Forum » Strojna oprema » HDD primarna particija v extended
HDD primarna particija v extended
Blisk ::
Ali je že kdo uspel spraviti primarno particijo v extended.
Namreč v windows 7 so že 4 primarne particije. Eno sem zmanjšal, da bi naredil še eno particijo.
Vendar mi ne dovoli, ker so že 4 primarne. Ne morem pa jo določiti kot extended.
Je komu uspelo, spraviti particijo iz primarne v extended?
Brskal sem po google pa ni nič pametnega.
Namreč v windows 7 so že 4 primarne particije. Eno sem zmanjšal, da bi naredil še eno particijo.
Vendar mi ne dovoli, ker so že 4 primarne. Ne morem pa jo določiti kot extended.
Je komu uspelo, spraviti particijo iz primarne v extended?
Brskal sem po google pa ni nič pametnega.
Blisk ::
Sicer ima tudi windows 7 možnost spreminjanja particij vendar ne gre nikakor, tudi na netu nisem našel neke rešitve.
Se pravi, če prej ne narediš vsaj ene extended particije in narediš 4 primarne si potem pečen.
Ne moreš več spreminjati diska.
Se pravi, če prej ne narediš vsaj ene extended particije in narediš 4 primarne si potem pečen.
Ne moreš več spreminjati diska.
Spajky ::
Xfdisk (za dos) : zbrišeš particijo in napraviš na istem mestu novo extended pol pa sejvaš konfiguracijo. Je pa zadeva zelo počasna in ne dela na SATA (razen če je na IDE kompativle mode v Biosu). Pri modernih velikih diskih bi trajalo verjetno celo večnost da zapiše v MBR podatke. Zato bi odsvetoval ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razlika med primarno in logično particijo?Oddelek: Operacijski sistemi | 3785 (3305) | MrStein |
» | Problem pri izdelavi particije- volumeOddelek: Pomoč in nasveti | 1460 (1309) | k4vz0024 |
» | Pravilna razdelitev diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1621 (1313) | dronyx |
» | Sprememba logične particije v primarnoOddelek: Strojna oprema | 2649 (2310) | BlaY0 |
» | Zakaj ne morem narediti več kot štiri particije?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1339 (1162) | bastadu |