Forum » Kaj kupiti » Ram za laptop Lenovo y560
Ram za laptop Lenovo y560
jnzavrl ::
Imam zgornji laptop in bi rad dodal še nekaj rama. Trenutno je notri 4gb DDR3 1333mhz in je razširljiv do 8gb.
Sedaj pa kot prvo a to pomeni da ima še proste reže a samo da je na obstoječih režah lahko večja kapaciteta? Ker če je prvo potem lahko samo dodam ram drugače moram pa večjega kupiti. In še to: ker nisem našel nobenih podatkov o vrsti rama a je kaj važno kaj gledam ko bom kupoval? Sem gledal malo in so različne firme potem so pa še SO-DIMM samo to so pa skorajda vsi. Tako da jaz gledam samo DDR3 in 1333mhz?
Sedaj pa kot prvo a to pomeni da ima še proste reže a samo da je na obstoječih režah lahko večja kapaciteta? Ker če je prvo potem lahko samo dodam ram drugače moram pa večjega kupiti. In še to: ker nisem našel nobenih podatkov o vrsti rama a je kaj važno kaj gledam ko bom kupoval? Sem gledal malo in so različne firme potem so pa še SO-DIMM samo to so pa skorajda vsi. Tako da jaz gledam samo DDR3 in 1333mhz?
SimplTech ::
Verjetno je več načinov kako preveriš ali sta oba slota polna ali je kateri prost, a tukaj je eden:
1. snameš si CPU-Z: link
2. zaženeš in v zavihku SPD imaš možnost izbiranje Slot1 / Slot2 in takoj vidiš na čem si.
3. tukaj boš tudi videl podatke o vgrajenem ramu - ko kupuješ skušaš najti nekaj s podobnimi specifikacijami
Lahko pa tudi spodaj odpreš pokrov, kjer so vgrajeni rami in vidiš kaj je notri.
1. snameš si CPU-Z: link
2. zaženeš in v zavihku SPD imaš možnost izbiranje Slot1 / Slot2 in takoj vidiš na čem si.
3. tukaj boš tudi videl podatke o vgrajenem ramu - ko kupuješ skušaš najti nekaj s podobnimi specifikacijami
Lahko pa tudi spodaj odpreš pokrov, kjer so vgrajeni rami in vidiš kaj je notri.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | GA-P35T-DS3POddelek: Strojna oprema | 2530 (2253) | SuperVeloce |
» | Problem z nadgradnjo RAM pomnilnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 3964 (2928) | hojnikb |
» | Upgrading laptopOddelek: Strojna oprema | 2894 (2639) | Assassub |
» | Nakup gaming PC za 1100 - 1200 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13467 (12411) | IvoJan |
» | Novi računalnik z i5Oddelek: Kaj kupiti | 2936 (1922) | g. Oden |