Forum » Pomoč in nasveti » Prenosnik piska
Prenosnik piska
bilokator ::
Pozdravljeni,
imam velik problem s prenosnikom (asus k52j), namreč, ko dela samo na baterijah začne oddajati visoke zelo moteče frekvence po glasnosti v valujočih intervalih. Ko ga priklopim nazaj na napajalni kabel se cela stvar malo umiri, a še vedno oddaja zdaj bolj tihe piskajoče zvoke, a ni več tako hudo moteče. Trikrat sem ga že imel na servisu, tam so mi tudi 3x menjali matično ploščo, a se stvar vedno ponovi. Pravijo, da ne morejo pomagati, edino kar lahko je da počakam na revizijo matičnih plošč za dotični prenosnik in da bo potem verjetno bolše.
Problem pa je da mi bo v kratkem potekla garancija, s takim računalnikom, pa si ne morem tudi nič resnega početi saj se ukvarjam z glasbo in me ti piskajoči zvoki delajo totalno nervoznega, seveda tudi glasba ni več objektivna.
Hvala,
lp
imam velik problem s prenosnikom (asus k52j), namreč, ko dela samo na baterijah začne oddajati visoke zelo moteče frekvence po glasnosti v valujočih intervalih. Ko ga priklopim nazaj na napajalni kabel se cela stvar malo umiri, a še vedno oddaja zdaj bolj tihe piskajoče zvoke, a ni več tako hudo moteče. Trikrat sem ga že imel na servisu, tam so mi tudi 3x menjali matično ploščo, a se stvar vedno ponovi. Pravijo, da ne morejo pomagati, edino kar lahko je da počakam na revizijo matičnih plošč za dotični prenosnik in da bo potem verjetno bolše.
Problem pa je da mi bo v kratkem potekla garancija, s takim računalnikom, pa si ne morem tudi nič resnega početi saj se ukvarjam z glasbo in me ti piskajoči zvoki delajo totalno nervoznega, seveda tudi glasba ni več objektivna.
Hvala,
lp
- polepsal: Gandalfar ()
profii ::
haha podobna zgodba tukaj z asusom k52f. piska samo na bateriji, vendar se je malo umiril. opazil sem da na temnem zaslonu man piska (črn slo tech). matična je bila menjana 2x, s tem da je druga katastrofalno piskala. prva in zadnja piskajo podobno. meni so rekli isto, da naj počakam na novo revizijo biosa....
so ti menjali plošče zaradi piskanja ali zaradi drugih napak?
so ti menjali plošče zaradi piskanja ali zaradi drugih napak?
Nande ::
Ja, podobna težava 'žre' mene pri Asus N61JQ.
Očitno je to pri Asusu kar serijska težava in ne zgolj osamljen primer...
Očitno je to pri Asusu kar serijska težava in ne zgolj osamljen primer...
zanimivo, ploščo so mi menjali zaradi piskanja in tudi meni je druga piskala katastrofalno. So mi rekli tam da so že imeli par asusov s slično diagnostiko, vendar na internetu nisem nič zasledil, kar je tudi zanimivo. Baje da jih delajo čehi in to pove čisto vse. Ne vem pa kaj je za narediti saj so 'tehnično' kao brezhibni vendar, človeško gledano zajeb+++ do konca. Klical sem tudi na brezplačno svetovanje potrošnikom in tam so mi rekli da naj začnem groziti s členi in stvarnimi napakami izdelka - mogoče se bom lotil še tega, ma ne vem, rad bi izvedel kaj točno je razlog temu da tako piska in potem bi vedel naprej. A mogoče kak računalničar ve za kaj se tu gre ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bilokator ()
Pyr0Beast ::
Probaj izklopit wifi.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Izklopi WIFI kartico.
nekdonekje ::
Tudi meni že od nakupa piska. Na servis ga nisem pošiljal, sem pa nekje bral da bi lahko bil kriv lcd.
Daj svetilnost ekrana na max.
zdaj sem komaj videl še podobne teme, ja to bo to , poceni roba. Verjetno se niti ne splača trudit se, da bi zadevo reklamiral, ker bi dobil isto sran++.
lp
lp
GeForce ::
Enako z mojim Asus A52jr. Se pravi so vam menjali plošče zaradi piskanja? Če je tako moj takoj leti na servis?
Jaz sem pa mislil da tako dobro slišim da slišim to piskanje haha
Jaz sem pa mislil da tako dobro slišim da slišim to piskanje haha
SLO_Matej ::
Jaz imam pa Asusa K61IC in takih zadev ne poznam. Tudi prijatelj, ki ima enega netbooka Eee PC ne. Prenosnika sta zelo kakovostna in delujeta brez težav. Zanimivo.
Jackswel ::
Živijo,
Imam vašemu zelo podoben primer.
Imam prenosni računalnik toshiba satelite, star malo več kot leto. Do danes je vse odlično delalo, danes pa se je, ko sem izklopil slušalke kot že 1000x do sedaj pojavilo močno piskanje, že skoraj "kruljenje"(tako, da te vrže s stola). Ko sem računalnik ugasnil in ga ponovno prižgal se je to piskanje (kruljenje) ponovilo. Piskanje je res močno in se samo stopnjuje.
Mi lahko prosim poveste kaj več, ker na internetu nisem veliko našel. Če je kaj od komponent ne morem pogledati, ker je prenosnik še v garanciji in bi bilo nespametno šari po njegovemu "drobovju". Ali je mogoče, da je software?
Vse komponente v računalniku so samosvoje (nobena integrirana).
Hvala za vaše odgovore in LP.
Imam vašemu zelo podoben primer.
Imam prenosni računalnik toshiba satelite, star malo več kot leto. Do danes je vse odlično delalo, danes pa se je, ko sem izklopil slušalke kot že 1000x do sedaj pojavilo močno piskanje, že skoraj "kruljenje"(tako, da te vrže s stola). Ko sem računalnik ugasnil in ga ponovno prižgal se je to piskanje (kruljenje) ponovilo. Piskanje je res močno in se samo stopnjuje.
Mi lahko prosim poveste kaj več, ker na internetu nisem veliko našel. Če je kaj od komponent ne morem pogledati, ker je prenosnik še v garanciji in bi bilo nespametno šari po njegovemu "drobovju". Ali je mogoče, da je software?
Vse komponente v računalniku so samosvoje (nobena integrirana).
Hvala za vaše odgovore in LP.
DeeCoy ::
Si dal slušalke parkrat nazaj noter in ven? Če se je to zgodilo ob izklopu slušalk je napaka 100% hardwerska, al pa če je kak driver zafailo. Tak da garancija.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Toshiba ali Asus ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3594 (3122) | s1m0n |
» | A še komu piska monitor? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5547 (3818) | Pyr0Beast |
» | Samsung 2232BWOddelek: Strojna oprema | 2419 (1797) | domen- |
» | nadlezna "pametna" elektronikaOddelek: Loža | 2190 (1566) | Tear_DR0P |
» | Pomagajte mi pri eni zadevi- nova plata ASUS A8N-E Deluxe- PISKA!!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1369 (1148) | Volta |