ne motim, prodajali ponarejene tevice. Slovenski uvoznik jih je tožil, pri čemer je imel hude težave z dokazovanjem, da so res ponarejene, kako točno se je stvar razpletla, pa ne vem.

O.


Iglu šport jim je nehal dobavljat od Mammuta jakne, ker so kupili 10 pri njih, 50 pa "iz tujine" neoriginalnih. Cena je seveda bila originalno zasoljena :)

Okapi ::

Pa verjetno ravno kakšnih 10% cenejša kot v Igluju, da so jim pobrali kupce.

O.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakupovanje v Turčiji

Oddelek: Loža
78705 (8272) Karen
»

Zaseg izdelkov na carini + položnica za stroške uničenja (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19260033 (39479) St235
»

Velika akcija v boju zoper internetno prodajo ponaredkov

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
3510320 (8162) Mr.B
»

Carina za nakup ponaredkov! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8423564 (15566) tomaz88
»

Nakup oblačil

Oddelek: Loža
169603 (8355) rajc123

Več podobnih tem