» »

Kolko časa za ripat DVD v Divx?

Kolko časa za ripat DVD v Divx?

jolandic ::

In ker program je najbolje uporabiti?
GAGA

Mr.B ::

DVD2AVI : za ripanje VOB to AVI
NANODUB : za editeranje za editernaje združevanje in prekompreseranje zvoka & Slike

Smartripper za ripanje DVD-ja na disk.

Če ne štejemo časa za ripanje DVD-ja na disk in odpravljanje raznih težav v tej povezavi , je filem za en CD zripan poediteran v eni uri. Res pa je da imam P4 1.6A@2.2GHz + Rambus PC800
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

borchi ::

WHAT!!!

v eni uri??? v nandubu? predvidevam, da je 2-pass encoding (kr drugač ne vem zakaj bi delal v nandubu???) pa še kak filter uporabiš poleg resiza. in ti vse to nardiš v eni uri?

to pa skor ne more bit res, ker nandub dela z divx3 in ta sigurno ni optimiziran za pentiuma4 (sse2). ko sem js delal encoding na mojmu duronu600@1000 sm porabu cca. 5-6 ur samo za en pass. tvoj pentium bi bil kvečjemu 1x hitrejši, se pravi najmanj 2.5 uri.

dej povej mal več!
l'jga

Z nanodubom samo preripam zvok min ga združim z AVI . Za ripanje DVD-ja pa sem uporabljal singelpass , čisto osnovo . Z DVD2AVi pa odrežem črne pasove filma .Sem pa z PIII733 tudi jaz delal po pet ur. Sedaj mi ripa tudi po 50Fps , zelo retko pade pod 40Fps

zile ::

Men tud encodira 100fps, ampak samo v resoluciji 100x100 pixlov. Važna je reslucija in bitrate pri katerem encodirata. Ta pa je ?

Sicer pri novi mašini nisem ripal 4:3 filme , sem pa 16:9 . Z DVD2AVI clipam črne robove zgoraj in spodaj , širina pa ostane. Za koliko se spremeni resolucija zaradi clipanja me niti ne zanima , je ne spreminjam. Torej osnovna ki ostane.

BuDi79 ::

Single-pass ? pa ti nisi resen ...
Originalna resolucija ? jep, kot sem reku, ti nisi resen. :\

normalno je da se da 2x pass... + sprememba velikosti iz ponavadi sirine 720 na 640 oziroma manj ce je 4:3... in s tem tudi primerljiva sprememba visine.

To vseskakor traja vsaj dve uri (za en pass)... pri meni traja celoten postopek enkodirnaja filma okoli 5 ur (AMD TB 1,4), ce delam NTSC se nekaj vec, ker je treba pretvorit iz 29 fps na 24 fps + deinterlace.

borchi ::

ja, itak, če Mr. B niti resize filtra ne uporabi, niti kj drugega, ccc... pol lahko ma v eni uri enkodirano (single pass). sam je kvaliteta takega rip-a zelo vprašljiva. to, da pustiš v originalni resoluciji je slabš kot pa če resizas na eno normalno resolucijo!
l'jga

Točno tako.
Sicer od kar je internet povezava taka kot je , se lepo potegne vse z neta. Pa še cenzurerano ni , žal je regiaj 2 v večini cenzurerana , kar je smesno ker so ponavadi Američani bolj čudni glede teh zadev.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvd convert to avi?

Oddelek: Zvok in slika
61451 (1417) OtonVM
»

Ripanje DVD-jev

Oddelek: Zvok in slika
182638 (2151) Law_Enforcer
»